Hirdetés

A fehér 12 árnyalata - Egy fehér homlokzat sosem lehet csak „fehér”

A színtrendek folyamatosan változnak, de a klasszikus fehér mindig népszerű marad, különösen egy izgalmas homlokzaton megelevenedve. Tiszta-, meleg- esetleg hidegfehér? Még az egyes árnyalatok közötti apró különbségek is nagy hatással lehetnek egy adott épület megjelenésére. A Baumit ezért megalkotta a fehér szinte megszámlálhatatlanul sok árnyalatából a 12 legszebb színt tartalmazó egyedi színkollekciót, mellyel időtlen megjelenést biztosíthat minden épület számára.

A homlokzat az épület arca. Sokszor teljes egészében ennek kialakításán és esztétikai megjelenésén múlik, hogy mi egy-egy épülettel kapcsolatban az első benyomásunk. Az anyagok, a struktúrák és a színek összjátéka fontos üzenetet hordoz, hiszen nagymértékben tudják befolyásolni az érzéseinket. Napjaink épületeinél mindemelett egyre gyakrabban találkozunk azzal, hogy a nagyobb, összefüggő vakolt felületek kő-, fa- vagy fém felületek együtt adják a homlokzatok jellegzetes megjelenését. S mivel ezek a burkolatok a mai ízlés szerint leginkább sötét (grafitszürke, antracit vagy akár fekete) színűek, ezért egyre fokozottabb az igény a homlokzatburkolatokat kiemelni képes fehér tónusok iránt.

A Baumit megalkotta a fehér 12 legszebb árnyalatát

„Erre az igényre született meg a színpalettánk kiegészítéseként „a fehér árnyalatai” színcsalád, melynek tagjai első pillantásra mind fehérnek tűnnek, de tüzetesebb vizsgálat után látható, hogy különféle színezetek színsoraiban a fehérhez a legközelebb álló, de emberi szemmel még megkülönböztethető árnyalatokról van szó” – részletezte Kékesy Péter, a Baumit alkalmazástechnikai vezetője.

A Baumit megalkotta a fehér 12 legszebb árnyalatát

A színkollekció a csillagfehértől (Star) az elefántcsontszínig (Ivory), az opáltól (Opal) a jég (Ice) színéig számos választást kínál. Mind a 12 fehér színárnyalat elérhető a Baumit StartTop, SilikonTop és CreativTop vékonyvakolatokban, valamint a StarColor és SilikonColor homlokzatfestékekben. A meleg fehér színek piros, narancssárga és sárga árnyalatúak, ami lágy fényt és barátságos hangulatot eredményez, míg a hűvösebb fehéreknek a zöld, kék és lila árnyalatuk elsősorban tiszta és friss külsőt sugároznak.

Ezen tényeknek akkor van igazán jelentőségük, amikor a fehér 12 különböző árnyalatait más és más színekkel együtt szeretnénk harmóniába állítani. Ilyenkor ugyanis az alig észlelhető különbségek hirtelen láthatóvá válnak. A 12 különféle fehér árnyalat pedig így alkalmas arra, hogy bármilyen színű környezetben, különböző színekkel kombinálva tökéletesen ellássa azt az esztétikai funkciót, amelyet szánunk nekik. Az épületek megjelenésével kapcsolatos kiemelt szerepük mellett, a homlokzatok védik is az épületet a környezeti hatásoktól.

A témában további részleteket is megismerhet az alábbi linkek segítségével, a Baumit Tudástárában:

A fehér árnyalatai A fehér tónusai

 | 
Kapcsolódó cikkek

Bízza szakértő kezekre a tetőfelújítást!

Átszellőztetett homlokzati hőszigetelés ISOTEC Falpanelekkel

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Masszív épületszerkezet költséghatékonyan, rekordidő alatt - Ytong Vasalt Pallós építési rendszer

Házat, de gyorsan! - 4. rész - Szárnyakon a fal evolúciója

A családi ház építését is egyre tudatosabban tervezzük meg

Praktikus újítás, magas hatásfok – itt az épületszigetelés új dimenziója!

Családiház építését tervezi? Segítünk kalkulálni!

Tippek tetőablak választáshoz – felújítóknak

Belsőépítészeti tervezés és teljeskörű kivitelezés az Attraktív Design Stúdió csapatával

Miért fontos kivitelezői szerződést kötni és mi szerepeljen a szerződésben? Letölthető szerződésminta és magyarázatok felújítóknak, építkezőknek

Tetőcsere, tetőfelújítás, napelem – Ezekre ad pénzt az állam

10 ok, miért érdemes az ISOTEX-et választani

Így gazdálkodunk okosan – Mi az, amit mi feltétlenül beszerzünk a HOMEINFO Heteken?

A közönség által legjobbnak ítélt építészeti megoldásokat keresi az Év Homlokzata 2021 pályázat

Miért válasszunk beépíthető háztartási gépeket? 7+1 figyelemre méltó készülék

5 lépés a minőségi homlokzat felé - Hogyan kíméljük meg magunkat a hosszas színválogatástól?

Elszálló építőanyagárak, komoly kihívások. Mit tehetünk? – szakértőket kérdeztünk

Vásárlási listák
További vásárlási listák