Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz? A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Hörmann: környezettudatos gondolkodás és cselekvés - CO2-semleges termékek a fenntartható jövő érdekében

Családi vállalkozásként a Hörmann tudatában van az utánunk jövő generációk iránti felelősségének, és első és egyetlen építésielem-gyártóként 2023.01.01-jétől a lakásépítéshez használt összes termékét CO2-semlegesen szállítja, beleértve a garázskapukat, meghajtásokat, ház- és szobaajtókat, valamint a tárolóhelyek rendszereit. Ezenkívül az ügyfél kérésére a kereskedelmi épületekben használt olyan termékek, mint az ipari kapuk, rakodástechnika, intézményi ajtók és forgalomkorlátozó rendszerek CO2-semleges alapon is kaphatók Németországban.

„Családi vállalkozásként tudatában vagyunk az utánunk jövő generációk iránti felelősségnek. A sokéves klímavédelemi stratégiánk a számítás, a csökkentés és a kompenzáció összhangjára épül. Mindent megteszünk azért, hogy folyamatosan csökkentsük a Hörmann CO2-kibocsátását” - hangsúlyozza Martin J. Hörmann, a Hörmann Csoport korlátlan felelősségű tagja.

Csak a Hörmann-nál: CO2-semleges építési elemek a lakásokhoz és kereskedelmi épületekhez

A Hörmann nagy hangsúlyt fektet arra, hogy minél jobban bevonja a munkavállalókat, beszállítókat és ügyfeleket a környezet- és klímavédelem ügyébe. Így 2023.01.01-jétől a gyártó még egy lépéssel tovább megy, és magára vállalja a költségeket, hogy a klímavédelmi projektek támogatásával a lakossági építőipari termékeket, például garázskapukat, meghajtásokat, acélajtókat és tokokat, házbejárati ajtókat és beltéri ajtókat, valamint tárolóhelyrendszereket CO2-semlegesen alapkivitelben tudja leszállítani. A kereskedelmi építőiparban használt olyan termékek, mint az ipari kapuk, rakodástechnika, intézményi ajtók és forgalomkorlátozó rendszerek CO2-semleges alapon is kaphatók Németországban. Ezzel a Hörmann az első és egyetlen építésielem-gyártó, amely CO2-semleges termékekkel látja el ügyfeleit, így lehetőséget ad arra, hogy az ügyfelek vásárlási döntésükkel hozzájáruljanak a CO2-semlegességhez.

Hörmann CO2 semlegesség

A Hörmann már 2019 óta évente CO2-mérleget számol a csoport európai gazdasági térségben működő összes gyártóvállalata esetében. A teljes és pontos átfogó értékeléshez figyelembe kell venni a közvetlen és közvetett kibocsátást egyaránt az üvegházhatású gázokról szóló jegyzőkönyvvel alapján. „A vállalati, illetve az egyes termékeket érintő szénlábnyom kiszámítása önkéntes a számunkra, tehát nem törvényi kötelezettségből adódó feladat. Ám ennek köszönhetően pontosan tudni lehet, hogy hol történik a kibocsátás, hol lehet lépéseket tenni a kibocsátás a csökkentése érdekében, ideális esetben teljesen elkerülhető is lesz a kibocsátás” - magyarázza Sarah Osterholt, a Hörmann Csoport fenntarthatósági felelőse.

Kisebb és nagyobb lépések a CO2 csökkentése érdekében

A CO2-mérleg kiszámítása alapján a Hörmann klímavédelmi stratégiájának középpontjában a kibocsátás csökkentése és elkerülése áll. Ez azt jelenti, hogy a Hörmann az összes európai gyártóüzemében a villamosenergia-szükséglet egészét valódi ökoáramból fedezi, ennek és számos más intézkedésnek köszönhetően évente több mint 75000 tonna CO2-t takarít meg. A fogyasztás csökkentése érdekében a gyártó többek között intelligens és tanúsítvánnyal rendelkező energiagazdálkodási rendszerre, újrahasznosított papír használatára és az újrahasznosítható anyagok újrahasznosítására, CO2-semleges postai szolgáltatásra, valamint a csomagolóanyagok megtakarítására és újrahasznosítására törekszik. A fennmaradó kibocsátást a vállalat a ClimatePartnerrel együttműködve a megújuló energiák, az erdővédelem és az erdőtelepítés területén megvalósuló, tanúsítvánnyal rendelkező klímavédelmi projektek támogatásával kompenzálja.

A Hörmann nem tudja közvetlenül befolyásolni a kapcsolódó ellátási láncban előtte, illetve utána keletkező kibocsátásokat. A családi vállalkozás ezért bevonja beszállítóit a saját klímavédelmi programjába, és arra ösztönzi őket, hogy maguk is legyenek aktívak. Így aztán már sikerült is beszerezni a beszállítóktól az első CO2-semleges termékeket.

Népszerűek a témában

38 százalékkal jár jobban, aki téglaházat vesz vagy épít - Új falazási technológia hódít az építtetők körében

Virtuális túrán újra átélhetjük a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállítás élményeit

Tarts velünk virtuális sétánkon és nézz körül a Bútor, Lámpa, Lakástextil Kiállításon!

Ez is érdekelhet

Korszerű árnyékolás a kertben is

4K Napelemes megoldás

Ablakok otthonfelújításhoz: időtálló teljesítmény és szépség

Így lesz energetikailag korszerűbb a kockaház

Gyors, díjmentes, nagyságrendi számítás a Terrán TetőKalkulátorával!

Miért a Ksenia okosotthont érdemes választani?

Kád is, zuhany is - melyik az idális fürdőkád számomra

Mennyibe kerül a szellőztető rendszerem?

Így találja meg a tökéletes garázskaput

Így tárolhatod stílusosan kerti szerszámaidat

Dizájn és tartósság: színes ablakok karcmentes felülettel

Hőszigetelés ipari kapuval? Így csökkentenek költséget a Hörmann megoldásai

Könnyen szerelhető, stabil és tartós beltéri ajtók, egyedi megjelenéssel

Ajtóválasztás az Ajtógyárban

Így tartsuk tisztán a garázskapunkat! - A Hörmann Hungária tippjei és tanácsai

6 tipp a beltéri ajtó kiválasztásához – Mire figyeljünk a fa szobaajtóknál? Tanácsok a Hörmanntól

Exkluzív, új felületek Hörmann gyűjtőgarázskapukhoz

A Hörmann tippjei az otthoni energiatakarékossághoz

Maximális rend a kert és a ház körül – Kerti tároló szerszámoknak, kerti bútornak, tűzifának

Alternatívák okosotthonokhoz: vezérlések, kompatibilitás, lehetőségek a bővítésre

Új otthonfelújítási program – most lesz érdemes házbejárati ajtót és garázskaput cserélni

Ablaktrendek 2024: kéz a kézben dizájn és teljesítmény

Maximális rend a kert és a ház körül

Zuhanykabinok egyedi tervezésben – Mutasd meg a saját stílusodat!