Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

A csak a Hörmann-nál kapható OktaBlock neves biztonsági díjat kapott

A Hörmann a brit „Security & Fire Excellence Award 2020” díjátadón első helyet szerzett „Az év innovációja biztonsági megoldásokhoz” kategóriában. A tanúsított OktaBlockkal időben rugalmasan, helyhez való kötöttség nélkül, költséghatékonyan és csaknem teljes mértékben biztosíthatók a különböző rendezvények a gépjárművekkel történő támadás ellen.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

A Londonban található IFSEC International és FIREX International szakvásárokkal partnerségben, a Security & Fire Excellence Award a biztonsági és tűzgátlási piac termékújdonságait díjazza. 2020-ban a Hörmann a virtuális díjátadón, az OktaBlock mobil járműakadályra az „Az év innovációja biztonsági megoldásokhoz” kategória díját kapta.

„Nagyon örülünk a díjnak és az ezzel járó pozitív visszajelzéseknek, nagyjából egy éve egy teljesen új piacra léptünk“ - emeli ki Rüdiger Bierhenke, a Hörmann ipari kapurendszerek és rakodástechnikai részlegének értékesítési vezetője. „A díj igazolja, hogy az OktaBlockkal egy olyan terméket kínálunk, mely valós többletértéket nyújt a városok és közösségek biztonságról alkotott koncepciójához” - tette hozzá Rüdiger Bierhenke.

A Security & Fire Excellence Award már a második díja az OktaBlocknak. 2020 februárjában a Hörmann a Budma nemzetközi építési és építészeti vásáron megkapta az „MTP arany medált” a mobiljármű akadályára, melyet a zsűri különösen jövőbemutatónak talált.

Az OktaBlock legfontosabb jellemzője a fogazott széllel ellátott nyolcszögű alaplap. Járművel való ütközéskor az oszlop előrebillen, miközben a csipkézett szélű alaplap beékelődik a jármű és az útpálya közé. Az így elért fékezési hatás rövid időn belül megállítja a járművet és az nem lesz képes tovább haladni. A tengelyszimmetrikus geometriájának köszönhetően a Hörmann OktaBlock járműakadálynak nincs meghatározott ütközési felülete, így gyakorlatilag bármely irányból érkező jármű ütközését ki tudja védeni. A gyártói adatok szerint ez a megoldás csak a Hörmann-nál kapható.

Hörmann OktaBlock

Az OktaBlock hatékonysága különböző töréstesztekkel lett tanúsítva. A standard modell a BSI PAS68: 2013 és IWA-14-1: 2013 nemzetközi szabványok szerint, és a német rendőrség által a mobil járműakadályokkal szemben támasztott műszaki irányelv még szigorúbb követelményeinek megfelelően van kialakítva és tanúsítva. Más mobil megoldásokkal ellentétben a tanúsítványok már a modulok egyesével való használatakor is érvényesek. Eszerint nem szükséges több modult összekapcsolni ahhoz, hogy az OktaBlock nagyon rugalmasan a legkülönbözőbb helyzetekben használható legyen.

A mobil járműakadályokkal időben rugalmasan, helyhez való kötöttség nélkül, költséghatékonyan és csaknem teljes mértékben biztosíthatók a különböző rendezvények a gépjárművekkel történő támadás ellen. A fix helyre szerelt biztonsági oszlopokkal és egyéb forgalomkorlátozó berendezésekkel ellentétben itt nincs szükség olyan építészeti intézkedésekre, mint például az aljzati horgonyok felszerelése vagy tápvezetékek lefektetése. A mobil járműakadály úgy van megkonstruálva, hogy az egyszerűen egy villástargoncával elhelyezhető.

A forgalomkorlátozó rendszerek területén a Hörmann az OktaBlock mobil járműakadály mellett kínál forgalomkorlátozó oszlopokat, útakadályokat, tüskés útakadályokat, de sorompókat, parkolási rendszereket és fizetőautomatákat is.

Népszerűek a témában

Óriás gyártó, kis lábnyommal: a Hörmann élen jár a környezetvédelmi törekvésekben

Válaszd a hazait a Terránnal is!

Európa egyik legmodernebb áthidaló- és gerendagyárát adta át Kőszegen a Wienerberger

Ez is érdekelhet

Szárazépítés vizes helyiségekben Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezekkel

SOLIDSoft zuhanytálca: mintha párnán járnánk

Magnifico! Mágnesen alapuló technológia a tolóajtók szolgálatában

Hörmann garázskapu és bejárati ajtó konfigurátor

Laufen Silent Flush - Élvezze a csendet

Midea M Thermal, a szupercsendes hőszivattyú

Hőszivattyú Akadémia - Bevezetünk a hőszivattyú rejtelmeibe többrészes videósorozatunkkal

Okosan megtervezett termékekkel nagyobb tisztaság a fürdőszobában

Paradox – Bemutatkozik az új BlueEye applikáció

Zuhanykabin tisztítás gyorsan és egyszerűen, az Easy Clean bevonat segítségével

Erre figyeljünk, ha Fixscreen árnyékolót vásárolunk! - válaszol a szakértő

Erre figyeljünk, ha zsaluziát vásárolunk! - válaszol a szakértő

Legyen fürdőszobája éke ez a modern kiegészítő

Könnyebb építkezés, jobb hőszigetelés: ez tudja az Ytong

Hőszigetelés ipari kapuval? Így csökkentenek költséget a Hörmann megoldásai

Könnyen szerelhető, stabil és tartós beltéri ajtók, egyedi megjelenéssel

Így tartsuk tisztán a garázskapunkat! - A Hörmann Hungária tippjei és tanácsai

Hogyan találjuk meg a megfelelő szobaajtókat? 4 tipp a Hörmanntól, beltéri ajtó választáshoz

Exkluzív, új felületek Hörmann gyűjtőgarázskapukhoz

A Hörmann tippjei az otthoni energiatakarékossághoz

Maximális rend a kert és a ház körül – Kerti tároló szerszámoknak, kerti bútornak, tűzifának

Alternatívák okosotthonokhoz: vezérlések, kompatibilitás, lehetőségek a bővítésre

Kockából építhető mindenre kiterjedő okosotthon - A Hörmann Homee-val teljes okosotthon ökoszisztéma építhető

Ajtómeghajtással egy világjárvány ellen - Érintésmentes megoldással csökkenthető a fertőzések terjedése