Hirdetés
Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

„Melyik családi ház és középület tetszik Önnek a legjobban?” - A 2022 évi „Év háza” pályázóit szemlézi a közönség

Mindig izgalmas látni, hogy milyen szempontok alapján értékeli a nagyközönség a hazai, legrangosabb, független építészeknek szóló pályázatra érkezett munkákat. 2022-ben ismét kíváncsiak vagyunk arra, hogyan látja a mezőnyt a megrendelő, a felhasználó, a potenciális építtető. Az OTP Ingatlanpont, az OTP Pénzügyi Pont és az Internorm Ablak támogatásában megvalósuló közönségszavazás nyertesei idén is a szakmai zsűri által kiosztott díjaktól függetlenül részesülnek elismerésben.

A közönségszavazás családi ház, kis társasház kategóriában július 4. (hétfő) 11:00 és július 11. (hétfő) 10.00 között kerül megrendezésre, immár második éve az OTP Ingatlanpont és az OTP Pénzügyi Pont jóvoltából.
A középület kategóriában benyújtott pályázatokról július 15. (péntek) 11:00 és július 22.(péntek) 10.00 között mondhatják el véleményüket szavazatukkal a közösségi oldal látogatói. Az ebben a kategóriában megrendezett megmérettetést ezúttal is az Internorm Ablak Kft. támogatása teszi lehetővé.

Év háza pályázat 2022 közönségszavazás

2022-ben 45 épület érkezett az Év háza pályázatra. 25 családi ház, kis társasház és 20 középület közül választhatja ki a közönség az év legjobbját, természetesen a zsűri által odaítélt szakmai szervezetek és a támogatók különdíjai mellett. Az érdeklődök a pályázat közösségi oldalán voksolhatnak.

Év háza pályázat 2022 közönségszavazás

Az OTP Ingatlanpont és az OTP Pénzügyi Pont 2022-ben is izgatottan várja a közönség döntését. „Tavaly álltunk először támogatóként az Év Háza pályázat mellé, ezzel is állást foglalva amellett, hogy az otthonteremtésben még inkább teret nyerjen a minőségi szemlélet. Az ingatlanpiac meghatározó szereplőiként látjuk, hogy egyre többen helyeznek hangsúlyt a magas szintű építészeti színvonalra. Még így is meglepett minket, hogy 2021-ben mekkora érdeklődés övezte az Év Háza családi ház kategóriájában meghirdetett közönségszavazást, és reméljük, hogy ez idén tovább fokozódik. Egyre több lakást kereső számára képvisel fontos szempontot az időtálló, fenntartható, energiatakarékos otthon, így várakozással tekintünk az idei pályamunkák elé” - mondta Dr. Hartlieb Balázs, az OTP Ingatlanpont ügyvezetője és az OTP Pénzügyi Pont vezérigazgatója.

A középület kategória mára ötödik éve szerepel az Év háza kategóriájaként, a közönség véleményét természetesen ezekről az épületekről is megkérdezzük, mégpedig idén is az Internorm Ablaknak köszönhetően. „A korábbi évek tapasztalatai alapján idén is örömmel csatlakoztunk ehhez a kezdeményezéshez. Egy középületen az ablakok nagyobb igénybevételnek vannak kitéve. Minőségi nyílászárókkal a nap mint nap érezhető komfort és a fenntartási költségek drasztikus csökkenése mellett hosszú távú, gondtalan üzemeltetést biztosítunk a beruházónak” – indokolta az együttműködést Monostori Gábor, az Internom Ablak műszaki vezetője.

A közönségszavazás az elmúlt évekhez hasonlóan az Év háza pályázat Facebook oldalán zajlik majd. A két kategóriában egy-egy pályamű nyerheti el a szavazók tetszését és ezzel az idei közönségdíjak egyikét. Egy like egy szavazatot ér, ugyanakkor egy személy több épületre is érvényesen szavazhat. Emellett fontos kiemelni: a közönségszavazás eredménye nem befolyásolja a zsűrit, az teljesen független az építész szakma képviselőinek döntésétől.

A neves szakemberekből álló zsűri zárt ajtók mögött fogja kiválasztani a legjobbnak ítélt pályaműveket. A közönségdíjasokkal ellentétben, a hagyományokhoz híven az idei év nyertesei csak a szeptember 30-án megrendezésre kerülő ünnepélyes díjátadón kerülnek nyilvánosságra.

Szavazzanak az Év háza pályázat közösségi oldalán, likeolják kedvenceiket!

Az Év háza pályázat Facebook oldala: https://www.facebook.com/evhazapalyazat/

További információ: https://www.evhaza.hu/

Népszerűek a témában

Az Austrotherm Kft. is támogatta az Építészfesztivált

Magyarországon továbbra is a hőszivattyúk piaci térhódítása jellemző – Rekord eredmény az Aristonnál

Biztonságot adunk ajándékba! – Akciós hőszigetelés október 31-ig

Ez is érdekelhet

A fény, ami alkalmazkodik az életünkhöz: EGLO Access

Látványos és elegáns öntöttmárvány térkádak az AREZZO design-tól

Újítsd fel garázsod műgyanta vékonybevonattal!

Innovatív, öblítőperem nélküli WC-kerámiák a Geberittől

Most érdemes igazán napelemben gondolkozni

Hörmann billenő garázskapu

Családi ház építését tervezi? Segítünk kalkulálni!

Riasztórendszer kivitelezőt találni könnyű, ha tudjuk, hol keressük

Erre figyeljen fekete zuhanykabin választásnál

Zsaluzia – modern és esztétikus árnyékolás

Hőszivattyúk minden igényre: intelligens és rugalmasan tervezhető rendszerek

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Konvektoronként 120 ezer forint támogatás kapható

Betonozd be magad 2017-ben is! - „Minden építés alapja” pályázat építészeknek és egyetemi hallgatóknak

6 tipp a nyerő energetikai pályázat elkészítéséhez

A legfontosabb vissza nem térítendő támogatások és energetikai pályázatok magánszemélyek részére

2015-ben is meghirdetik “Az év építészeti fotója“ pályázatot

Pimp My Pipe: Újpest térképét festi a Színes Város a távhő-vezetékére

Kié a legszebb panellakás?

Légy felkészült! Négy tipp felújításra készülőknek

Fűtéskorszerűsítés és kéményfelújítás

Panelfelújítás 52 százalékos energiamegtakarítással

Zöld Beruházási Rendszer - Mire lehet pályázni, kik és hogyan pályázhatnak?

Klímabarát építkezésekhez állami támogatás