Iszapkárosultak Herenden

Egy évvel a 2010. október 4-én bekövetkezett iszapkatasztrófa után még mindig vannak olyan családok, amelyeknek nem oldották meg lakhatási gondjait.

Az Illés család háza is az iszapkatasztrófában semmisült meg. A két kisgyermeket nevelő szülők egészségügyi okokra hivatkozva nem szerettek volna sem az új lakóparkban letelepedni, sem ebben a térségben maradni. Ezért számukra nem épült új családi ház, és elestek az állami támogatások nagy részétől is. Azonban a Wienerberger vállalta, hogy a térségben kialakított új lakópark építése során is használt Porotherm Profi falazatot, áthidalókat és födémet ingyen biztosítja az Illés család részére, őket a Nagycsaládosok Országos Egyesülete segítségével választották ki.

Porotherm Profi falazat

Az Illés család hatéves családi házát teljesen ellepte az iszap, így hét hónapos és négy és fél éves kisgyermekeikkel otthon nélkül maradtak. A katasztrófa során az édesapa mentette ki bajba jutott két gyermekét és feleségét, miközben a lábai is megsérültek. Mivel a szülők tartottak az iszap egészségre gyakorolt káros hatásaitól, úgy döntöttek, elhagyják Devecsert, és Herenden kezdenek új életet. Ezzel viszont az állami támogatások jelentős részétől elestek. A Nagycsaládosok Országos Egyesülete ajánlását követően a Wienerberger Téglaipari Zrt. munkatársai úgy döntöttek, segítenek a családon, és ingyen biztosítják részükre az új házukhoz szükséges falazatot, áthidalókat és födémet. A termékeket augusztusban adták át, és ezután vett nagy lendületet az építkezés, szeptember végére pedig már álltak az új ház falai.

Iszapkárosultak Herenden

,,Nagy öröm számunkra, hogy hozzájárulhattunk az Illés család életének alakításához, és segíthetjük őket új otthonuk megteremtésében.

Építőanyagainkkal kitűnő minőségű, energiatakarékos otthon építhető, amely a jövőben is olcsón fenntartható“ – nyilatkozta Koltai András, a Wienerberger Téglaipari Zrt. hr-vezetője.

Az Illés család

A cég kivette részét a hazánkban bekövetkezett csapások – úgy mint a vörösiszap-katasztrófa vagy az árvízi pusztítása – után végzett újjáépítésből. A vállalat azonban nem csak a bajban szeretne a családok segítségére lenni. A mindennapokban is kiáll azok mellett a szülők mellett, akik három vagy több gyermeket nevelnek, ezzel járulva hozzá Magyarország jövőjéhez. A 2011-ben életre hívott „NagyCsaládiHáz” elnevezésű programban – négy másik építőanyag-ipari gyártó céggel összefogva – nagycsaládoknak segít abban, hogy gyermekeik számára korszerű, egészséges, minőségi és nem utolsó sorban gazdaságosan fenntartható otthont teremthessenek meg.

 | 
Kapcsolódó cikkek

Érdekességek, amikért érdemes kilátogatni a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításra 2022-ben

Az Elevenház Panzió Projekt

Rendezze be teraszát, kertjét!

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Vásárlási listák
További vásárlási listák