A fehér 12 árnyalata - Egy fehér homlokzat sosem lehet csak „fehér”

A színtrendek folyamatosan változnak, de a klasszikus fehér mindig népszerű marad, különösen egy izgalmas homlokzaton megelevenedve. Tiszta-, meleg- esetleg hidegfehér? Még az egyes árnyalatok közötti apró különbségek is nagy hatással lehetnek egy adott épület megjelenésére. A Baumit ezért megalkotta a fehér szinte megszámlálhatatlanul sok árnyalatából a 12 legszebb színt tartalmazó egyedi színkollekciót, mellyel időtlen megjelenést biztosíthat minden épület számára.

A homlokzat az épület arca. Sokszor teljes egészében ennek kialakításán és esztétikai megjelenésén múlik, hogy mi egy-egy épülettel kapcsolatban az első benyomásunk. Az anyagok, a struktúrák és a színek összjátéka fontos üzenetet hordoz, hiszen nagymértékben tudják befolyásolni az érzéseinket. Napjaink épületeinél mindemelett egyre gyakrabban találkozunk azzal, hogy a nagyobb, összefüggő vakolt felületek kő-, fa- vagy fém felületek együtt adják a homlokzatok jellegzetes megjelenését. S mivel ezek a burkolatok a mai ízlés szerint leginkább sötét (grafitszürke, antracit vagy akár fekete) színűek, ezért egyre fokozottabb az igény a homlokzatburkolatokat kiemelni képes fehér tónusok iránt.

A Baumit megalkotta a fehér 12 legszebb árnyalatát

„Erre az igényre született meg a színpalettánk kiegészítéseként „a fehér árnyalatai” színcsalád, melynek tagjai első pillantásra mind fehérnek tűnnek, de tüzetesebb vizsgálat után látható, hogy különféle színezetek színsoraiban a fehérhez a legközelebb álló, de emberi szemmel még megkülönböztethető árnyalatokról van szó” – részletezte Kékesy Péter, a Baumit alkalmazástechnikai vezetője.

A Baumit megalkotta a fehér 12 legszebb árnyalatát

A színkollekció a csillagfehértől (Star) az elefántcsontszínig (Ivory), az opáltól (Opal) a jég (Ice) színéig számos választást kínál. Mind a 12 fehér színárnyalat elérhető a Baumit StartTop, SilikonTop és CreativTop vékonyvakolatokban, valamint a StarColor és SilikonColor homlokzatfestékekben. A meleg fehér színek piros, narancssárga és sárga árnyalatúak, ami lágy fényt és barátságos hangulatot eredményez, míg a hűvösebb fehéreknek a zöld, kék és lila árnyalatuk elsősorban tiszta és friss külsőt sugároznak.

Ezen tényeknek akkor van igazán jelentőségük, amikor a fehér 12 különböző árnyalatait más és más színekkel együtt szeretnénk harmóniába állítani. Ilyenkor ugyanis az alig észlelhető különbségek hirtelen láthatóvá válnak. A 12 különféle fehér árnyalat pedig így alkalmas arra, hogy bármilyen színű környezetben, különböző színekkel kombinálva tökéletesen ellássa azt az esztétikai funkciót, amelyet szánunk nekik. Az épületek megjelenésével kapcsolatos kiemelt szerepük mellett, a homlokzatok védik is az épületet a környezeti hatásoktól.

A témában további részleteket is megismerhet az alábbi linkek segítségével, a Baumit Tudástárában:

A fehér árnyalatai A fehér tónusai

Kapcsolódó cikkek

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Elérkezett a tetőfelújítás ideje? Építkezik? Vagy még csak a tervezés folyamatánál jár? Otthona éke és védelmezője minden esetben a tető, ezért olyan fontos, hogy mind esztétikailag, mind funkciójában és ár-érték arányában is azt nyújtsa, amit várunk tőle. Az elhatározást követően azonban a legelső lépés az ajánlatkérés.

Ahány kád, annyi lehetőség – újdonságok az M-Acryltól

Ahány ház, annyi szokás – foglalja össze a közmondás azt az általános megállapítást, hogy ahány ember, annyiféle életérzés, gondolkodásmód, illetve ezekből fakadó igények létezhetnek. Ahány kád, annyi lehetőség – fűzhetjük tovább a nyitógondolatot, hiszen ma már a fürdőszobai jelenlétünk messze túlmutat a tisztálkodáson, ez a helyiség fokozatosan vált egyre inkább az otthoni pihenés színterévé. Ennek hangsúlyos eleme a fürdőkád, amelyekből eddig is széles kínálatot biztosított, 2020 azonban további újdonságokkal szélesítette a termékpalettát.

Miért fontos kivitelezői szerződést kötni és mi szerepeljen a szerződésben? Letölthető szerződésminta és magyarázatok felújítóknak, építkezőknek

A megbízó és vállalkozó jogait és kötelezettségeit tartalmazó szerződéssel elejét vehetjük a későbbi vitáknak és pereskedéseknek, nem utolsósorban pedig a szerződés anyagilag is védi a feleket.

Az otthonfelújítási támogatás igénybevételére jogosultak közel fele 3 és 6 millió forint közötti összeget költene lakásfelújításra

A megkérdezettek több mint kétharmada tervez idén felújítást, a támogatásra jogosultak közel fele 3 és 6 millió forint közötti összeget, míg a lakásfelújítási támogatásra nem jogosultak 50 százaléka 1 és 3 millió forint közötti összeget költene erre – derült ki a Wallplex Magyarország legfrissebb felmérésből. A kutatás a lakásfelújítással és a lakásfelújítási támogatás igénybevételével kapcsolatos szokásokat vizsgálta.

Tetőcsere, tetőfelújítás, napelem – Ezekre ad pénzt az állam

Az otthonuk korszerűsítését tervezők kívánságlistájának egyik első helyén a tető felújítása áll, és többen tervezik saját napelemes rendszer telepítését is. A Terrán szakértőjének segítségével bemutatjuk a rendelkezésre álló lehetőségeket.

Kétszázezer forinttól a csillagos égig. Milyen felújítás fér bele kicsi, nagyobb és korlátlan büdzsébe?

Lakásfelújításnál még a leggondosabban tervezőket is érhetik kellemetlen és - szerencsére - kellemes meglepetések, hogy mire elég az a pénz, amit az anyagokra és a munkákra szántak. Sorra vettük, hogy mit tudunk kihozni 200 ezer, 1,5 millió és 5 millió forintból.

Építkezés, felújítás, lakberendezés – elrajtolt a kuponletöltés! Hamarosan indul a HOMEINFO Kedvezmény Hetek

Kevesebb, mint egy hónap múlva többet fog érni a pénze annak, aki az építkezéshez, felújításhoz, lakberendezéshez szükséges termékeket a Homeinfo Kedvezmény Hetek kuponjaival vásárolja meg. Az akció iránt már most nagy az érdeklődés, a Homeinfo meg is kérdezte olvasóit, hogy leginkább mire használnák fel a több, mint 200 kedvezményre jogosító kupont.

Enteriőr átalakítás modern, organikus stílusjegyekkel – Mihálydeák Krisztina és Csomor László munkája

Gondoltunk már arra, hogy egy üzletbe belépve a belső tér látványa, hangulata mennyire motiváló, vagy éppen a vásárlási kedvünket szegő tényező lehet? Bizony, a miliő meghatározó ebből a szempontból. A lakberendező felelőssége pedig – érthető módon – nem elhanyagolható, hiszen kulcs szerepet játszik az enteriőr kialakításában.

Házat, de gyorsan! - 3. rész - A sokezer éves az új modern

Szerkezetkész családi ház építésére alkalmas építőanyagok egyik legnagyobb hazai gyártója, a Leier szakértőivel csokorba szedtünk néhány összefüggést. Fókuszban ezúttal a falazat és annak anyaga.