Construma díjas Sika termék

A Sika ismét több, a lakosság számára fontos termékcsoporttal volt jelen a Construmán. Egyik terméküket Construma díjjal ismerték el.

A Construmán bemutatott termékek: kartusos kiszerelésű ragasztók, extrém körülmények között is teljesítő tömítőanyagok, a közösségi tereken át az erkélyeken, garázsokban, műhelyekben használható Sikafloor padlórendszer és vízszigetelő habarcsok. Emellett számos újdonsággal is szerepeltek, melyek rendkívüli praktikusságuknak köszönhetően nagy sikert arattak.

Az újdonságok közül érdemes kiemelni az alábbi termékeket:

  • A kartusos kiszerelésű ragasztók közül a Sika szuper erős, gyors ragasztója a Sikaflex 118 Extrém Grab, amely a nevében is meglévő „extrém” szóhoz méltóan extrém ragasztási feladatokra is alkalmas. Ezt az extrém erőt demonstrálva a Sikafloor ComfortFloor Pro műgyantás padlórendszeren felállított Lego kisautó vezetési ügyességi verseny főnyereménye, egy terepkerékpárt is ez a ragasztó rögzítette a falra. Ezt láthatta az a több száz játékos is, aki játszott a játékban.
A Sika termékei a Construmán
  • Az extrém körülmények között is teljesítő hézagtömítők mellett két igazi újdonsággal rukkolt elő a Sika a Construmán. Az egyik a Sikalastic-580 –as egy komponensű, kenhető tetőszigetelő bevonat, a másik pedig a prémium minőségű burkolathoz ajánlott high-tech színvonalú aljzatkiegyenlítő rendszer, a SCHÖNOX RENOTEX 3D.

A négy Construma díjból az egyiket a SCHÖNOX RENOTEX 3D kapta. A rendszer fő előnye, hogy a három termék együttes alkalmazásával - még gyenge alapfelületen is – a szerkezet megerősítését és a további munkafolyamatok 1-2 nap alatti gyors elvégzését teszi lehetővé, szemben a hagyományos, több hetes, egyéb megoldásokkal. Mindez a Hybrid Active Dry technológiának köszönhető.

A Sika termékei a Construmán
A Sika termékei a Construmán
A Sika termékei a Construmán

A SCHÖNOX mellett ugyancsak nagy sikert aratott a Sikalastic-580 vízszigetelő védőbevonat.

A Sika termékei a Construmán
Kapcsolódó cikkek

3 Sika újdonság a Construmán: tetőjavítás házilag, különleges szerkezetmegerősítő háló és padlóbevonati rendszer

Tetőjavítás házilag? 3D prémium minőségű szerkezetmegerősítő háló? Sikafloor padlóbevonati rendszer? Látogasson el a Construma A épület 308 D Sika standjához, mert ott egy helyen mind a három újdonsággal testközelből megismerkedhet!

A vízszigetelés fontossága - Zárjuk ki otthonunkból a vizet!

Egy családi ház építésekor a vízszigetelésből származik a költségeknek nagyjából az 5%-a és a reklamációknak mintegy a 90%-a. Ezért is kormányrendelet mondja ki, hogy az építményt és a részeit védeni kell a víz, a nedvesség (talajvíz, talajnedvesség, talajpára, csapadékvíz, üzemi víz, pára, stb.) káros hatásaival szemben.

A terasz és az erkély vízszigetelése – Problémák és megoldások

Tél végén sok otthonban fény derül a nem megfelelő szigetelésekre, főleg a hézagoknál és áttöréseknél, melyekre mindenki a lehető leggyorsabb, legegyszerűbb, ugyanakkor tartós megoldást szeretné megtalálni. Itt az ideje végiggondolnunk, hogyan újítanánk fel régi teraszunkat, erkélyünket. Mielőtt kőműves kanalat ragadnánk, nézzünk át néhány fontos információt a kültéri burkolással kapcsolatban!

Vízszigetelés a fürdőszobában - Hogyan építsünk vizes helyiségeket?

Ahogyan a lakásban is megszereljük a csöpögő csapot, úgy a fürdőszobában a burkolt felületek alatti felületeken is meg kell szüntetnünk a szivárgást. A fürdőszobai vízszigetelésről döntően egy rendszer részeként csempe- és járólapragasztás során beszélünk.

Tetőjavítás, tetőszigetelés egyszerűen, házilag

A tetővel kapcsolatos karbantartási munkákat ajánlott szakemberre bízni. Bizonyos esetekben azonban dolgozhatunk olyan anyagokkal, melyek segítségével saját kezűleg is elvégezhető a kivitelezés.

Praktikus és dekoratív: díszlécek a falon

A díszlécek felhelyezése a legvégső fázis lehet egy burkolás, vagy festés után, de dekorációs célt is szolgálhat. A ragasztást akár saját kezűleg is elvégezhetjük.

Öltöztessük a helyiséget! – Kerámia burkolólapok

Költőien szólva a burkolással helyiségeink „ruházatát” alakíthatjuk ki. Nem mindegy azonban, hogy az adott helyiség funkciójához, stílusához milyen típusú burkolatot választunk és azt milyen technikával rögzítjük az adott felületre. Első körben vegyük közelebbről szemügyre a kerámia burkolólapokat!

Furnérborítású bútorok javítása

A beépített bútorok furnérborítása a beázások, páralecsapódások miatt gyakran leválik. Ha a szerkezetet nem lehet műhelybe szállítani, a helyreállítást a helyszínen kell elvégezni.

Felújítás házilag

Amennyiben a válság keresztbe húzta házépítési terveinket és jelentősebb felújításra sincs keretünk, de szeretnénk ha életterünk egy kicsit felfrissülne, semmiképpen se csüggedjünk.

Önnek ajánljuk