Hirdetés

Vírusmentes eredményhirdetés az ÉV TETŐJE 2020 Nívódíj Pályázat nyerteseinek

Az online technika csúcsra járatására volt szükség idén, a már 30 éve folyamatosan meghirdetett „ÉV TETŐJE Nívódíj Pályázat” zsűrizésénél és az eredményhirdetésénél is, hiszen a szokásos módszereket - a koronavírus korlátozások miatt - ezúttal nem lehetett alkalmazni. A pályamunkák azonban ezúttal is hozták a formájukat, s rendkívül szép és szakmailag magas szintű alkotásokat értékelhetett a hazai és nemzetközi zsűri.

A pályázatkiírás gondolatát az Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetsége (ÉMSZ) 1989-es év végi vezetőségi ülésén az akkori vezetőségből - a sajnos azóta elhunyt - Medgyesi András vetette fel. Az azt követő évtől, 1990-től folyamatosan, minden évben meghirdették, természetesen mindig az új technikákhoz, új anyagokhoz és módszerekhez igazított szabályokkal. A legutóbbi időszakban például ismét bővültek, megújultak a kategóriák, bekerültek az értékelhető munkák közé az ácsszerkezetek, s minden pályázó maga választhatta ki, hogy melyik szekcióban versenyez. Újdonság volt az előzetes három lépcsős értékelés, így valójában három körben döntöttek a díjakról. A pályázatok elbírálását évről évre egy neves szakemberekből, illetve a korábbi nyertesekből összeállított zsűri végzi. A kezdetektől külhoni szaktekintélyek is helyet kapnak ebben a grémiumban: Ernst Weber Svájcból és Arthur Wierschem Németországból már évtizedek óta részt vesz a bírálatban.

A pályamunkákról hagyományosan személyes megtekintések és helyszíni értékelések alapján döntöttek, de az idén - a világjárvány miatt - a külföldi bírálók fényképek, és drónfelvételek alapján hoztak döntést. Ugyanúgy a technikát hívták segítségül az eredmények kihirdetésére, így a résztvevők május 8-án kaptak online értesítést az eredményekről.

Az idén 89 pályamunka érkezett, ebből 33 került a nemzetközi tagokkal is kiegészült zsűri elé.  Az Év Tetője 2020 Nívódíjat 4 szekcióban egy-egy pályázó kapta meg: de ezen kívül 8-an nyertek el Különdíjat, szintén 8-an Kategóriadíjat, és 10-en pedig elismerő oklevélben részesültek.  A Budai Lovarda fémlemez tetőfedési megoldása mellett Nívódíjat kapott lapostető szekcióban az Állami Szívkórház Fürdőépület Balatonfüreden, homlokzatburkolásban a Tőzsdetojás – PADMA Campus Kecskeméten, és magastető szekcióban egy dunabogdányi családi ház.

Az Aranykefe vándordíjas Állami Szívkórház Fürdőépülete, Balatonfüred. Díjazott: Tectum Kft.
Az Aranykefe vándordíjas Állami Szívkórház Fürdőépülete, Balatonfüred. Díjazott: Tectum Kft.

Ugyancsak a pályázathoz kapcsolódik az „Aranyceruza Díj” amellyel a legjobb szaktervezői munkát ismerik el - most a Budai Lovarda tetőfedési szaktervezőjének ítélték oda.

Díjazottak

Nívódíjasok, vándordíjasok

  • Lapostető szekció – Aranykefe vándordíj: Tectum Kft. Állami Szívkórház Fürdőépület, Balatonfüred
  • Fémlemezfedések szekció – Aranykályha vándordíj: Reznicsek Zoltán – Horex Kft. – Budavári Lovarda, Budapest
  • Homlokzatburkolatok szekció – Aranysalejzni vándordíj: Ombódi Tamás – Tető-Kovás Kft. és Bőszén és Társa Bt. – Tőzsdetojás – PADMA Campus, Kecskemét
  • Magastető szekció – Aranykalapács vándordíj: Kovács Sándor – Családi ház, Dunabogdány
  • Aranyceruza vándordíj: Birghoffer Péter okl. építészmérnök – Budavári Lovarda, Budapest

Az Év Tetője 2020 Nívódíj élő átadó ünnepségére - az idén tavaszról október 7-11-re halasztott - 39. CONSTRUMA kiállításon kerül sor a Hungexpo-n.

 | 
Kapcsolódó cikkek

Érdekességek, amikért érdemes kilátogatni a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításra 2022-ben

Az Elevenház Panzió Projekt

Rendezze be teraszát, kertjét!

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Tippek tetőablak választáshoz – felújítóknak

Tetőcsere, tetőfelújítás, napelem – Ezekre ad pénzt az állam

Új tető állami támogatással

Trendi, energiahatékony zöldtetők - Fejünk felett épülhet a zöld jövő

Gyorsabb kivitelezés, hosszabb távú megoldás – tetőszigetelés okosan

Erre nagyon figyeljen! Változnak a hőtechnikai követelmények 2021-ben

Beköszöntött a levegőt tisztító tetők korszaka

“A maximumot kihozni a tervezésből, csak az ügyféllel együtt lehet” – beszélgetés Zámbó Tímea építészmérnök, belsőépítésszel, az Év fürdőszobája pályázat díjazottjával

Tetőablak helyhez és funkcióhoz igazítva

Ne maradjon le! Pályázati lehetőség megújuló energiával működő fűtés/hűtésre

Kihirdették az Év Homlokzata 2021 pályázat nyerteseit

Jobbat választunk, ha nincs ki megjavítsa?

Maximális kikapcsolódás és feltöltődés a zuhany alatt

Síklemezes tetőfedés – a tradíciók és a modern technológia látványos találkozása

Vásárlási listák
További vásárlási listák