Hirdetés

Várépítő: speciális felajánlással csatlakozott a Homeinfo

Országszerte 13 gyermekintézménynek és 2 műemléknek jut idén támogatás az építőipar legrégebbi jótékonysági összefogása, a Várépítő pályázat jóvoltából. A 13 felajánló építőanyag gyártó cég, szövetség és építőipari médiacsatorna nettó 12 millió forint értékű építőanyagára, valamint közel kétmillió forint készpénzére idén 23 intézmény pályázott. A kezdeményezéshez kivitelezésre fordítható pénzfelajánlással járult hozzá a Homeinfo. Idén rendkívüli módon, a vírushelyzet miatt online zajlott a zsűrizés, és az eredményhirdetésre is ilyen formában, a pályázat Facebook-oldalán került sor.

A Várépítő pályázat évről-évre kézzelfogható eredményeket tud felmutatni a gyermekek útját különböző módon egyengető intézmények méltó környezetének kialakításában csakúgy, mint az épített örökség megőrzésében.

A pályázaton a kivitelezésre fordítható készpénz felajánlása nagyon komoly segítséget jelent a felújításba fogó intézményeknek, hiszen gyakori, hogy a tervezett beruházások a kivitelezési munkák finanszírozásához szükséges anyagi források hiánya miatt maradnak el. Az eredményhirdetés a járvány miatt idén online történt, de a személyes jelenlét hiánya sem akadályozta a nyeremények bejelentését.

Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott a Homeinfo is egy speciális felajánlással. A cég által januárban megrendezett Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállítás belépőinek árából gyűlt össze 550.000 forint, amelyet több jelentkező között osztott el a zsűri. A Homeinfo számára mindig is fontos volt a társadalmi szerepvállalás, ennek kívánnak a jövőben is hangot adni.

Bakonysárkányi Római Katolikus Plébánia (Kisbér, Komárom-Esztergom) műemlék templom
A Bakonysárkányi Római Katolikus Plébánia (Kisbér, Komárom-Esztergom) műemlék templom, amely vakolásához nyert Baumit termékeket 740.000 Ft értékben és 200.000 Ft kivitelezése fordítható készpénzt a Homeinfo felajánlásában.

Előtérben az intézmények igényei

A korábbi években a budaörsi városháza adott otthont a díjátadónak, idén viszont a távolságtartás és egymás egészségének védelme érdekében át kellett alakítani a megszokott „napirendet”, ám az eredmények idén is sokaknak okoztak örömöt.

A Homeinfo 550.000 Ft készpénzt ajánlott fel a pályázaton, ezzel támogatva több fontos társadalmi ügyet. Kivitelezésre fordítható készpénztámogatást kapott a Fráter Erzsébet Általános Iskola, ahol nagy szükség van a tetőfelújításra a biztonság növelése, a beázás megszüntetése, és az energiahatékonyság érdekében. A homeinfo.hu portál felajánlásával két műemlék templom is megújulásához is hozzájárul: a Kisbéri Római Katolikus Plébánia padlójának a cseréjére, valamint a Bakonysárkányi Római Katolikus Plébánia vakolására is jutott az adományból.

Fráter Erzsébet Általános Iskola (Csécse, Nógrád)
A Fráter Erzsébet Általános Iskola (Csécse, Nógrád) tetőfelújításhoz nyert Terrán tetőcserepet 1.000.000 Ft értékben és 200.000 Ft kivitelezésre fordítható készpénzt a Homeinfo felajánlásában.

A Build-Communication 2010 óta Várépítő pályázat néven üzemelteti az építőipari cégek legrégebbi, és a legtöbb forrást az igénylőkhöz eljuttató összefogását. A pályázat lassan két évtizede – 2010 előtt más néven – gyűjti az építőipari cégek felajánlásait és juttatja el olyan gyermekintézmények és műemlékek számára, melyek elkötelezettek az építkezés, felújítás megvalósítása iránt, ám szűkös forrásaik nem tennék lehetővé a teljes körű, korszerű és igényes munkát. A pályázaton éppúgy indulnak kistelepülések anyagi gondokkal küzdő, akár egy-két csoportszobában működő gyermekintézményei, mint komoly múlttal és elismertséggel rendelkező oktatási vagy szociális szervezetek, valamint helyi, megyei vagy akár országos jelentőségű műemlékek fenntartói.

Az elmúlt évek számokban

A Várépítő pályázaton az elmúlt 9 évben a pályázók száma meghaladta a hatszázat, és a több mint nettó 110 millió forint értékű építőanyagból 163 nyertes intézmény kaphatott támogatást. A felajánlásokat szinte az első évtől változatlan felállásban működő, neves közéleti személyiségekből álló zsűri ítéli oda olyan intézményeknek, amelyek valamennyi önerő felmutatásával képesek saját körülményeik javítása érdekében beruházásba fogni.

2020-ban az előző évekhez hasonlóan nettó 12 millió forintnyi építőanyag-felajánlás, közel kétmillió Ft készpénz, és – az ÉMSZ tagjainak köszönhetően– több helyen a tető felújítások egyes szakaszaihoz szakmunkát végző mesterek is érkeznek.

A 2020-ban pályázatot benyújtó 21 gyermekintézmény és 2 műemlék 30 millió Ft értékű építőanyagot igényelt. A rendelkezésre álló forrásokat a zsűri 13 gyermekintézmény és 2 műemlék között osztotta szét.

Kisbéri Római Katolikus Plébánia (Kisbér, Komárom-Esztergom) műemlék templom
A Kisbéri Római Katolikus Plébánia (Kisbér, Komárom-Esztergom) műemlék templom, amely padlójának cseréjéhez nyert Murexin termékeket 147.486 Ft értékben és 150.000 Ft kivitelezésre fordítható készpénzt a Homeinfo felajánlásában.

A Várépítő Pályázat bíráló bizottságának elnöke Vadász György, Kossuth-, Ybl- és Steindl-díjas építész, aki az idén – a járványhelyzetre való tekintettel – online-platformon lebonyolított zsűrizés miatt nem tudott részt venni a döntéshozatalban. A zsűri tagjai: Beleznay Éva okleves várostervező és építészmérnök, a Magyar Környezettudatos Építés Egyesület (HuGBC) vezető fenntarthatósági tanácsadója; Nagy-Kálózy Eszter, Jászai Mari-díjas és Amfiteátrum-díjas színművész; Ráday Mihály, a Város és Faluvédők Szövetsége (Hungária Nostra) elnöke, Kossuth-díjas alkotó; valamint Tóth Balázs építész, az Építésügyi Minőségellenőrző Nonprofit Kft. szakértője.

További információ: www.varepitopalyazat.hu

 | 
Kapcsolódó cikkek

Bízza szakértő kezekre a tetőfelújítást!

Az Elevenház Panzió Projekt

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Masszív épületszerkezet költséghatékonyan, rekordidő alatt - Ytong Vasalt Pallós építési rendszer

Házat, de gyorsan! - 4. rész - Szárnyakon a fal evolúciója

A családi ház építését is egyre tudatosabban tervezzük meg

Praktikus újítás, magas hatásfok – itt az épületszigetelés új dimenziója!

Családiház építését tervezi? Segítünk kalkulálni!

Tippek tetőablak választáshoz – felújítóknak

Belsőépítészeti tervezés és teljeskörű kivitelezés az Attraktív Design Stúdió csapatával

Miért fontos kivitelezői szerződést kötni és mi szerepeljen a szerződésben? Letölthető szerződésminta és magyarázatok felújítóknak, építkezőknek

Tetőcsere, tetőfelújítás, napelem – Ezekre ad pénzt az állam

10 ok, miért érdemes az ISOTEX-et választani

Év háza 2021: sasadi villa és a MOME Campus az idei legjobbak

Így gazdálkodunk okosan – Mi az, amit mi feltétlenül beszerzünk a HOMEINFO Heteken?

A közönség által legjobbnak ítélt építészeti megoldásokat keresi az Év Homlokzata 2021 pályázat

Miért válasszunk beépíthető háztartási gépeket? 7+1 figyelemre méltó készülék

5 lépés a minőségi homlokzat felé - Hogyan kíméljük meg magunkat a hosszas színválogatástól?

Vásárlási listák
További vásárlási listák