A cseh piacon erősít az Austrotherm

A cseh hőszigetelőanyag-gyártó DCD IDEAL spol. s r.o. vállalat 100%-os felvásárlásával az Austrotherm Csoport tovább erősítette piacvezető pozícióját Közép- és Kelet-Európában.

„A DCD megvásárlásával az utolsó fehér foltot szüntetjük meg közép-kelet-európai fő piacainkon, és ezzel erősítjük az Austrotherm pozícióját. A DCD és az Austrotherm sikeres családi vállalkozások, melyek vállalati kultúrájukat tekintve nagyon jól harmonizálnak egymással. A DCD átvétele a vállalati stratégiát tükrözi, miszerint kiemelt hangsúlyt kap az EPS és XPS termékek piacának fejlesztése. Örülünk, hogy csehországi XPS vevőink számára a jövőben EPS termékeket és további szolgáltatásokat is kínálhatunk klímabarát termékportfóliónk bővítésével” - nyilatkozta Klaus Haberfellner, az Austrotherm GmbH ügyvezetője a cégátvétel sikeres lezárásával kapcsolatban.

Az Autrotherm megvásárolta a cseh DCD IDEAL-t

A DCD IDEAL a polisztirol hőszigetelő anyagok piacvezető gyártója Csehországban, mely Slavětín és Dynin városokban lévő telephelyekről látja el az építőipart. A Slavětín-ben lévő üzemben már 1974 óta gyártanak EPS-hőszigetelőanyagot. 2013-ban vezetői kivásárlással 50-50%-ban Jaroslav Dolina és Martin Sedláček lettek a tulajdonosok, ezt követően jelentős - automatizációt és erőforrás-takarékos gyártást elősegítő - befektetésekre került sor mindkét telephelyen.

Az Austrotherm Csoport 343 millió Euro árbevételt ért el a 2020-as pénzügyi évben, 1100 munkavállalóval. Az osztrák családi tulajdonban lévő Austrotherm Csoport 12 országban 25 hőszigetelőanyag gyártó üzemmel rendelkezik. A wopfingi központ mellett két üzem található Ausztriában, Magyarországon három (Győrben, Gyöngyösön és Szekszárdon), és Csehországban, Bosznia-Hercegovinában, Bulgáriában, Németországban, Horvátországban, Lengyelországban, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában, valamint Törökországban is jelen van a vállalat.

 | 
Kapcsolódó cikkek

Bízza szakértő kezekre a tetőfelújítást!

Átszellőztetett homlokzati hőszigetelés ISOTEC Falpanelekkel

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Miért válasszunk beépíthető háztartási gépeket? 7+1 figyelemre méltó készülék

Energiafogyasztásban dobogós helyen a lakosság

A családi ház építését is egyre tudatosabban tervezzük meg

Homlokzati hőszigetelés kőzetgyapottal – Miért válasszunk kőzetgyapot termékeket?

Praktikus újítás, magas hatásfok – itt az épületszigetelés új dimenziója!

A lakosság a legnagyobb energiafogyasztó

Hőszigetelés centikben, számokban és forintokban

Kétszázezer forinttól a csillagos égig. Milyen felújítás fér bele kicsi, nagyobb és korlátlan büdzsébe?

Most éri meg igazán szigetelni - Az állami lakásfelújítási programmal akár egy nap alatt 25 százalékkal csökkentheti fűtési költségeit

Közel nulla

5 pénztárca kímélő környezettudatos szempont építkezésnél

Nem szeretnénk mindent hallani… - Hatékony zajcsökkentés hangcsillapított szennyvízvezetékkel

Akár egy nap alatt 25%-kal csökkenthetjük fűtési költségeinket

Megéri szigetelni: mutatjuk, mennyivel drágábban adható el egy korszerűsített családi ház

10 ok, miért érdemes az ISOTEX-et választani

Vásárlási listák
További vásárlási listák