GardenExpo 2019 – nyiss ajtót a kertedre!

Március 22-24. között vár mindenkit a GardenExpo, Magyarország egyetlen kerti életmód kiállítása, ahol a szakma hazai képviselői bemutatják legfrissebb kerti bútoraikat, gépeiket és eszközeiket a nagyközönség számára. Aki építkezik, felújíta vagy csupán szenvedélyes kertimádóként izgalmas megoldások után kutat, a Budapest Arénában a helye!

Kint és bent találkozása a zöldben

Az elmúlt évek enteriőrjeire jellemző feltűnő színek idén a külteret is meghódítják. Végre itt az idő, hogy igazán merészek legyünk kertünk vagy teraszunk kialakításakor. Válasszunk izgalmas mintázatokat, változatos színeket a trendi és friss hatásért! A színes kaspók, élénk virágok, az ipari felületek és az égetett csempék mind olyan design elemek, melyekkel könnyedén felfrissíthetetjük a kertet vagy a teraszt.

GardenExpo 2019

Együtt a szabad ég alatt

A tavasz közeledtével a téli hónapok bezártsága után egyre növekszik az igény a kültéri időtöltésre, mindenki vágyakozik a madárcsicsergésre és a buja virágillatra. Újdonság, hogy idén még nagyobb figyelmet kapnak az okosan kialakított kerti búvóhelyek. A nagyobb kerti terekről leválasztott kisebb kinti építmények igazán meghitté varázsolják a szabadtéri időtöltést, és kedveznek a többgenerációs kerti összejöveteleknek is. Ha ilyesmiben gondolkozunk, fordítsunk kiemelt hangsúlyt a világítás és a takarás kialakítására, hiszen egy igazán jó beszélgetésnek feltétele a bensőséges hangulat.

GardenExpo 2019

Ízek és illatok

Ha már a társasági életnél tartunk, ugyan mi lehetne szórakoztatóbb közösségi élmény, mint egy finom vacsora a kertben? A rozsdás grillrács és magányosan árválkodó szalonnasütő ideje viszont végérvényesen lejárt. A gyártók 2019-ben is multifunkcionális és egyszerűen használható berendezésekkel, mobil kemencékkel, kerti sparheltekkel, és a zöldségek pároláshoz használható eszközökkel csábítják a kerti sütés rajongóit. A hangulatos teraszmelegítőknek köszönhetően pedig a hűvösebb nyári estéken is hajnalig lehet borozgatni a szabad ég alatt.

GardenExpo 2019

Okos megoldások a kertben is

Ma már egyre több okos kerti eszközből válogathatunk, melyek kommunikálnak a telefonokkal, így egy érintéssel távvezérelhetővé válik az öntözőrendszer vagy épp a fűnyíró. Mivel a kültéri wellness is egyre népszerűbb, a gyártók mobilról vezérelhető pezsgőfürdőkkel kápráztatják el a vevőket, de kaphatók olyan kültéri tusolók is, melyek napelem segítségével melegítik fel a vizet.

GardenExpo 2019

A kerti okosvilágítás-rendszereket előre is beprogramozhatjuk, de használhatjuk mozgásérzékelővel, vagy akár okostelefonnal is vezérelhetjük a fényeket.

Növénytrendek 2019-ben

Jó, ha tudjuk, hogy 2019 a szokatlan formájú növények éve. A hatalmas levelű, egzotikus hatású beltéri zöldek egyre nagyobb teret követelnek a kertekben is, hiszen könnyen alakíthatunk ki látványos kompozíciókat. A függesztett és futónövények is egyre gyakrabban bukkannak fel a szabadban, melyek könnyen feldobnak egy konvencionális kerti felépítést is.

GardenExpo 2019

Az éghajlatváltozás hatásait ellensúlyozó praktikák 2019 vezető irányzatának számítanak, amit érdemes magunkévá tenni. Bár a modern öntözőrendszereknek köszönhetően mindig a megfelelő vízellátást lehetne biztosítani, ha környezettudatos szeretnél lenni, válasszunk szárazságtűrő növényeket! A környezetvédelem szempontjából egyre nagyobb a jelentősége az esővíz összegyűjtésének, szárazabb időszakban inkább ezzel locsoljunk!

GardenExpo 2019

2018 a vadvirágokkal való kísérletezés éve volt, 2019 pedig az az év, amikor ezek a próbálkozások végre beérnek. Ha szeretnénk megidézni az érintetlen természet egy darabkáját az otthonunkban is, a vadvirágokkal nem tudunk mellé lőni, és ha kellően ügyesen válogatjuk össze, akkor kertünk márciustól novemberig virágozni fog!

GardenExpo 2019

Álomszép bútorok, grillek, medencék, árnyékolók, kerti gépek és szerszámok, kültéri világítás és öntözéstechnikai megoldások legszélesebb választéka vár március 22-24. között 8000 négyzetméteren a Gardenexpón. A háromnapos rendezvényen természetesen nyerni is lehet, aki szerencsés, hazaviheti az óriási kamado kerámia grillt vagy a robotfűnyírót!

GardenExpo 2019
 | 
Vásárlási listák
További vásárlási listák