Hirdetés

Év háza: lássuk mi tetszik a közönségnek 2021-ben!

A tavalyi évben indított kezdeményezés nagy sikere után, 2021-ben ismét a nagyérdemű dönthet az Év háza két kategóriájának egy-egy nyerteséről. Az OTP Ingatlanpont, az OTP Pénzügyi Pont és az Internorm Ablak támogatásában megvalósuló közönségszavazás nyertesei a szakmai zsűri által kiosztott díjjaktól függetlenül részesülnek elismerésben.

Idén 42 épületet neveztek építész-alkotóik az Év háza pályázatra, mely a szakma egyik legrégebbi független elismerése. 29 családi ház, kis társasház és 13 középület versenghet az év legjobbja címért, valamint a szakmai szervezetek és a támogatók különdíjaiért. Ezek mellett a nagyközönség ismét elmondhatja véleményét: a közösségi oldalon indul a szavazás a két kategóriában.

A közönségszavazás családi ház, kis társasház kategóriában június 21. (hétfő) 11:00 és június 28. (hétfő) 10.00 között kerül megrendezésre, az idén a pályázathoz csatlakozó az OTP Ingatlanpont és az OTP Pénzügyi Pont jóvoltából.

Év háza 2021

A középület kategóriában benyújtott pályázatokról július 1. (csütörtök) 11:00 és július 8.(csütörtök) 10.00 között mondhatják el véleményüket szavazatukkal a közösségi oldal látogatói. Ebben a kategóriában megrendezett megmérettetést az Internorm Ablak Kft. támogatása teszi lehetővé.

Év háza 2021

Az OTP Ingatlanpont és az OTP Pénzügyi Pont képviseletében Dr. Hartlieb Balázs ügyvezető és vezérigazgató elmondta, hogy azért csatlakoztak az Év háza pályázat közönségszavazásához, mert fontos számukra, hogy az otthonteremtés minden vonatkozásában teret nyerjen a minőségi szemlélet, a kiemelkedő színvonal. „Az Év Háza pályázat hagyományosan a példaértékű építészeti megoldásokat díjazza, és örömmel látjuk, hogy a kezdeményezés immár túlmutat a szakmai megmérettetésen: a közösségi médiában zajló szavazás során az egyedi építészeti megoldások és a megalkotott otthonok hangulata egyformán fontos szempontok. Úgy gondolom, hogy a pályázat családi ház, kis társasház kategóriájának közönségdíja közelebb viheti az építészeti szakmai kiválóság fontosságát az átlagemberhez” – tette hozzá.

A középület kategória mindössze négy éve került az Év háza rendszerébe, de a közönségszavazásra természetesen ebben a kategóriában is sor kerül, mégpedig idén az Internorm Ablaknak köszönhetően. „A tavalyi közönségszavazás alkalmával láttuk, milyen népszerű ez a kezdeményezés, így idén is örömmel csatlakoztunk. Ezúttal azért a középület kategóriát választottuk, mert ezzel is szeretnék hangsúlyozni, nem csak családi házakon fontos a minőségi nyílászárók alkalmazása, hiszen középületeinken sem lehet mellékes a minőség” – indokolta az együttműködést Monostori Gábor, az Internom Ablak műszaki vezetője.

A közönségszavazás az Év háza pályázat Facebook oldalán fog zajlani, ahol a két kategóriában egy-egy pályamű nyerheti el a szavazók tetszését és ezzel az idei közönségdíjak egyikét. Egy like egy szavazatot ér, ugyanakkor egy személy több épületre is érvényesen szavazhat. Emellett fontos kiemelni: a közönségszavazás és a szakami zsűri döntése egymástól teljes független.

A közönségszavazással párhuzamosan a neves szakemberekből álló zsűri hamarosan zárt ajtók mögött meghozza döntését. A közönségdíjasokkal ellentétben, a hagyományhoz híven az idei nyertesek csak a szeptember 24-re tervezett ünnepélyes díjátadón kerülnek nyilvánosságra.
Szavazzanak, likeoljanak!

Az Év háza pályázat Facebook oldala
További információ: www.evhaza.hu

 | 
Vásárlási listák
További vásárlási listák