Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?

Dremellel készített szobrok

Kiállítás nyílt a Képzőművészeti Egyetem Szobrász tanszékén a „Kézzel-Dremel” pályázatara beérkezett legjobb alkotásokból. A pályázatot annak apropóján írták ki, hogy folytatódik az együttműködés a Bosch Dremel üzletága és a Magyar Képzőművészeti Egyetem között, a cég 1,6 millió forint értékű szerszámot adományozott a tanszéknek.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

A „Kézzel-Dremel” című művészeti pályázat ünnepélyes eredményhirdetését 2012. március 7-én tartották a Magyar Képzőművészeti Egyetemen. A rendezvény annak a tavaly kezdődött sikeres együttműködésnek a folytatása, amely keretében a Robert Bosch Kft. Dremel üzletága idén újra kéziszerszámokat adományozott az egyetem részére. Az 1,6 millió forint értékű gépadományt 2012-ben a Szobrász tanszék kapta.

Dremellel készített szobrok

„A szobrászképzés területén a színvonalas munka és oktatás egyik alapfeltétele a korszerű eszközpark megléte. A Magyar Képzőművészeti Egyetem számára azért jelenős a Dremeltől kapott támogatás, mert segítségükkel olyan professzionális szerszámokhoz jutottunk, amellyel megújíthattuk műhelyeink gépparkját”– mondta el Sass Valéria szobrászművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem docense. „A Dremel szerszámok nagymértékben megkönnyítik a szobrászat technikai megoldásait, lehetőséget nyújtanak a hagyományos megmunkálási technikák újraértékelésére, és korszerű munkamódszerek elsajátítására. A gépek alkalmazása lehetővé teszi a hallgatók kreativitásának kibontakoztatását és alkotói szabadságuk kiszélesítését.”

Dremellel készített szobrok

A Dremel gépeket és tartozékokat az egyetem képviselői a tanszéken folyó alkotómunka igényeinek megfelelően választották ki. Így például bronz plasztikák, érmek felületének cizellálására, kisebb fa- és kőszobrok megmunkálására, valamint forrasztásokra, vágások, csapolások készítésére alkalmas szerszámokat, illetve a Bosch Ipari Gépek Üzletágának jóvoltából nagy teljesítményű ipari porelszívót és porszívót is tartalmazott az ajándék.

Dremellel készített szobrok

Az egyetem művészeti pályázatot hirdetett „Kézzel-Dremel” címmel, hogy bemutassa az eszközök szobrászati felhasználásának sokszínűségét és az általuk biztosított új alkalmazási területeket. A pályázatra a szobrászhallgatók önálló munkák elkészítésével nevezhettek. Olyan alkotásokat vártak a szervezők, amelyek jellemzően a tanszéknek adományozott szerszámokkal készültek. A pályázatra érkezett 26 alkotást a Szobrász tanszék oktatóiból álló szakmai zsűri bírált el.

A zsűri Merész Máté Levente harmadéves szobrászhallgató Csavart forma című alkotását ítélte a legjobbnak. Leitner Levente Rész-egészet című munkája kapta a második, Cséffai Györgyi Csontfaragás című műve a harmadik legjobb alkotásnak járó elismerést. A Dremel különdíját Parizán Mihály Város 4. című alkotása kapta.

Dremellel készített szobrok

A kiállítást 2012. március 19-ig tekintheti meg a nagyközönség a Magyar Képzőművészeti Egyetem Pantheon-fríz Termében, az Epreskertben, hétköznap 10–18 óráig, szombaton 10–13 óráig. (1063 Budapest VI. kerület, Kmety György utca 26–28.)

Dremel

Népszerűek a témában

Különleges építészeti megoldás, speciális Hörmann termékekkel: BIG Omniturm Frankfurtban

Az ősz legfontosabb eseménye építkezőknek, felújítóknak: Bau Budapest Expo

Nyerjen 50%-os vásárlási utalványt Betatherm fürdőszobai radiátorra!

Ez is érdekelhet

Tervezd meg tetődet egyszerűen, 6 lépésben!

Innovatív, öblítőperem nélküli WC-kerámiák a Geberittől

Ezeket érdemes mérlegelni, ha napelem telepítésén gondolkozunk

Családi ház építését tervezi? Segítünk kalkulálni!

Riasztórendszer kivitelezőt találni könnyű, ha tudjuk, hol keressük

Erre figyeljen fekete zuhanykabin választásnál

Outdoor-otthonok modern árnyékoló és pergola megoldásai - kültéri életterek tervezése az Archishade szakértőivel

Hőszivattyúk minden igényre: intelligens és rugalmasan tervezhető rendszerek

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Gravírozás saját kezűleg

Lakásfelújítás saját kezűleg – Ne féljünk belevágni!

Madáretető, madárodú saját kezűleg

Fotel vintázs bőröndből saját kezűleg

Fogas a gyerekszobába saját kezűleg

Virágos kerti pad saját kezűleg

Barkácsszerszám ezermestereknek

Ajándék anyák napjára – saját kezűleg

Tavaszi virágok saját kezűleg

Húsvéti tojás finom csipkemintával – saját kezűleg

Húsvéti váza kókuszdióból – saját kezűleg

Előszobafogas saját kezűleg

4 fontos dolog, melyekre klíma vásárlás előtt figyeljünk

Régi ládából látványos tároló – festéssel, saját kezűleg

Kaméleon módjára változó bútorok