Újabb forrás a már benyújtott panelfelújítási pályázatokra

A még 2009-ben beadott panelfelújítási pályázatok támogatásához 14 milliárd forint hiányzott. A Zöld Beruházási Rendszer panel alprogramját későn zárták le, így maradtak fedezet nélkül a pályázatok.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2011 januárjában vette át a Zöld Beruházási Rendszert (ZBR), majd ezt követően bírálta el az addig beérkezett pályázatokat. A ZBR Panel Alprogram II. keretében 2011. április 7-én 228 pályázat esetében született kedvező döntés, ezzel összesen 244 pályázat számára, mintegy 13,2 milliárd forint összegű támogatást ítélt oda a miniszter. Ebből több mint 23 ezer lakóegységet korszerűsíthetnek energetikai szempontból, ez pedig mintegy 28 milliárd forintos megrendelést jelent az építőipar számára.

20111013_hirek_0320111013_hirek_2

A kormány tavasszal megígérte, hogy a források átcsoportosításával még idén 1,63 milliárd forintot biztosít a tavasszal elbírált panelpályázaton sikerrel szereplő lakóközösségek számára. Így a formailag és tartalmilag is megfelelő pályázatokat nem utasították el. A kormánydöntés értelmében a ZBR-en belül felszabaduló források, és további kvótaeladásokból származó bevételek terhére folytatható az elbírálás és a szerződések megkötése.

A most rendelkezésre álló 1,63 milliárd forinttal elkezdődhetett a ZBR Panel II. alprogramban befogadott pályázatok előkészítése a döntésre, az értesítéseket már idén novemberben megkaphatják a pályázók.

A forrás 3200 lakóegység felújítását biztosítja. A támogatások mintegy 3,3 milliárd forintos beruházást generálnak, és több mint 4 ezer tonna/év szén-dioxid-kibocsátás megtakarítását jelentik. További szerződéskötésekre újabb bevételek esetén lesz mód.

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Fürdőszoba Kiállítás | 2020 | Mezítláb a Párisi udvarban - KROKI stúdió

Virtuális túra a felújított Párisi udvarban kialakított, ötcsillagos hotel fürdőszobáiban

Lakásátalakítás csúcsrajáratva: hogyan lehet egy nagyból öt kicsit kihozni?

Adott egy szokatlanul tágas, belvárosi lakás, melynek tulajdonosa úgy döntött, hogy a nagyból több kis apartmant szeretne kialakítani. Az elsőre szinte lehetetlennek tűnő küldetést Fogarasi Dianna enteriőrtervező ötletei nyomán sikerült kivitelezni. Mutatjuk, hogyan.

Családi ház felújítása 3. rész – A fűtésrendszer korszerűsítése

„Aki olyan mértékű felújításra szánja el magát, mint mi, legjobb, ha a fűtésrendszert egy alapos újragondolásnak veti alá.” Személyes tapasztalatok egy - többé-kevésbé - saját kezűleg végzett felújításról.

Modern kis lakás rengeteg tárolóval – A lakberendező tanácsai egy átalakítás kapcsán

Hogyan lehet megvalósítani a minimál stílus irányelveit 33 négyzetméteren? Rengeteg tárolóval! Tanácsok a lakberendezőtől.

Régi borospincéből építész műterem Budajenőn

Felújtani, átalakítani, az eredeti funkciókat elhagyni és újragondolni, komoly munka, de látva az eredményt, kimondhatjuk: megéri fáradozni.

Családi ház felújítása 2. rész - Falazás és nyílászáró beépítés, előkészítési munkák

Korábbi cikkünkben egy családi ház felújítási munkáinak személyes tapasztalatait mutattuk be. A cikksorozat nem a szakembereknek szánt műszaki megoldásokkal teletűzdelt írás, hanem azoknak szól, akik felújításra szánják el magukat és képesek azt végigvinni, akár saját kezűleg is.

Újragondolt terek – Egy társasházi lakás újjászületése

Mintha új lakásba költöztünk volna – így érezhetik magukat, akik egy mindent felforgató, szakszerűen levezényelt, alapos felújítás mellett döntenek. Íme, egy látványos átalakítás, mely igazolja, hogy megéri a munkát profi lakberendezőre bízni.

Hézagok és repedések megszüntetése - tartós ragasztás és tömítés a legszélsőségesebb körülmények között is

A ablakok és a falazat találkozásánál, vagy a különféle burkolatok érintkező pontjain megjelenő hézagok, a mozgásból adódó repedések a legbosszantóbb problémák közé tartoznak. Ezek megszüntetése mindenképpen ajánlott, hiszen idővel még több baj okozói lehetnek.

Így alakulhat egy falusi ház modern lakótérré

Egy eklektikus sváb falusi ház felújítása és letisztult modern stílusúvá alakítása nem mindennapi feladat, de a Csikós Terv építészeti elképzeléseit alapul véve ezt a kihívást is sikerült egy rendkívül elégedett megrendelővel zárni.