Hirdetés

Ők lettek az év bádogosai - PREFA Bull of the year 2018

A PREFA Hungária Kft. számára kiemelten fontos a jó és szoros kapcsolat ápolása azokkal a bádogos szakemberekkel, akik magas színvonalon alkalmazzák innovatív anyagait. E szakemberek munkájának elismerésére hozta létre a cég a minden évben, több kategóriában is odaítélt „Bull of the year – Év bádogosa” címet.

A 8 éve működő pályázati rendszernek köszönhetően évről-évre újabb és újabb gyöngyszemek kerülnek elő az új vagy felújított épületek közül, amelyek példaként állhatnak a jelen és jövő szakemberei előtt és orientációt jelenthetnek az építtetők, felújítók számára is.

Idén újabb 24 remek pályázat érkezett. „Idén is műszakilag remek pályaművek közül válogathattunk. A PREFA facebook oldalán meghirdetett közönségszavazást pedig kiemelt érdeklődéssel fogadták követőink. A pályaművek szavazatai szorosan egymás mellett haladtak – izgalmas verseny volt. A közönségnek végül Németh Gábor, bádogosmester homlokzatburkoló zsindellyel borított siófoki nyaralója tetszett a legjobban. Egészen biztosan folytatjuk a hagyományt és jövőre is kiírjuk a „Bull of the year – Év bádogosa” pályázatot – mondta el Nemere Judit, építőmérnök, a PREFA Hungária Kft. cégvezetője.

A „Bull of the year – Év bádogosa” pályázaton idén négy kategóriában lehetett díjat elnyerni: kiselemes fedés, homlokzatburkolati, 300 m2 alatti korcolt lemezfedés és 300 m2 feletti korcolt lemezfedés kategória.

A szakmai zsűri döntése értelmében az következő szakemberek munkái bizonyultak a legjobbnak:

Kiselemes fedés kategória

 • 1. helyezett: Pilisi Pléh-Boy Kft., budapesti családi ház
 • 2. helyezett: Pónusz László, Sári Norbert, pápai családi ház
 • 3. helyezett: Bálint Csaba, kecskeméti Katica bölcsőde
PREFA Bull of the year 2018

Homlokzatburkolati kategória

 • 1. helyezett: Bagyinka Árpád, Bentley Szalon, Budapest
 • 2. helyezett: Palakava Kft., Szolex Irodaház, Nyíregyháza
 • 3. helyezett: Németh Gábor, siófoki nyaraló

Korcolt lemezfedés <300m2 kategória

 • 1. helyezett: Pónusz László, Sári Norbert, közösségi épület, Segesd
 • 2. helyezett: Kiss Károly, Szabó Attila, Családi ház, Budapest
 • 3. helyezett: Hafter Kft., Családi ház, Budapest
PREFA Bull of the year 2018

Korcolt lemezfedés >300m2 kategória

 • 1. helyezett: Stang Bádogos Kft., Kereskedelmi épület, Pécs
 • 2. helyezett: Bende Team Kft., Családi ház, Budapest
 • 3. helyezett: Bruckner Róbert, Polgármesteri Hivatal, Mohács
Kapcsolódó cikkek

A tervezéstől a felújításon és a tetőfedő anyagok kiválasztásán át a szigetelésig, itt mindent megtalál, amit a tetőkről tudnia kell

A tető az épület egyik fontos teherhordó szerkezete, épsége, megfelelő stabilitása éppen ezért kulcskérdés. Az épülethez illő formát és kialakítást, a tetőfedés típusát, anyagát, színvilágát a tervezés során kell meghatározni, majd a kivitelezésnél - minden részletre kiterjedően - szakszerűen végigvinni. A cél, a tető évtizedekig tartó időtállósága és nem utolsósorban esztétikája.

Tető- és homlokzatburkolatok horganyzott acéllemezből

A horganyzott acéllemez megmunkálásával készülő burkolatok a homlokzatokon és a tetőkön egyaránt jól alkalmazhatók.

Milyen cserepet válasszunk az otthonunkra, ha az energiatakarékosság, az esztétikum és a funkcionalitás egyaránt fontos?

A Terrán GENERON napelemes tetőcserép alkalmazásával a tető védelmi funkciója a teljes felületen tökéletesen biztosított, miközben fenntartható módon járul hozzá otthononunk mindennapi energiaszükségletéhez.

Tető- és homlokzatburkolatok horganyzott acéllemezből

A horganyzott acéllemez megmunkálásával készülő burkolatok egyre népszerűbbek a tervezők és kivitelezők körében. Alkalmazásával tartós, környezetbarát és esztétikus tetőfedés és homlokzat alakítható ki.

Esztétikus, tartós és környezetbarát tetőfedés cserepeslemezzel

A cserepeslemez számos előnyös tulajdonságának köszönhetően jól alkalmazható lakó-, köz- és műemlék épületek tetőfedésére.

Esztétikus és tartós tetőfedés cserepeslemezzel

A cserepeslemez alkalmazásával lehetőség nyílik egy- és többlakásos családi házak, gazdasági és közhasznú épületek, templomok és más műemlék jellegű épületek tetőinek modern, tartós és esztétikus befedésére. A gazdag színskála lehetővé teszi, hogy a tetőt a homlokzattal és a környezettel összhangba hozzuk.

Környezetbarát tetőfelújítás

A tető építése vagy felújítása során feltétlenül mérlegeljünk és az egyik fontos szempont a környezetbarát anyagok kiválasztása legyen! Így nem csupán a magas minőségre, hanem az energiatakarékosságra és környezetünk védelmére is figyelmet fordíthatunk.

4 fontos dolog, melyek nélkülözhetetlenek a jó tetőhöz

A megfelelő tervezéssel és kivitelezéssel, minőségi anyagokból épített tető hosszú évtizedekig ellenáll az időjárás viszontagságainak, és hatékonyan támogatja az otthonok energia-megtakarítását. Mit tehetünk annak érdekében, hogy a tető hibátlanul tegye a dolgát? Íme, a legfontosabb tényezők, melyek figyelmet érdemelnek az építés, felújítás során.

Gazdaságos és környezettudatos tetőfelújítás alumínium cseréppel

Akár építkezésről, akár felújításról beszélünk, az építőanyagok gyártásához nagy mennyiségű energiát használnak fel a gyártócégek. Közülük azonban egyre többen törekszenek arra, hogy pozitív irányba mozdítsák az ökológiai mérleget. Talán sokan nem is gondolnánk, hogy tető vagy homlokzat tervezésekor a legjobb döntésnek az alumínium alapanyag bizonyul.