„…nem könnyű nyerni, hiszen sok a kiváló szakember…” - A Tetőszépségverseny 2016. évi eredményei

Mindig vannak új pályázók és vannak visszatérők, és olyanok is, akiknek a munkája nemzetközi összehasonlításban, és egy nemzetközi mezőnyben is megállja a helyét.
Jó hír ez a megrendelők számára is, hiszen egyre több szakember a minőségi munka mellett teszi le a voksát. A CREATON pedig elkötelezett amellett, hogy a minőségi munka minőségi elismerésben részesüljön.„Idén sem a különleges, vagy bonyolult tetőké volt a főszerep. A mezőny sok magas műszaki színvonalon kivitelezetett, de egyszerű tetőt hozott” – mondta el dr. Tóth Elek, a BME Magasépítési tanszékének egyetemi docense, a zsűri elnöke értékelő beszédében a díjátadón. „Ugyanakkor sok függ az építtetői ízléstől és pénztárcától, valamint a tervezői kreativitástól is, valamint attól, hogy az így meghatározott feladatot a tetőfedő mesterek hogyan oldják meg.”

A 2016. évi, 800 000 Ft összdíjazású versenyen a zsűri 15 pályaművet emelt ki: 4 díjat, 6 különdíjat és egy kategórián kívüli kiemelt különdíjat osztott ki, valamint további 4 tetőfedő munkáját javasolta CREATON-nak az ÉMSZ Év Tetője Nívódíj pályázatra felterjeszteni.
„Egyre több tetőn ismerhetőek fel az egyes mesterek kézjegyei és ezek a mesterjegyek már a tanítványok munkáján is megjelennek. Jó lenne, ha mindez apáról fiúra is szállna” – emelte ki a szakemberek körében nagy tiszteletnek örvendő zsűri elnök, dr. Tóth Elek.

Az I. díjat Pahocsa Kálmán, ács- tetőfedő és bádogos mester vehette át, aki elmondása szerint a munka minden pillanatában úgy fedett, ahogy az egy díjnyertes tetőhöz illik. „Ugyan mi már nyertünk a CREATON versenyén, de határozottan állíthatom, hogy nem könnyű nyerni, hiszen nagyon sok remek szakember van. Kellett hozzá a gazda is, de mivel nem először dolgoztunk neki, megbízott bennünk és minden javaslatunkat elfogadta: rászánta az időt és a pénzt is. Így adott volt minden, hogy tökéletes tető épüljön és nagyon reméltük, hogy ezt a zsűri is így fogja értékelni. Bevallom, izgultam…” – mondta el a nyertes munkáról a szakember.
A tószegi családi házra AMBIENTE hódfarkú tetőcserép, NUANCE rézvörös engóbozott változata került.

CREATON Tetőszépségverseny

A pályázat II. díját Elek Zsolt vihette haza, egy Kaposváron fedett tetővel (felhasznált termék: KLASSIK hódfarkú tetőcserép natúrvörös színben).

CREATON Tetőszépségverseny

Megosztott III. díjat kapott Kovács Sándor, egy Túrkevén fedett tetőért (felhasznált termék: natúrvörös KLASSIK hódfarkú tetőcserép) és Harmadás Kornél egy balatonszemesi nyaraló tetőfedéséért (felhasznált termék: KLASSIK hódfarkú tetőcserép, NUANCE rézvörös engóbozott változata).

CREATON Tetőszépségverseny

CREATON Tetőszépségverseny 

Nemzetközileg is elismertek a magyar tetőfedők

A magyar tetőfedők elismertségét mutatja, hogy míg két éve Kovács Sándor, a Nemzetközi Tetőfedő Szövetség rangos versenyén első magyar indulóként nyert, a CREATON mostani versenyén Trombitás Zoltán ausztriai, a Wörthi-tó mellett végzett munkája részesült kategórián kívüli kiemelt szakmai különdíjban.


Emellett a Tetőépítők Egyesülete képviseletében, Csizmadia Zoltán, elnök adta át az Egyesület saját alapítású különdíját, amelyet Drong György, ács- tetőfedő és bádogos mester Szadán fedett házáért vehetett át.

CREATON Tetőszépségverseny

Különdíjban részesült munkák:

Drong György
Pályamű: Családi ház, Szada
Felhasznált termék: HORTOBÁGY hornyolt tetőcserép, NUANCE rézvörös engóbozott

CREATON Tetőszépségverseny

Zsárik Ferenc
Pályamű: Családi ház, Budapest
Felhasznált termék: RÓNA hornyolt szegmensvágású tetőcserép
NUANCE rézvörös engóbozott

CREATON Tetőszépségverseny

Nesó László, NESÓ Bt.
Pályamű: Családi ház, Balatonalmádi
Felhasznált termék: HORTOBÁGY hornyolt tetőcserép
natúrvörös

CREATON Tetőszépségverseny

Nehéz Tamás
Pályamű: Református Templom, Soltvadkert
Felhasznált termék: SAKRAL templomi hódfarkú tetőcserép
natúrvörös

CREATON Tetőszépségverseny

Zakariás András
Pályamű: Műemlék jellegű családi ház, Budapest
Felhasznált termék: RÓNA hornyolt szegmensvágású tetőcserép
natúrvörös

CREATON Tetőszépségverseny

Borsi Zoltán
Pályamű: Családi ház, Nyíregyháza-Nyírszőlős
Felhasznált termék: RÓNA hornyolt szegmensvágású tetőcserép
natúrvörös

20170130 nem konnyu nyerni11

ÉMSZ Nívódíj Pályázatra felterjesztett további pályázatok

Trombitás Zoltán
Pályamű: Családi ház, Fonyód
Felhasznált termék: KLASSIK hódfarkú tetőcserép natúrvörös

CREATON Tetőszépségverseny

Császár József
Pályamű: Óbudai Egyetem K Épület, Székesfehérvár
Felhasznált termék: DOMINO sajtolt tetőcserép, NUANCE palaszürke engóbozott

CREATON Tetőszépségverseny

Kozák István
Pályamű: Római katolikus templom, Geszteréd
Felhasznált termék: RÓNA hornyolt szegmensvágású tetőcserép natúrvörös

CREATON Tetőszépségverseny

Szabó Zoltán
Pályamű: Tornacsarnok, Nyírbogát
Felhasznált termék: DOMINO sajtolt tetőcserép natúrvörös

CREATON Tetőszépségverseny

A zsűri tagjai dr. Tóth Elek – a BME Magasépítési Tanszék  egyetemi docense, Katona Szabolcs, ács-, tetőfedő mester és bádogos, a 2015. évi Tetőszépségverseny pályázat győztese, Baksa Ferenc, ács-, tetőfedő mester és bádogos, a 2015. évi Tetőszépségverseny pályázat II. díjasa, Ferenczy András – építész, a CREATON South - East Europe Kft. projekt támogatója illetve építészlátogatója.

További információk a www.creaton.hu oldalakon.

További információ kérhető a pályázatokat lebonyolító Build-Communication Kft. munkatársaitól a következő elérhetőségeken: T: (23) 611-028, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

 
Kapcsolódó cikkek

Fürdőszoba és otthoni wellness kiállítás: Budapest, január 17-19.

Ne csak a kádját töltse fel vízzel, hanem önmagát is ötletekkel! Új vagy régi, kicsi vagy nagy, költséghatékony vagy luxus – mindegy, mi mindent megmutatunk önnek. Több mint 100 márka és egyedi kedvezmények egy helyen!

Tetőfedő anyagok kiválasztása 2. – kerámia tetőcserép

Akár új házat épít, akár felújítja családi házát, fontos döntés a tetőfedő anyag kiválasztása. Segíteni kívánjuk döntését a kerámia tetőcserepek előnyeinek bemutatásával.

A Tesla legújabb innovációja: hatékony és magas szilárdságú napelemes tetőfedés

Az elektromos árammal hajtott autóinak fejlesztése után a Tesla tovább emeli a tétet: olyan fotovoltalikus tetőfedő anyagokat dobott piacra, melyek anyagukban és élettartamukban is különböznek az eddig ismert napelemes cserepektől.

Megújuló energia fémtetőről

Meglepő adat, hogy az éghajlatnak köszönhetően Magyarországon minden négyzetméterre körülbelül 1265 kilowattóra napenergia jut. Mivel ez több mint jónak nevezhető érték, így emiatt - és az egyre terjedő trendnek köszönhetően -, egyre több tetőn jelennek meg a nap energiáját összegyűjtő és hasznosító eszközök, napelemek és napkollektorok. Kifejezetten széles a választék, de amiről most szó lesz, az ezek biztonságos és tartós rögzítése – pl. fémtetőn.

A tervezéstől a felújításon és a tetőfedő anyagok kiválasztásán át a szigetelésig, itt mindent megtalál, amit a tetőkről tudnia kell

A tető az épület egyik fontos teherhordó szerkezete, épsége, megfelelő stabilitása éppen ezért kulcskérdés. Az épülethez illő formát és kialakítást, a tetőfedés típusát, anyagát, színvilágát a tervezés során kell meghatározni, majd a kivitelezésnél - minden részletre kiterjedően - szakszerűen végigvinni. A cél, a tető évtizedekig tartó időtállósága és nem utolsósorban esztétikája.

Tetőjavítás, tető vízszigetelés egyszerűen, házilag

A tetővel kapcsolatos karbantartási munkákat ajánlott szakemberre bízni. Bizonyos esetekben azonban dolgozhatunk olyan anyagokkal, melyek segítségével saját kezűleg is elvégezhető a kivitelezés.

Tető- és homlokzatburkolatok horganyzott acéllemezből

A horganyzott acéllemez megmunkálásával készülő burkolatok a homlokzatokon és a tetőkön egyaránt jól alkalmazhatók.

Figyeljünk a fontos részletekre! - Tetőfóliák és alátéthéjazatok

Egy új ház építése során számos olyan tényezőt kell figyelembe venni, melyeket kevésbé fontosnak gondolunk. Habár az esztétikum mindenki számára az egyik legfontosabb szempont, az alapanyag választás és a kialakítás legalább ekkora hangsúlyt kell, hogy kapjanak. Ha a biztonságról és a funkcionalitásról van szó, ne kössünk kompromisszumot!

Milyen cserepet válasszunk az otthonunkra, ha az energiatakarékosság, az esztétikum és a funkcionalitás egyaránt fontos?

A Terrán GENERON napelemes tetőcserép alkalmazásával a tető védelmi funkciója a teljes felületen tökéletesen biztosított, miközben fenntartható módon járul hozzá otthononunk mindennapi energiaszükségletéhez.