Hirdetés

CONSTRUMA Díj 2018 – bemutatjuk az idei díjazottakat

Mint minden évben, a HUNGEXPO Zrt. most is meghirdette kiállítói között a CONSTRUMA Díjat. A díjra azok a kiállítók pályázhattak, akik az elmúlt évben új termékkel léptek a piacra.  A beérkezett pályázatokat szakemberekből álló zsűri bírálta el.

C-Belt Kft. - BUMPA mobil szállítószalag

A C-Belt Kft. forgalmazza az angliai Mace Industries Ltd. által gyártott, építőanyagok építéshelyi mozgatására, szállítására szolgáló mobil szállítószalagot. A legtöbb építőanyag mozgató berendezéssel ellentétben a BUMPA telepítése csak 3-4 percet igényel, és folyamatos anyagellátást biztosít. Ez a mobil szállítószalag alkalmas tetőcserép, tégla, habarcs és sok más építőanyag szállítására is, gyorsabbá, könnyebbé, biztonságosabbá és gazdaságosabbá teszi az építőanyagok mozgatását az építkezéseken. Van hátramenet funkciója is, amellyel visszafelé is szállít, ezért bontásokhoz is jól használható. Az építési helyszínek közötti mozgatása könnyen megoldható. Gyorsasága, egyszerű kezelhetősége miatt hatékonyabban és gazdaságosan lehet vele dolgozni. Jelentősen csökkenthetők a költségek, mivel a mobil szállítószalag alkalmazásával 3-4 ember munkáját lehet helyettesíteni.

2018 Construma díjas termékei

Geothermal Response Test Kft. - GEORT MIX premium tömedékelő anyag

A Geort Mix Premium termék egy, a Geothermal Response Test Kft. által kifejlesztett kiváló minőségű tömedékelő anyag. A tömedékelő anyag alapvető feladata, hogy a földhőszondák környezetében feljavítsa a földtani közeg hővezető képességét, ezáltal javítva a geotermikus fűtési-hűtési rendszer hatékonyságát. Geotermikus szondák elhelyezésekor a szondákat elsődlegesen az a közeg veszi körül, amelybe mélyült a fúrás. Magyarország és a régió geológiai felépítése meglehetősen alacsony hővezetőképességű a Geort Mix Premium tömedékelő anyaghoz képest. A Geort Mix Premium tömedékelő anyag használatával könnyen és jelentősen, 20-25%-kal lehet egy rendszer hatékonyságát növelni azzal, hogy ezt a javított hővezetőképességű tömedékelő anyagot használják a hagyományosak helyett. Hosszútávon megfelelő kontaktust nyújt a szonda csöve és a talaj között, nem válik porózussá. Tömedékelés után nem zsugorodik, a tömedékelő berendezések szivattyúit kíméli.

Icopal Kft. - TERMIK TOP 5 Speed SYNTAN® SBS Bitumenes zárólemez

Gyorsabb munka külön rögzítő anyag és a bitumen megolvasztása nélkül – erre képes az Icopal legújabb innovációja, a SPED SYNTAN® SBS technológia. A Bitumenes vízszigetelő lemez alsó oldalán párakiegyenlítést biztosító speciális hőálló SYNTAN® bevonat és bitumenes ragasztósávok, Therm-sávok találhatók, amelyek hevítéssel aktiválódnak. A hőaktiválás során nem kell megolvasztani a bitument, ezáltal kevesebb hő és gáz szükséges az alkalmazás során. A bitumen és a SYNTAN fólia kettős szigetelő rétege miatt kiemelkedően vízszigetelő, a pára- és a gőznyomás is kiegyenlítődik alatta, ezzel megakadályozva, hogy a lapostető szigetelésének felületén hólyagok alakuljanak ki. A lemez felső oldalán lévő kék színű szóróanyag hidrofóbizált, ami segíti a víz elfolyását a tetőről, és csökkenti a fagy károsító hatását, így hosszú távon garantálja az UV-védelmet is biztosító szóróanyag tartósságát. A kivitelezés gyorsabban és költséghatékonyan valósulhat meg, mivel a beépítéséhez nincs szükség külön rögzítő anyagra.

HELIOS Ventilátorok (Kamleithner Budapest Kft.) - ELS EC (60/35 F) elszívó ventilátor

Az ELS EC (60/35 F) ventilátor az elszívó ventilátorok korszerű képviselője, amely energiatakarékos EC motorral is elérhető. Az új ELS EC ventilátornál az új motortechnológia segítségével az energiaigény 70%-kal is csökkenhet. Az új ELS EC környezetbarát, gazdaságos – teljesítményfelvétele mindössze 6 Watt – és magas hatásfokú. A gazdaságos meghajtás mellett a speciálisan kifejlesztett járókerék gondoskodik a magas nyomásteljesítményről, minimális zajszint mellett – minden fokozatban. A szűkebb felszállók és a használat során növekvő szűrőellenállás nem jelent problémát, a légszállítás ott is biztosított, ahol a legtöbb ventilátor már nem képes rá. A kiváló karakterisztika lehetővé teszi a közös felszállóra kötött ventilátorok zavartalan egyidejű üzemét, akár 28 szinten keresztül, és akár 32 egység esetén is. Mindeközben működése - az ultraSilence® technológiának köszönhetően - csendes.

Mapei Kft. - Mapetherm Tile System vékony porcelánlapokkal burkolt hőszigetelő rendszer

A MAPETHERM TILE SYSTEM összetett –vékony porcelánlapokkal burkolt – hőszigetelő rendszer, amely egyedi felületképzéseket, tartós és változatos homlokzatokat eredményezhet. A MAPETHERM TILE-SYSTEM hőszigetelő képessége hasonló a többi vékonyvakolatos összetett hőszigetelő rendszerekéhez, de számos nóvummal jelentkezik. Esztétika területén létrehozza az ultramodern, illetve a tradicionális kő jellegű homlokzatok számtalan megjelenésének lehetőségét (pl. nagy lapok, mozaik minták, képek, természetes kő hatások). A tartósság területén a természet legnagyobb kihívásaival (napsütés, szél, eső, jég, agresszív anyagok, tűz) szemben a porcelán lapokkal lehet védekezni. A rendszer sokkal jobban ellenáll a közvetlen mechanikai behatásokkal szemben, mint a vékony vakolatosak (pl. ütések, rongálások). A homlokzat karbantartása egyszerű, a graffitiket könnyű róla letakarítani és a napsugárzásból származó UV-nek is jól ellenáll A MAPETHERM TILE-SYSTEM fontos „tartozéka” a gyártó által kibocsátott rendszergarancia, mely a precíz, szakértő kivitelezés mellett érvénybe léphet.

Siemens Zrt. - RDS110 okostermosztát

A Siemens az RDS110 okostermosztátjával az intelligens épületek, a smart termékek területén jelentkezett ezzel az innovatív megoldással. Ez a termosztát az optimális helyiséghőmérséklet biztosítása mellett (szabadalmazott öntanuló PID algoritmus) a komfortérzetet alapvetően befolyásoló páratartalmat és levegőminőséget is méri. Multifunkcionális bemeneteire további kiegészítő érzékelők csatlakoztathatók. Az ideális szabályozási paraméterek bármikor aktiválhatók. A készülék kezelését akár helyben a 3,5”-os színes érintőképernyőn, akár az intuitív kezelőfelülettel rendelkező mobil applikáción keresztül teljes körűen el lehet látni. Az internetes kapcsolódás Wifi-n keresztül biztosított, az adatok biztonságos elérése a Siemens Cloud Computing Platform-on keresztül garantált. A készülék az Európai Unio “Eco Design” IV-es osztályába sorolt (fokozottan energiatakarékos), és teljesíti az EU.BAC A-szintű szabályozási előírásait.

Wolf Bavaria Hang és Tűz Kft. - PHONESTAR TRI CSENDLAP, hanggátló lap

A PhoneStar TRI Csendlap kategóriájában kiváló hanggátló tulajdonságokkal rendelkező termék. Alkotóelemei a cellulóz és a szilícium. Vastagsága mindössze 15 mm. A termék működési elve az, hogy a speciális impregnált többrétegű kartonpapírba (a papír a “rugó”) nagy nyomáson töltött speciális nagy testtömegű (a 1250 kg/m3 testtömegű homok a “tömeg”), csírátlanított kvarchomok szemcséi a hanghullámok beérkezésekor mikrorezgésbe jönnek, és a hangenergiát hőenergiává alakítják. A 15 mm-es PhoneStar annyi hangot csillapít, mint egy 30 cm vastag tégla fal. Falon, padlón, mennyezeten, tetőszerkezetben, kültéren egyaránt alkalmazható. Kimagasló hőtároló tulajdonsággal bír, továbbá környezetbarát és antiallergén. Gyors, tiszta, egyszerű száraztechnológiás beépítéssel akár saját kivitelezésben is beépíthető.

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Elérkezett a tetőfelújítás ideje? Építkezik? Vagy még csak a tervezés folyamatánál jár? Otthona éke és védelmezője minden esetben a tető, ezért olyan fontos, hogy mind esztétikailag, mind funkciójában és ár-érték arányában is azt nyújtsa, amit várunk tőle. Az elhatározást követően azonban a legelső lépés az ajánlatkérés.

A kellemeset az egészségessel – jakuzzik otthonra, élmény minden napra

Az elmúlt évtizedekben talán soha nem volt akkora jelentősége az otthon eltöltött időszak minőségének, s vele együtt az egészségmegőrzésnek, mint ebben az évben.

Kertépítő verseny és show a Construma 2012-n

A Construma 2012 építőipari szakvásáron kertépítő versenyt rendeznek, a helyszín a Hungexpo F pavilonja. Április 21-én és 22-én pedig kertészeti előadásokat és szaktanácsadást tartanak tavaszi budapesti kiállításon.

A jövő konyhabútorai az OtthonDesign belsőépítészeti kiállításon

A Construma 2012 társkiállítása az OtthonDesign, belsőépítészeti kiállítás, ahol az érdeklődőknek bemutatják a Jövő konyhája pályázat díjnyertes konyhai berendezését. Budapesten a Hungexpo vásárvárosban rendezett kiállításon megismerhetik még a mai, modern konyha irányvonalait is.

A jövő zöld városa

2012. április 21-én 11 órakor kezdődik a Construma 2012 építőipari szakkiállításon, Budapesten, a Hungexpo területén a „Városfejlesztés ma és holnap – avagy hogyan legyen Budapestből a jövő zöld városa” címet viselő konferencia.

Construma 2012

A 31. Construma nemzetközi építőipari szakkiállítás 2012. április 18. és 22. között várja látogatóit. Ebben az időben látható a Hungexpón az OtthonDesign belsőépítészeti kiállítás és az Urb:Icon településfejlesztési és városfejlesztés kiállítás is.

MÉASZ-konferencia a tervezett épületenergetikai EU forrásokról és az elérhető megtakarításokról a Construmán

A Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség 2014. április 2-án "Tartós rezsicsökkentés: fókuszban az épületenergetika" címmel tart konferenciát a Construma nemzetközi építőipari szakkiállításon.

Nullenergiás bemutatóház a Construmán

Magyarországon már most rendelkezésre áll az összes olyan építőanyag, technológia, illetve szakértelem, amellyel egy közel nulla energiaigényű épület felépíthető.

Tavaszi újdonságok a Construmán

A tavaszi Construma 2013 építőipari szakkiállításon a budapesti Hungexpo vásárváros területén számos újdonsággal találkozhattak az építkező, felújítást tervező vagy épp a lakásukat átrendezni kívánó érdeklődők.