Páramentesítő készülék

A nedves levegőjű helyiségekben a felszálló pára a hűvösebb falon lecsapódik, ennek következtében vizes lesz a fal és a tapéta, majd hamarosan kialakul a penészréteg a falon.

Bison air max páramentesítő készülék

A nedves, penészes falú helyiségekben a baktériumok könnyen, gyorsan szaporodnak, a levegő dohossá, penészessé válik. Ez pedig káros az ott élő vagy dolgozó emberekre, légúti betegségeket okoz, különösen a gyermekek számára veszélyes. Az arra hajlamosakban elősegíti az asztma kialakulását.

Bison air max páramentesítő készülék Bison air max páramentesítő készülék Bison air max páramentesítő készülék

A penészesedés és a betegségek azonban megelőzhetők a Bison air max páramentesítő készülékkel, amely higiénikus környezetet teremt, mert az utántöltő tabletta segítségével kivonja a levegőből a felesleges párát.
Használatával elérhető az egészséges 50–60 százalékos páratartalom, hatása hosszan tartó.

A Bison air max egy tablettával akár fél liter víz összegyűjtésére is alkalmas. Előnye még, hogy a tabletta a szagokat is semlegesíti. Használat során a vizet könnyedén ki lehet önteni a tárolóból. Az utántöltővel a készülék körülbelül 2 hónapig használható.

Bison air max páramentesítő készülék
Bison air max páramentesítő készülék Bison air max páramentesítő készülék Bison air max páramentesítő készülék Bison air max páramentesítő készülék

A 450 grammos készülék 35 köbméterig, az 1 kilogrammos 60 köbméterig ajánlott. A készülék tartalmazza az utántöltő tablettákat is.

Bison air max páramentesítő készülék Bison air max páramentesítő készülék

Kapcsolódó cikkek

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Elérkezett a tetőfelújítás ideje? Építkezik? Vagy még csak a tervezés folyamatánál jár? Otthona éke és védelmezője minden esetben a tető, ezért olyan fontos, hogy mind esztétikailag, mind funkciójában és ár-érték arányában is azt nyújtsa, amit várunk tőle. Az elhatározást követően azonban a legelső lépés az ajánlatkérés.

Ahány kád, annyi lehetőség – újdonságok az M-Acryltól

Ahány ház, annyi szokás – foglalja össze a közmondás azt az általános megállapítást, hogy ahány ember, annyiféle életérzés, gondolkodásmód, illetve ezekből fakadó igények létezhetnek. Ahány kád, annyi lehetőség – fűzhetjük tovább a nyitógondolatot, hiszen ma már a fürdőszobai jelenlétünk messze túlmutat a tisztálkodáson, ez a helyiség fokozatosan vált egyre inkább az otthoni pihenés színterévé. Ennek hangsúlyos eleme a fürdőkád, amelyekből eddig is széles kínálatot biztosított, 2020 azonban további újdonságokkal szélesítette a termékpalettát.

Vizes épületek felújítása

Amikor felújítottuk a házunk homlokzatát, jó erős cementes vakolatból készítettük a lábazatot. Azt hittük, hogy a falak nedvesedését ez meg fogja szüntetni. Néhány hónappal később az ablakok közelében megjelent egy tenyérnyi nyirkos folt a falon, majd elkezdett nőni – mesélte barátnőm. – Először azt hittük, valami piszok. Azután egyre terebélyesedett a folt, dohos lett a szoba levegője, a férjem szomorúan állapította meg, vizesek a falak.

Építési hibák – falazás

Az építési hibák elkerülése érdekében sok mindenre kell figyelni a falazás során. A falazat az épület egyik olyan eleme, amelyet utólag nem lehet kicserélni, s a javítása is nehézkes és költségigényes.

Bitumenes szigetelésű lapos tetők felújítása 2.

A bitumenes szigetelésű lapos tetők felújítása során a tető állapotának felmérése után el kell dönteni, hogy a hőszigetelést is felújítjuk-e. Azt is meg kell határozni, milyen módon és, milyen minőségben szeretnék a lapos tető vízszigetelését felújítani.

Bitumenes szigetelésű lapos tetők felújítása 1.

A bitumenes szigetelésű lapos tetők felújítása sok gondot jelent. Azonban a felújítás előtt, először alaposan fel kell mérni a régi lapos tető állapotát.

Gépészet a passzívházakban

A passzívházakat bemutató sorozatunkban a legtöbb kérdést fölvető elemet, a gépészetet mutatjuk be. A hővisszanyerős szellőztető rendszerrel sok energiát takaríthatunk meg és nem csak a passzívházakban.

Csökkentsük energiaszámlánkat – Mi a hőkamerás vizsgálat?

Valamennyien törekszünk arra, hogy csökkentsük költségeinket. Az energiaszámlák nőnek, így csak az marad, hogy a fogyasztásunkat csökkentsük. A hőkamerás hőtérképkészítés ennek a folyamatnak az első lépése.