Fürdőszoba Show 2020. január 17-18-19. Kíváncsi a legújabb fürdőszoba trendekre? Érdekel →

Egy kiállítás képei - Textilvásár Como-ban

A Teletextil beszámolója a 27. comói vásárról.

- Ilyenkor minden a textilről szól az olasz kisvárosban, Cernobbioban. Mindenütt szövött, nyomott, dizájnos anyagokba botlunk, legyen az egy hanyagul a nyakba vetett férfisál, egy bolti kirakat drapériája, vagy a reggelizőasztal szalvétája. A központi téma: a textil. Még a fák törzsére feltűzve is keskeny szöveteket láthatunk – számol be a Teletextil tudósítója az egyik legpatinásabb textil vásárról.

Teletextil borító

A vásár fő üzenete 2019-ben a múlt és a jelen, az együttműködés és a versengés összekapcsolása a textilek nyelvén. Jó hír, hogy a Proposte-n idén 10 százalékkal nőtt a látogatók száma, ami annak is köszönhető, hogy a néhány héttel korábban zárt milánói Salone del Mobile a kiállítás támogatójává lépett elő.

- A kiállítási csarnok tetjére felfutó keskeny kis szövetek sok felől indultak, mindegyikük egy-egy régi alapítású textilcég részletes történetét hordozta, ezzel is szimbolizálva azt, hogy bár minden cégnek saját története van, amíg össze nem fonódnak, addig csak a versengésről szól minden. Azonban eljött az ideje az együttműködésnek – összegzi a látottakat a Teletextil.

Teletextil olvasása →

Kapcsolódó cikkek

4 rafinált ötlet lakás színezéshez

A lakásfelújítás során előbb-utóbb sor kerül a szín választásra: milyen legyen a falak, a burkolatok, a bútorok, a textíliák és a kiegészítők színe? Kikerülhetetlen téma, ám sokan még attól is visszarettenek, hogy letegyék voksukat egyetlen szín mellett.

Találjuk meg a tökéletes szőnyeget!

A szőnyeg kiválasztása egyike a legnehezebb feladatoknak otthonunk berendezésekor. A megfelelő méretű szőnyeg tereket határol körbe, a tökéletes szín a helyiség egész hangulatát meghatározza, míg a textúra melegséget adhat otthonunknak.

Kollégiumban is otthonosan

Becsöngettek több száz gimisnek és egyetemistának és bizony sokan közülük kollégiumban laknak a tanév során. Az elsőre ridegnek és nem túl otthonosnak nevezhető koliszobák könnyedén barátságossá tehetők egy kis kreativitással.

A függöny öltöztet – 4 kerülendő hiba függönyözéskor

A rosszul felhelyezett függönyöktől a legszebben berendezett helyiség is stílustalannak tűnik és aki szobába lép nem érzi majd jól magát ott. Éppen ezért fontos tudni, hogy mely hibákat kerüljük el mindenképpen.

A nagy párnacsata – Minták, színek és formák összecsapása

Sok lakásban ítélték a díszpárnákat méltatlanul alulértékelt szerepre, pedig egy ötletes válogatással látványosan átöltöztethető az enteriőr. Ezek a kényelmes kiegészítők többet nyújthatnak puszta hát- vagy nyaktámasznál.

Albérletben is otthonosan

Bérelt lakásban élni egyrészt kevesebb kötöttséggel járó életforma, másrészt viszont meglehet, hogy éppen e kötöttségek hiánya vet fel egy sor, elgondolkodtató kérdést. Mennyi időt és pénzt érdemes arra áldoznunk, hogy a saját ízlésünkhöz igazítsuk más valaki lakását?

Tavaszi függönyök

Újra vannak magyar tervezésű függönyök a hazai piacon. Elkészült a Gardénia textiltervező pályázatán nyertes kollekció.

Függönytől a rolettáig – Tudnivalók a textilárnyékolókról: típusok, méretezés

A praktikus és dekoratív szempontoknak egyaránt megfelelő belső téri árnyékolóra rátalálni nem egyszerű feladat. Melyik típus lesz ideális az adott helyiségbe? Milyen anyagból és mekkora legyen? Hogyan számoljuk ki a méretet? Gyakorlati tanácsok kezdőknek és haladóknak.

Lakberendezés és otthon dekoráció mesterfokon

A lakás berendezésének legizgalmasabb fázisa, amikor a hangulatát, személyes jellegét meghatározó elemek, a tapéták, lakástextilek, kisbútorok és a dekoráció átgondolására kerül sor. Hiszen ezektől kapja meg valódi arculatát, így lesz otthonos. Hol és hogyan találhatunk rá ezekre a fontos kellékekre?

Önnek ajánljuk