Hirdetés

A csak a Hörmann-nál kapható OktaBlock neves biztonsági díjat kapott

A Hörmann a brit „Security & Fire Excellence Award 2020” díjátadón első helyet szerzett „Az év innovációja biztonsági megoldásokhoz” kategóriában. A tanúsított OktaBlockkal időben rugalmasan, helyhez való kötöttség nélkül, költséghatékonyan és csaknem teljes mértékben biztosíthatók a különböző rendezvények a gépjárművekkel történő támadás ellen.

A Londonban található IFSEC International és FIREX International szakvásárokkal partnerségben, a Security & Fire Excellence Award a biztonsági és tűzgátlási piac termékújdonságait díjazza. 2020-ban a Hörmann a virtuális díjátadón, az OktaBlock mobil járműakadályra az „Az év innovációja biztonsági megoldásokhoz” kategória díját kapta.

„Nagyon örülünk a díjnak és az ezzel járó pozitív visszajelzéseknek, nagyjából egy éve egy teljesen új piacra léptünk“ - emeli ki Rüdiger Bierhenke, a Hörmann ipari kapurendszerek és rakodástechnikai részlegének értékesítési vezetője. „A díj igazolja, hogy az OktaBlockkal egy olyan terméket kínálunk, mely valós többletértéket nyújt a városok és közösségek biztonságról alkotott koncepciójához” - tette hozzá Rüdiger Bierhenke.

A Security & Fire Excellence Award már a második díja az OktaBlocknak. 2020 februárjában a Hörmann a Budma nemzetközi építési és építészeti vásáron megkapta az „MTP arany medált” a mobiljármű akadályára, melyet a zsűri különösen jövőbemutatónak talált.

Az OktaBlock legfontosabb jellemzője a fogazott széllel ellátott nyolcszögű alaplap. Járművel való ütközéskor az oszlop előrebillen, miközben a csipkézett szélű alaplap beékelődik a jármű és az útpálya közé. Az így elért fékezési hatás rövid időn belül megállítja a járművet és az nem lesz képes tovább haladni. A tengelyszimmetrikus geometriájának köszönhetően a Hörmann OktaBlock járműakadálynak nincs meghatározott ütközési felülete, így gyakorlatilag bármely irányból érkező jármű ütközését ki tudja védeni. A gyártói adatok szerint ez a megoldás csak a Hörmann-nál kapható.

Hörmann OktaBlock

Az OktaBlock hatékonysága különböző töréstesztekkel lett tanúsítva. A standard modell a BSI PAS68: 2013 és IWA-14-1: 2013 nemzetközi szabványok szerint, és a német rendőrség által a mobil járműakadályokkal szemben támasztott műszaki irányelv még szigorúbb követelményeinek megfelelően van kialakítva és tanúsítva. Más mobil megoldásokkal ellentétben a tanúsítványok már a modulok egyesével való használatakor is érvényesek. Eszerint nem szükséges több modult összekapcsolni ahhoz, hogy az OktaBlock nagyon rugalmasan a legkülönbözőbb helyzetekben használható legyen.

A mobil járműakadályokkal időben rugalmasan, helyhez való kötöttség nélkül, költséghatékonyan és csaknem teljes mértékben biztosíthatók a különböző rendezvények a gépjárművekkel történő támadás ellen. A fix helyre szerelt biztonsági oszlopokkal és egyéb forgalomkorlátozó berendezésekkel ellentétben itt nincs szükség olyan építészeti intézkedésekre, mint például az aljzati horgonyok felszerelése vagy tápvezetékek lefektetése. A mobil járműakadály úgy van megkonstruálva, hogy az egyszerűen egy villástargoncával elhelyezhető.

A forgalomkorlátozó rendszerek területén a Hörmann az OktaBlock mobil járműakadály mellett kínál forgalomkorlátozó oszlopokat, útakadályokat, tüskés útakadályokat, de sorompókat, parkolási rendszereket és fizetőautomatákat is.

 | 
Kapcsolódó cikkek

Bízza szakértő kezekre a tetőfelújítást!

Az Elevenház Panzió Projekt

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Teszt: melyik a neked való garázskapu?

Hörmann homee – Rugalmas Smart Home rendszer a nagyobb kényelemért

Így dobd fel az otthonod a karantén alatt – A Hörmann tippjei felújításhoz, átalakításhoz

Érintésmentes ajtóval a fertőzések terjedése ellen

“A maximumot kihozni a tervezésből, csak az ügyféllel együtt lehet” – beszélgetés Zámbó Tímea építészmérnök, belsőépítésszel, az Év fürdőszobája pályázat díjazottjával

Igényes munkakörnyezet az egészségmegőrzésért

Stíluskalauz beltéri ajtókhoz

Betörésbiztos otthon – Praktikus rendőrségi tanácsok az ingatlanok biztonságáért

A jövő már kapuinkon kopogtat - A Hörmann SmartControl technológiája forradalmi áttörést jelent az ipari kapuk diagnosztikájának területén

Megtervezhetjük garázskapunkat – most azt is megmutatjuk, hogyan!

Egy kocka mind felett! - Új okosotthon vezérlőt mutatott be a Hörmann

Ki mondta, hogy egy garázskapu nem lehet trendi?

Év háza 2021: sasadi villa és a MOME Campus az idei legjobbak

A közönség által legjobbnak ítélt építészeti megoldásokat keresi az Év Homlokzata 2021 pályázat

Zöldben gondolkodik a Hörmann. A garázskapugyártó évek óta kiemelt figyelmet fordít a klímavédelemre

Vásárlási listák
További vásárlási listák