Hirdetés

Ők lettek az év bádogosai - PREFA Bull of the year 2018

A PREFA Hungária Kft. számára kiemelten fontos a jó és szoros kapcsolat ápolása azokkal a bádogos szakemberekkel, akik magas színvonalon alkalmazzák innovatív anyagait. E szakemberek munkájának elismerésére hozta létre a cég a minden évben, több kategóriában is odaítélt „Bull of the year – Év bádogosa” címet.

A 8 éve működő pályázati rendszernek köszönhetően évről-évre újabb és újabb gyöngyszemek kerülnek elő az új vagy felújított épületek közül, amelyek példaként állhatnak a jelen és jövő szakemberei előtt és orientációt jelenthetnek az építtetők, felújítók számára is.

Idén újabb 24 remek pályázat érkezett. „Idén is műszakilag remek pályaművek közül válogathattunk. A PREFA facebook oldalán meghirdetett közönségszavazást pedig kiemelt érdeklődéssel fogadták követőink. A pályaművek szavazatai szorosan egymás mellett haladtak – izgalmas verseny volt. A közönségnek végül Németh Gábor, bádogosmester homlokzatburkoló zsindellyel borított siófoki nyaralója tetszett a legjobban. Egészen biztosan folytatjuk a hagyományt és jövőre is kiírjuk a „Bull of the year – Év bádogosa” pályázatot – mondta el Nemere Judit, építőmérnök, a PREFA Hungária Kft. cégvezetője.

A „Bull of the year – Év bádogosa” pályázaton idén négy kategóriában lehetett díjat elnyerni: kiselemes fedés, homlokzatburkolati, 300 m2 alatti korcolt lemezfedés és 300 m2 feletti korcolt lemezfedés kategória.

A szakmai zsűri döntése értelmében az következő szakemberek munkái bizonyultak a legjobbnak:

Kiselemes fedés kategória

 • 1. helyezett: Pilisi Pléh-Boy Kft., budapesti családi ház
 • 2. helyezett: Pónusz László, Sári Norbert, pápai családi ház
 • 3. helyezett: Bálint Csaba, kecskeméti Katica bölcsőde
PREFA Bull of the year 2018

Homlokzatburkolati kategória

 • 1. helyezett: Bagyinka Árpád, Bentley Szalon, Budapest
 • 2. helyezett: Palakava Kft., Szolex Irodaház, Nyíregyháza
 • 3. helyezett: Németh Gábor, siófoki nyaraló

Korcolt lemezfedés <300m2 kategória

 • 1. helyezett: Pónusz László, Sári Norbert, közösségi épület, Segesd
 • 2. helyezett: Kiss Károly, Szabó Attila, Családi ház, Budapest
 • 3. helyezett: Hafter Kft., Családi ház, Budapest
PREFA Bull of the year 2018

Korcolt lemezfedés >300m2 kategória

 • 1. helyezett: Stang Bádogos Kft., Kereskedelmi épület, Pécs
 • 2. helyezett: Bende Team Kft., Családi ház, Budapest
 • 3. helyezett: Bruckner Róbert, Polgármesteri Hivatal, Mohács
Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Bízza szakértő kezekre a tetőfelújítást!

A tető nemcsak befedi és védi otthonát, hanem ideális esetben díszíti is. De ahhoz, hogy mindezeket a funkciókat teljesíthesse, ráadásul hosszú-hosszú évtizedeken keresztül, elengedhetetlen a megfelelő kivitelezés, a minőségi alapanyag és az ezeket fedező, elegendő forrás.

Jakuzzi vásárlás? Előtte kérdezzük meg a szakértőt!

Egy jakuzzi megvásárlásába nem érdemes könnyelműen fejest ugrani. Mindenképpen ajánlott a megfelelő típus kiválasztása előtt alaposan tájékozódjunk, sőt, legjobb, ha ehhez szakember segítségét kérjük.

Megújuló energia fémtetőről

Meglepő adat, hogy az éghajlatnak köszönhetően Magyarországon minden négyzetméterre körülbelül 1265 kilowattóra napenergia jut. Mivel ez több mint jónak nevezhető érték, így emiatt - és az egyre terjedő trendnek köszönhetően -, egyre több tetőn jelennek meg a nap energiáját összegyűjtő és hasznosító eszközök, napelemek és napkollektorok. Kifejezetten széles a választék, de amiről most szó lesz, az ezek biztonságos és tartós rögzítése – pl. fémtetőn.

A tervezéstől a felújításon és a tetőfedő anyagok kiválasztásán át a szigetelésig, itt mindent megtalál, amit a tetőkről tudnia kell

A tető az épület egyik fontos teherhordó szerkezete, épsége, megfelelő stabilitása éppen ezért kulcskérdés. Az épülethez illő formát és kialakítást, a tetőfedés típusát, anyagát, színvilágát a tervezés során kell meghatározni, majd a kivitelezésnél - minden részletre kiterjedően - szakszerűen végigvinni. A cél, a tető évtizedekig tartó időtállósága és nem utolsósorban esztétikája.

Tető- és homlokzatburkolatok horganyzott acéllemezből

A horganyzott acéllemez megmunkálásával készülő burkolatok a homlokzatokon és a tetőkön egyaránt jól alkalmazhatók.

Milyen cserepet válasszunk az otthonunkra, ha az energiatakarékosság, az esztétikum és a funkcionalitás egyaránt fontos?

A Terrán GENERON napelemes tetőcserép alkalmazásával a tető védelmi funkciója a teljes felületen tökéletesen biztosított, miközben fenntartható módon járul hozzá otthononunk mindennapi energiaszükségletéhez.

Tető- és homlokzatburkolatok horganyzott acéllemezből

A horganyzott acéllemez megmunkálásával készülő burkolatok egyre népszerűbbek a tervezők és kivitelezők körében. Alkalmazásával tartós, környezetbarát és esztétikus tetőfedés és homlokzat alakítható ki.

Esztétikus, tartós és környezetbarát tetőfedés cserepeslemezzel

A cserepeslemez számos előnyös tulajdonságának köszönhetően jól alkalmazható lakó-, köz- és műemlék épületek tetőfedésére.

Esztétikus és tartós tetőfedés cserepeslemezzel

A cserepeslemez alkalmazásával lehetőség nyílik egy- és többlakásos családi házak, gazdasági és közhasznú épületek, templomok és más műemlék jellegű épületek tetőinek modern, tartós és esztétikus befedésére. A gazdag színskála lehetővé teszi, hogy a tetőt a homlokzattal és a környezettel összhangba hozzuk.