Fürdőszoba Show 2020. január 17-18-19. Kíváncsi a legújabb fürdőszoba trendekre? Érdekel →

Ők lettek az év bádogosai - PREFA Bull of the year 2018

A PREFA Hungária Kft. számára kiemelten fontos a jó és szoros kapcsolat ápolása azokkal a bádogos szakemberekkel, akik magas színvonalon alkalmazzák innovatív anyagait. E szakemberek munkájának elismerésére hozta létre a cég a minden évben, több kategóriában is odaítélt „Bull of the year – Év bádogosa” címet.

A 8 éve működő pályázati rendszernek köszönhetően évről-évre újabb és újabb gyöngyszemek kerülnek elő az új vagy felújított épületek közül, amelyek példaként állhatnak a jelen és jövő szakemberei előtt és orientációt jelenthetnek az építtetők, felújítók számára is.

Idén újabb 24 remek pályázat érkezett. „Idén is műszakilag remek pályaművek közül válogathattunk. A PREFA facebook oldalán meghirdetett közönségszavazást pedig kiemelt érdeklődéssel fogadták követőink. A pályaművek szavazatai szorosan egymás mellett haladtak – izgalmas verseny volt. A közönségnek végül Németh Gábor, bádogosmester homlokzatburkoló zsindellyel borított siófoki nyaralója tetszett a legjobban. Egészen biztosan folytatjuk a hagyományt és jövőre is kiírjuk a „Bull of the year – Év bádogosa” pályázatot – mondta el Nemere Judit, építőmérnök, a PREFA Hungária Kft. cégvezetője.

A „Bull of the year – Év bádogosa” pályázaton idén négy kategóriában lehetett díjat elnyerni: kiselemes fedés, homlokzatburkolati, 300 m2 alatti korcolt lemezfedés és 300 m2 feletti korcolt lemezfedés kategória.

A szakmai zsűri döntése értelmében az következő szakemberek munkái bizonyultak a legjobbnak:

Kiselemes fedés kategória

 • 1. helyezett: Pilisi Pléh-Boy Kft., budapesti családi ház
 • 2. helyezett: Pónusz László, Sári Norbert, pápai családi ház
 • 3. helyezett: Bálint Csaba, kecskeméti Katica bölcsőde
PREFA Bull of the year 2018

Homlokzatburkolati kategória

 • 1. helyezett: Bagyinka Árpád, Bentley Szalon, Budapest
 • 2. helyezett: Palakava Kft., Szolex Irodaház, Nyíregyháza
 • 3. helyezett: Németh Gábor, siófoki nyaraló

Korcolt lemezfedés <300m2 kategória

 • 1. helyezett: Pónusz László, Sári Norbert, közösségi épület, Segesd
 • 2. helyezett: Kiss Károly, Szabó Attila, Családi ház, Budapest
 • 3. helyezett: Hafter Kft., Családi ház, Budapest
PREFA Bull of the year 2018

Korcolt lemezfedés >300m2 kategória

 • 1. helyezett: Stang Bádogos Kft., Kereskedelmi épület, Pécs
 • 2. helyezett: Bende Team Kft., Családi ház, Budapest
 • 3. helyezett: Bruckner Róbert, Polgármesteri Hivatal, Mohács
Kapcsolódó cikkek

Az ereszcsatorna is lehet trendi!

Építkezés és felújítás során az ereszcsatorna kiválasztása olyan, mint amikor az új padló burkolathoz szegélyt nézünk: kötelező és unalmas. Legalábbis eddig az lehetett! Ha a PREFA Hungária Kft. korszerű alumínium kínálatát vesszük szemügyre, számos szín, típus és forma közül választhatjuk ki a tető többi eleméhez passzoló ereszcsatornát.

Gazdaságos és környezettudatos tetőfelújítás alumínium cseréppel

Akár építkezésről, akár felújításról beszélünk, az építőanyagok gyártásához nagy mennyiségű energiát használnak fel a gyártócégek. Közülük azonban egyre többen törekszenek arra, hogy pozitív irányba mozdítsák az ökológiai mérleget. Talán sokan nem is gondolnánk, hogy tető vagy homlokzat tervezésekor a legjobb döntésnek az alumínium alapanyag bizonyul.

Környezetbarát tetőfelújítás

A tető építése vagy felújítása során feltétlenül mérlegeljünk és az egyik fontos szempont a környezetbarát anyagok kiválasztása legyen! Így nem csupán a magas minőségre, hanem az energiatakarékosságra és környezetünk védelmére is figyelmet fordíthatunk.

Tető- és homlokzatburkolatok horganyzott acéllemezből

A horganyzott acéllemez megmunkálásával készülő burkolatok egyre népszerűbbek a tervezők és kivitelezők körében. Alkalmazásával tartós, környezetbarát és esztétikus tetőfedés és homlokzat alakítható ki.

Esztétikus, tartós és környezetbarát tetőfedés cserepeslemezzel

A cserepeslemez számos előnyös tulajdonságának köszönhetően jól alkalmazható lakó-, köz- és műemlék épületek tetőfedésére.

Esztétikus és tartós tetőfedés cserepeslemezzel

A cserepeslemez alkalmazásával lehetőség nyílik egy- és többlakásos családi házak, gazdasági és közhasznú épületek, templomok és más műemlék jellegű épületek tetőinek modern, tartós és esztétikus befedésére. A gazdag színskála lehetővé teszi, hogy a tetőt a homlokzattal és a környezettel összhangba hozzuk.

4 fontos dolog, melyek nélkülözhetetlenek a jó tetőhöz

A megfelelő tervezéssel és kivitelezéssel, minőségi anyagokból épített tető hosszú évtizedekig ellenáll az időjárás viszontagságainak, és hatékonyan támogatja az otthonok energia-megtakarítását. Mit tehetünk annak érdekében, hogy a tető hibátlanul tegye a dolgát? Íme, a legfontosabb tényezők, melyek figyelmet érdemelnek az építés, felújítás során.

Trendi acél tető a társasházakon

Manapság egyre több tetőre kerül acél alapanyagú, időjárásálló cserepeslemezt, amellyel gyors a kivitelezés. Íme, a cserepeslemez közelebbről.

Cserepeslemez, megbízható partner a tetőfelújításban

A tetőburkolat, mint épületünk elsődleges védvonala az időjárási behatásokkal szemben, folyamatos igénybevételnek van kitéve, többek között emiatt is fázunk az esedékessé váló felújítástól. Pedig a megfelelő termék, a körültekintő utánajárás és a megbízható szakember kiválasztása nagymértékben leegyszerűsíti és lerövidíti a felújítási munkálatokat.

Önnek ajánljuk