Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?

Lemondott Bencsik János

December 31-ével lemond tisztségéről Bencsik János államtitkár, aki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Klíma és Energiaügyi Államtitkárság vezeti.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

Bencsik János a rendszerváltástól kezdve 2010-ig Tatabánya polgármestere volt. 2010 nyarától a Nemzetgazdasági Minisztérium energiaügyi és otthonteremtési államtitkára volt, majd 2010 novemberében csapatával átköltözött a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumba, ahol az energiaügyekért és a klímapolitikáért felelős államtitkárként folytatta munkáját.

Sajtóhírek szerint Lázár János Fidesz frakcióvezetővel való vitái vezettek ide, ezt Bencsik János a Facebookon cáfolja.

Lázár Jánossal először 2011 januárjában keveredtek vitába a KÁT-rendszer kapcsán, majd novemberben a rendszerhasználati díjat nem fizető fogyasztók témájában alakult ki vita közöttük. Lázár kikapcsolási tilalma a közvilágítást nem fizető önkormányzatokat védené – köztük saját városát, Hódmezővásárhelyet –, amíg Bencsik János az ellátás biztonságát hangsúlyozta.

Lemond Bencsik János

„Miután arra szerződtem, hogy legjobb tudásom és lelkiismeretem alapján szolgáljam az országot, ezért a Lázár Képviselő úr által benyújtott indítványt támogatni nem tudom” – írta a közösségi portálon Bencsik.

Valószínűleg összefüggés van a lemondás és a viták között, azonban Bencsik János nem indokolta eddig lemondását.