Hirdetés

Saint-Gobain Trófea

A fenntartható építészetért pályázat eredményhirdetése. Március 25-én a Kiscelli Múzeumban tartott díjátadón második alkalommal ítélték oda a Saint Gobain Trófea díjakat.

A fenntartható építészet témakörében kiíró Saint-Gobain Consrtuction Products Hungary Kft. három divíziója (Rigips, Terranova, Isover) és a Saint-Gobain Építőanyag Kereskedelmi zRt., Raab Karcher üzletága azzal a céllal írta ki pályázatát, hogy olyan építészeti teljesítményeket ismerjenek el, melyek képesek a minőségi építészetbe a fenntarthatóság szempontjait integrálni, és ezzel hozzájárulnak ahhoz, hogy a jövőben az építészeti minőség és a környezetünk iránti felelősség ne egymást kioltó, de akár egymást erősítő szempontok legyenek.

Mit értünk fenntartható építészet alatt?

Röviden megfogalmazva: egy fenntartható épület jó hatással van a benne lakókra, jó hatással van környezetünkre és nem utolsó sorban jó hatással van a gazdasági jólétünkre. Fiatal még a felismerés, hogy milyen fontos a fenntartható építészet, így fiatalok még az eszközei is. A sokirányú elvárásban gyakran bravúros megoldások kellenek ahhoz, hogy ne veszítsük el az esztétika szempontjait, és az új elvárások eredményeképpen működő, és építészeti szempontból is minőségi épületeket hozzunk létre. A Saint Gobain cégcsoport ezt a törekvést kívánja támogatni. Fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy a nem tökéletes épületeket kerestek, hanem olyanokat, amelyek az új elvárásokra magas építészeti színvonalon adnak példaértékű válaszokat.  A neves hazai szakemberekből álló Bíráló Bizottság a megvalósult épület kategóriában három építészt, illetve építészirodát és egy további dicséretet ítélt oda.

A nyertes pályaművek

I.díj

Piarista Szakiskola, Gimnázium és Kollégium, Asztalos és Kőfaragó Műhely, Göd
Tervezők: Golda János, Buella Csaba, Kertesy Bálint, László Tamás, Radnóczi László,
Tervezőiroda: M-Teampannon Kft., R-124 Műhely Bt.

20100409_saint_gobain_trofea_02

II.díj

Családi ház - Budakeszi Makkosmária
Építészek: Bártfai Szabó Gábor, Bártfai Szabó Orsolya

Saint-Gobain Trófea 2. díj

III.díj

Családi ház - Pécs, Bárány utca 83.
Tervező: Keller Ferenc

Saint-Gobain Trófea 3. díj

Dicséret

KRÜLL-UNG Irodaház - Budapest, III.kerület Reményi Ede utca 2.
Építészek: Kalo Emese, Pásztor József, Szabó Eszter, Építész-Kaláka Kft.

A díjazottak művei számára jelentős publicitást biztosítanak, ezzel is hangsúlyozva, hogy a Saint Gobain magyarországi cégcsoportja elkötelezett az építészet támogatása mellett azon az úton, amely az építészeti minőség szempontjainak megtartása mellett elvezet a fenntartható építészethez. Meggyőződésünk, hogy a fenntarthatóság, funkció, a szerkezet, de a komfort vagy az esztétika is azonos mércével mérhetők. A közös nevező: a minőség.

Saint-Gobain Trófea Dícséret

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Honnan tudjuk, hogy a tetőnk cserére szorul, vagy hogy elérkezett a tetőfelújítás ideje? A következőkben elmondjuk, mik lehetnek azok az intő jelek, amik már rövid távon szakemberért kiáltanak.

Jakuzzi vásárlás? Előtte kérdezzük meg a szakértőt!

Egy jakuzzi megvásárlásába nem érdemes könnyelműen fejest ugrani. Mindenképpen ajánlott a megfelelő típus kiválasztása előtt alaposan tájékozódjunk, sőt, legjobb, ha ehhez szakember segítségét kérjük.

Konvektoronként 120 ezer forint támogatás kapható

Az Otthon melege program keretében szeptember 21-től lehet pályázni gázkonvektorok cseréjére. A támogatás maximális mértéke az elszámolható bruttó költségek 80%-a, egy konvektor esetén 120 ezer forint, a teljes beruházásra maximum 500 ezer forint adható.

Betonozd be magad 2017-ben is! - „Minden építés alapja” pályázat építészeknek és egyetemi hallgatóknak

Az elmúlt két évben beküldött igényes és nívós pályaművek arra ösztönözték a kiírót, hogy tervezőknek és hallgatóknak immár egységes keretben, de külön kategóriákban ismét meghirdessék a „Minden építés alapja” pályázatot.

A legfontosabb vissza nem térítendő támogatások és energetikai pályázatok magánszemélyek részére

Itt a lehetőség a kazáncserékre, napelemek telepítésére, nyílászárók felújítására, hőszigetelésre, stb. Sokan szeretnének pénzhez jutni, azonban a rendelkezésre álló anyagi források végesek.

2015-ben is meghirdetik “Az év építészeti fotója“ pályázatot

A Magyar Építőművészek Szövetsége, valamint a Magyar Építész Kamara, az Építészeti Fotográfusok Nyílt Társasága szakmai közreműködésével 2015-ben is meghirdeti “Az év építészeti fotója“ pályázatot.

Pimp My Pipe: Újpest térképét festi a Színes Város a távhő-vezetékére

Egy hónapon keresztül kereste a FŐTÁV a legkreatívabb városszínesítő ötletet, amely alapján megújulhat a IV. kerületi Elem utcában található, föld fölött futó távhővezeték. A verseny befejeződött, a városlakók szavazatai alapján szakmai zsűri döntött.

Kié a legszebb panellakás?

Meglepő témájú versenyre jelentkezhetnek a budapesti panellakások tulajdonosai, amennyiben úgy gondolják, hogy otthonuk megfelel a feltételeknek.

Légy felkészült! Négy tipp felújításra készülőknek

Be prepared azaz légy felkészült javasolja az építkezőknek Zordon, az Oroszlánkirályból. De hogyan is érdemes fölkészülni a felújításra?