Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz? A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Ön melyik családi házat választaná? Melyik középület a kedvence? - Az „Év háza” pályázóit szemlézi a közönség 2023-ban is

Az Év háza díj egy független szakmai elismerés, amelyet neves szakemberekből álló zsűri ítél oda. Ám évek óta nagy izgalommal várják a szervezők azt is, hogy a nagyközönség milyen szempontok szerint választ a hazai, legrangosabb, független építészeknek szóló pályázatra érkezett munkák közül. Hogyan látja a beérkezett pályázatokat a megrendelő, felhasználó, a potenciális építtető? A közönségszavazás nyertesei az OTP Ingatlanpont, az OTP Pénzügyi Pont és az Internorm Ablak támogatásában a szakmai zsűri által kiosztott díjjaktól függetlenül részesülnek elismerésben.

2023-ban rekordszámú, összesen 71 pályázat érkezett a családi ház és középület főkategóriákban, illetve idén első alkalommal a társasház különdíjra is lehetett pályázni. Az újdonságnak számító, társasház különdíj kategóriát az Év háza pályázatot évek óta bemutató Leier Hungária Kft. alapította, de természetesen ezt a díjat is a zsűri ítéli oda.

A nagyközönség a két főkategóriában, 24 családi ház és 32 középület közül választhatja ki az év legjobbját, természetesen a zsűri által odaítélt szakmai szervezetek és a támogatók különdíjai mellett. Szavazni pedig a pályázat közösségi oldalán lehet.

Harmadik éve az OTP Ingatlanpont és az OTP Pénzügyi Pont támogatásával valósul meg a közönségszavazás családi ház kategóriában, amelyen június 30. (péntek) 11:00 és július 7. (péntek) 10.00 között lehet voksolni.

A középület kategóriában pedig július 12. (kedd) 11:00 és július 19.(kedd) 10.00 között mondhatják el véleményüket szavazatukkal a pályázat közösségi oldalán az érdeklődők. Ebben a kategóriában a nagyközönség megkérdezését idén is az Internorm Ablak Kft. támogatása teszi lehetővé.

Év háza pályázat 2023 közönségszavazás
Kattints a képre és szavazz az Év háza pályázat közösségi oldalán!

Az OTP Ingatlanpont és az OTP Pénzügyi Pont 2023-ban is a családi ház kategória mellé állt. „Idén is nagy örömmel csatlakoztunk az Év Háza Pályázat támogatói köréhez, immár harmadik alkalommal követjük figyelemmel a beérkező pályázatokat, amelyek inspirálóak számunkra, hiszen munkánk során is nagy érdeklődést tapasztalunk a különleges, exkluzív, építészeti szempontból is páratlan ingatlanok iránt. Egy család által otthonként választott és megvásárolt ház legtöbbször egy életre szóló elköteleződést jelent, így egyre fontosabb szempont, hogy a konkrét igényeikre legyen szabva. Kíváncsian várjuk a családi ház kategóriában meghirdetett közönségszavazás eredményét, hiszen ez a potenciális vásárlók véleményét tükrözi, ami hasznos visszajelzést jelent a szakmának” - mondta dr. Hartlieb Balázs, az OTP Ingatlanpont ügyvezetője és az OTP Pénzügyi Pont vezérigazgatója. A középület kategóriában pályázó épületek közönségszavazását évek óta az Internorm Ablak támogatja. Vajon miért? „Fontosnak tartjuk, hogy egyre több középületen járuljanak hozzá minőségi nyílászáróink az energiatakarékos működéshez. Az építészeti pályázat támogatásával arra szeretnénk felhívni a tervezők figyelmét, hogy egy középületen a nyílászárók nagyobb igénybevételnek vannak kitéve, ezért még fontosabb a hosszútávú és gazdaságos működést szolgáló ablakok használata. Igaz ez az új különdíj kategóriában pályázó társasházak esetén is: minőségi társasházi lakást vásárlók joggal várnak minőségi ablakot” – emelte ki Monostori Gábor, az Internom Ablak műszaki vezetője.

A közönségszavazás, ahogyan évek óta, az Év háza pályázat Facebook oldalán zajlik majd. A két kategóriában egy-egy pályamű nyerheti el a szavazók tetszését és ezzel az idei közönségdíjak egyikét. Egy like egy szavazatot ér, ugyanakkor egy személy több épületre is érvényesen szavazhat. Emellett fontos kiemelni: a közönségszavazás eredménye nem befolyásolja a zsűrit, az teljesen független az építész szakma képviselőinek döntésétől.

A neves szakemberekből álló zsűri zárt ajtók mögött fogja kiválasztani a legjobbnak ítélt pályaműveket. A közönségdíjasokkal ellentétben, a hagyományokhoz híven az idei év nyertesei csak a szeptember 29-én megrendezésre kerülő ünnepélyes díjátadón kerülnek nyilvánosságra.

Szavazzanak az Év háza pályázat közösségi oldalán, likeolják kedvenceiket és buzdítsák szavazásra ismerőseiket is!

További információ: www.evhaza.hu

Népszerűek a témában

38 százalékkal jár jobban, aki téglaházat vesz vagy épít - Új falazási technológia hódít az építtetők körében

Rekord számú látogatóval zárt az idei Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállítás, valamint a Burkolói Workshop

Hatalmas sikerrel zárult a 2023-as Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállítás

Ez is érdekelhet

Legyen a napellenződ teraszod ékköve

Reolink Panoráma kamera 4G LTE és napelemes kapcsolattal

Ablakok otthonfelújításhoz: időtálló teljesítmény és szépség

Így lesz energetikailag korszerűbb a kockaház

Kérjen gyors, díjmentes, nagyságrendi számítást a Terrán TetőKalkulátorával!

Miért a Ksenia okosotthont érdemes választani?

Útmutató a kádvásárláshoz - majdnem minden, amit döntés előtt át kell gondolnia

Mennyibe kerül a szellőztető rendszerem?

“A maximumot kihozni a tervezésből, csak az ügyféllel együtt lehet” – beszélgetés Zámbó Tímea építészmérnök, belsőépítésszel, az Év fürdőszobája pályázat díjazottjával

Fürdőszoba Kiállítás | 2020 | Mezítláb a Párisi udvarban - KROKI stúdió

5+1 fontos tudnivaló az építkezést megelőző földmunkákról: gépek, árak, időtartam

Régi borospincéből építész műterem Budajenőn

Baumit Life Challenge - Nemzetközi építészeti pályázat és közönségszavazás

Dombház szupervályogból - egy alternatív építészeti technológia

Híd alá épített stúdiót magának egy formatervező

A szerethető beton

„Az anyag természete” - EQUITONE szálcement homlokzatok az építészetben. Pályázat építészek és építészhallgatók számára

32 tanács kivitelező választáshoz

Év háza 2017: a fődíj mellett 5 különdíj vár gazdára

Betonozd be magad 2017-ben is! - „Minden építés alapja” pályázat építészeknek és egyetemi hallgatóknak

Szebb otthon lakberendező segítségével: H8 projekt

Hogyan és miben lakunk a közeli jövőben? - Új anyagok és technológiák az építészetben

Szárazépítés vizes helyiségekben Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezekkel

Így legyen a kerted álmaid oázisa! - 5+1 ok, amiért érdemes tájépítészt felfogadni átalakítás előtt