Okos Otthon Rendszer →

Construma díjas Sika termék

A Sika ismét több, a lakosság számára fontos termékcsoporttal volt jelen a Construmán. Egyik terméküket Construma díjjal ismerték el.

A Construmán bemutatott termékek: kartusos kiszerelésű ragasztók, extrém körülmények között is teljesítő tömítőanyagok, a közösségi tereken át az erkélyeken, garázsokban, műhelyekben használható Sikafloor padlórendszer és vízszigetelő habarcsok. Emellett számos újdonsággal is szerepeltek, melyek rendkívüli praktikusságuknak köszönhetően nagy sikert arattak.

Az újdonságok közül érdemes kiemelni az alábbi termékeket:

  • A kartusos kiszerelésű ragasztók közül a Sika szuper erős, gyors ragasztója a Sikaflex 118 Extrém Grab, amely a nevében is meglévő „extrém” szóhoz méltóan extrém ragasztási feladatokra is alkalmas. Ezt az extrém erőt demonstrálva a Sikafloor ComfortFloor Pro műgyantás padlórendszeren felállított Lego kisautó vezetési ügyességi verseny főnyereménye, egy terepkerékpárt is ez a ragasztó rögzítette a falra. Ezt láthatta az a több száz játékos is, aki játszott a játékban.
A Sika termékei a Construmán
  • Az extrém körülmények között is teljesítő hézagtömítők mellett két igazi újdonsággal rukkolt elő a Sika a Construmán. Az egyik a Sikalastic-580 –as egy komponensű, kenhető tetőszigetelő bevonat, a másik pedig a prémium minőségű burkolathoz ajánlott high-tech színvonalú aljzatkiegyenlítő rendszer, a SCHÖNOX RENOTEX 3D.

A négy Construma díjból az egyiket a SCHÖNOX RENOTEX 3D kapta. A rendszer fő előnye, hogy a három termék együttes alkalmazásával - még gyenge alapfelületen is – a szerkezet megerősítését és a további munkafolyamatok 1-2 nap alatti gyors elvégzését teszi lehetővé, szemben a hagyományos, több hetes, egyéb megoldásokkal. Mindez a Hybrid Active Dry technológiának köszönhető.

A Sika termékei a Construmán
A Sika termékei a Construmán
A Sika termékei a Construmán

A SCHÖNOX mellett ugyancsak nagy sikert aratott a Sikalastic-580 vízszigetelő védőbevonat.

A Sika termékei a Construmán
Kapcsolódó cikkek

3 Sika újdonság a Construmán: tetőjavítás házilag, különleges szerkezetmegerősítő háló és padlóbevonati rendszer

Tetőjavítás házilag? 3D prémium minőségű szerkezetmegerősítő háló? Sikafloor padlóbevonati rendszer? Látogasson el a Construma A épület 308 D Sika standjához, mert ott egy helyen mind a három újdonsággal testközelből megismerkedhet!

A vízszigetelés fontossága - Zárjuk ki otthonunkból a vizet!

Egy családi ház építésekor a vízszigetelésből származik a költségeknek nagyjából az 5%-a és a reklamációknak mintegy a 90%-a. Ezért is kormányrendelet mondja ki, hogy az építményt és a részeit védeni kell a víz, a nedvesség (talajvíz, talajnedvesség, talajpára, csapadékvíz, üzemi víz, pára, stb.) káros hatásaival szemben.

A terasz és az erkély vízszigetelése – Problémák és megoldások

Tél végén sok otthonban fény derül a nem megfelelő szigetelésekre, főleg a hézagoknál és áttöréseknél, melyekre mindenki a lehető leggyorsabb, legegyszerűbb, ugyanakkor tartós megoldást szeretné megtalálni. Itt az ideje végiggondolnunk, hogyan újítanánk fel régi teraszunkat, erkélyünket. Mielőtt kőműves kanalat ragadnánk, nézzünk át néhány fontos információt a kültéri burkolással kapcsolatban!

Furnérborítású bútorok javítása

A beépített bútorok furnérborítása a beázások, páralecsapódások miatt gyakran leválik. Ha a szerkezetet nem lehet műhelybe szállítani, a helyreállítást a helyszínen kell elvégezni.

Felújítás házilag

Amennyiben a válság keresztbe húzta házépítési terveinket és jelentősebb felújításra sincs keretünk, de szeretnénk ha életterünk egy kicsit felfrissülne, semmiképpen se csüggedjünk.

Gyorsabb, mint a szög

Gyakran előfordul, hogy miután elvonulnak az asztalosok, elkészülnek a beépített bútorok, a boldog tulajdonosok egyszer csak arra eszmélnek, hogy a szegőléc lepattant...

Kisokos hidegburkoláshoz

Bosszantó és nem ritka, hogy miután frissen burkoltattuk vagy burkoltuk a szükséges felületeket, egyszer csak azt tapasztaljuk, hogy a ragasztó elenged és csempék, járólapok megmozdulnak, esetleg el is engednek. Lehet, hogy nem megfelelő ragasztót és nem megfelelő módon használtuk.

Változatos és modern hidegburkolatok beltérre – Extra méretek és tapétaszerű megjelenés

Van, ami változatlan, már-már az örökzöld kategóriába sorolható, ám meglepő, új trendek is felütötték a fejüket a beltéren alkalmazható hidegburkolatok világában.

A hidegburkolatok összehangolása a megfelelő szaniterekkel és kiegészítőkkel – Hogyan válasszunk jól?

Nem elég rátalálni a nekünk tetsző csempére vagy padlólapra, hiszen a munka java csak ezután következik. A burkolathoz a hozzáillő szanitereket, kiegészítőket is ki kell választani és külön öröm, ha a jó minőségi segédanyagokat is be tudjuk szerezni egy helyen.