Hirdetés

„…nem könnyű nyerni, hiszen sok a kiváló szakember…” - A Tetőszépségverseny 2016. évi eredményei

Mindig vannak új pályázók és vannak visszatérők, és olyanok is, akiknek a munkája nemzetközi összehasonlításban, és egy nemzetközi mezőnyben is megállja a helyét.
Jó hír ez a megrendelők számára is, hiszen egyre több szakember a minőségi munka mellett teszi le a voksát. A CREATON pedig elkötelezett amellett, hogy a minőségi munka minőségi elismerésben részesüljön.„Idén sem a különleges, vagy bonyolult tetőké volt a főszerep. A mezőny sok magas műszaki színvonalon kivitelezetett, de egyszerű tetőt hozott” – mondta el dr. Tóth Elek, a BME Magasépítési tanszékének egyetemi docense, a zsűri elnöke értékelő beszédében a díjátadón. „Ugyanakkor sok függ az építtetői ízléstől és pénztárcától, valamint a tervezői kreativitástól is, valamint attól, hogy az így meghatározott feladatot a tetőfedő mesterek hogyan oldják meg.”

A 2016. évi, 800 000 Ft összdíjazású versenyen a zsűri 15 pályaművet emelt ki: 4 díjat, 6 különdíjat és egy kategórián kívüli kiemelt különdíjat osztott ki, valamint további 4 tetőfedő munkáját javasolta CREATON-nak az ÉMSZ Év Tetője Nívódíj pályázatra felterjeszteni.
„Egyre több tetőn ismerhetőek fel az egyes mesterek kézjegyei és ezek a mesterjegyek már a tanítványok munkáján is megjelennek. Jó lenne, ha mindez apáról fiúra is szállna” – emelte ki a szakemberek körében nagy tiszteletnek örvendő zsűri elnök, dr. Tóth Elek.

Az I. díjat Pahocsa Kálmán, ács- tetőfedő és bádogos mester vehette át, aki elmondása szerint a munka minden pillanatában úgy fedett, ahogy az egy díjnyertes tetőhöz illik. „Ugyan mi már nyertünk a CREATON versenyén, de határozottan állíthatom, hogy nem könnyű nyerni, hiszen nagyon sok remek szakember van. Kellett hozzá a gazda is, de mivel nem először dolgoztunk neki, megbízott bennünk és minden javaslatunkat elfogadta: rászánta az időt és a pénzt is. Így adott volt minden, hogy tökéletes tető épüljön és nagyon reméltük, hogy ezt a zsűri is így fogja értékelni. Bevallom, izgultam…” – mondta el a nyertes munkáról a szakember.
A tószegi családi házra AMBIENTE hódfarkú tetőcserép, NUANCE rézvörös engóbozott változata került.

CREATON Tetőszépségverseny

A pályázat II. díját Elek Zsolt vihette haza, egy Kaposváron fedett tetővel (felhasznált termék: KLASSIK hódfarkú tetőcserép natúrvörös színben).

CREATON Tetőszépségverseny

Megosztott III. díjat kapott Kovács Sándor, egy Túrkevén fedett tetőért (felhasznált termék: natúrvörös KLASSIK hódfarkú tetőcserép) és Harmadás Kornél egy balatonszemesi nyaraló tetőfedéséért (felhasznált termék: KLASSIK hódfarkú tetőcserép, NUANCE rézvörös engóbozott változata).

CREATON Tetőszépségverseny

CREATON Tetőszépségverseny 

Nemzetközileg is elismertek a magyar tetőfedők

A magyar tetőfedők elismertségét mutatja, hogy míg két éve Kovács Sándor, a Nemzetközi Tetőfedő Szövetség rangos versenyén első magyar indulóként nyert, a CREATON mostani versenyén Trombitás Zoltán ausztriai, a Wörthi-tó mellett végzett munkája részesült kategórián kívüli kiemelt szakmai különdíjban.


Emellett a Tetőépítők Egyesülete képviseletében, Csizmadia Zoltán, elnök adta át az Egyesület saját alapítású különdíját, amelyet Drong György, ács- tetőfedő és bádogos mester Szadán fedett házáért vehetett át.

CREATON Tetőszépségverseny

Különdíjban részesült munkák:

Drong György
Pályamű: Családi ház, Szada
Felhasznált termék: HORTOBÁGY hornyolt tetőcserép, NUANCE rézvörös engóbozott

CREATON Tetőszépségverseny

Zsárik Ferenc
Pályamű: Családi ház, Budapest
Felhasznált termék: RÓNA hornyolt szegmensvágású tetőcserép
NUANCE rézvörös engóbozott

CREATON Tetőszépségverseny

Nesó László, NESÓ Bt.
Pályamű: Családi ház, Balatonalmádi
Felhasznált termék: HORTOBÁGY hornyolt tetőcserép
natúrvörös

CREATON Tetőszépségverseny

Nehéz Tamás
Pályamű: Református Templom, Soltvadkert
Felhasznált termék: SAKRAL templomi hódfarkú tetőcserép
natúrvörös

CREATON Tetőszépségverseny

Zakariás András
Pályamű: Műemlék jellegű családi ház, Budapest
Felhasznált termék: RÓNA hornyolt szegmensvágású tetőcserép
natúrvörös

CREATON Tetőszépségverseny

Borsi Zoltán
Pályamű: Családi ház, Nyíregyháza-Nyírszőlős
Felhasznált termék: RÓNA hornyolt szegmensvágású tetőcserép
natúrvörös

20170130 nem konnyu nyerni11

ÉMSZ Nívódíj Pályázatra felterjesztett további pályázatok

Trombitás Zoltán
Pályamű: Családi ház, Fonyód
Felhasznált termék: KLASSIK hódfarkú tetőcserép natúrvörös

CREATON Tetőszépségverseny

Császár József
Pályamű: Óbudai Egyetem K Épület, Székesfehérvár
Felhasznált termék: DOMINO sajtolt tetőcserép, NUANCE palaszürke engóbozott

CREATON Tetőszépségverseny

Kozák István
Pályamű: Római katolikus templom, Geszteréd
Felhasznált termék: RÓNA hornyolt szegmensvágású tetőcserép natúrvörös

CREATON Tetőszépségverseny

Szabó Zoltán
Pályamű: Tornacsarnok, Nyírbogát
Felhasznált termék: DOMINO sajtolt tetőcserép natúrvörös

CREATON Tetőszépségverseny

A zsűri tagjai dr. Tóth Elek – a BME Magasépítési Tanszék  egyetemi docense, Katona Szabolcs, ács-, tetőfedő mester és bádogos, a 2015. évi Tetőszépségverseny pályázat győztese, Baksa Ferenc, ács-, tetőfedő mester és bádogos, a 2015. évi Tetőszépségverseny pályázat II. díjasa, Ferenczy András – építész, a CREATON South - East Europe Kft. projekt támogatója illetve építészlátogatója.

További információk a www.creaton.hu oldalakon.

További információ kérhető a pályázatokat lebonyolító Build-Communication Kft. munkatársaitól a következő elérhetőségeken: T: (23) 611-028, iroda@buildmarketing.hu.

 
Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Honnan tudjuk, hogy a tetőnk cserére szorul, vagy hogy elérkezett a tetőfelújítás ideje? A következőkben elmondjuk, mik lehetnek azok az intő jelek, amik már rövid távon szakemberért kiáltanak.

Lépjen bele bátran! Itt az alacsony fürdőkád!

Sokak számára, akik egészségi állapotuk vagy életkoruk miatt nehezebben mozognak, a fürdőkádba lépés valóságos kihívásnak tűnhet. Az M-Acryl új Eco modell belépőmagassága rendkívül alacsony, így azok is bátran használhatják, akik tartanak a hagyományos magas és mély kádaktól.

Gyorsabb kivitelezés, hosszabb távú megoldás – tetőszigetelés okosan

A tetőszigetelés okos megoldását képviselő ISOTEC egy olyan komplett rendszert kínál, melynek alkalmazásával hatékonyan küszöbölhetők ki a hagyományos technikák használatából eredő hibák.

Erre nagyon figyeljen! Változnak a hőtechnikai követelmények 2021-ben

Jó dolog, amikor az ember össze tudja kötni a kellemeset a hasznossal és ugyanígy több szempontból jó nekünk, ha a praktikust kötjük össze a kötelezővel. Hiszen, ha már valamire „hivatalból” is oda kell figyelnünk, azt miért ne tennénk úgy, hogy abból minden tekintetben a lehető legjobban jöjjünk ki? Erre jó példa az ISOTEC tetőszigetelés.

Beköszöntött a levegőt tisztító tetők korszaka

Az újrahasznosított anyagokból készült tetőszigetelés segíti a káros anyagok semlegesítését, ráadásul világos bevonata miatt kevésbé veszi fel a hőt, így növeli az energiahatékonyságot.

A csillagok nem csak az égen ragyognak, hanem már a tetőkön is - Ismerd meg az új Star tetőcserepeket!

A BMI Bramac azzal a céllal alkotta meg új Star tetőcserepeit, hogy hosszú évek múlva is olyan kellemes érzéssel pillanthassuk meg tetőnket, mint a beköltözés napján. Ideje, hogy felfedjük a hosszan tartó csillogás titkát.

Tetőablak helyhez és funkcióhoz igazítva

A szakemberek Európa-szerte szívesen dolgoznak olyan tetőablakokkal, melyek a műszaki követelmények mellett a magán és intézményi beruházók különféle dizájn elvárásait is kielégítik. Legyen szó elavult tetőablakok cseréjéről, vagy a tetőablak egy épületrész rendeltetéséhez való illesztéséről, a Roto méretben, anyagban és funkcióban egyaránt kellő rugalmasságot kínál.

Bramac Star tetőcserepek: Esztétikum és tartósság

A tetőcserépgyártás legújabb technológiáját képviselve megérkeztek a BMI Bramac Star-bevonattal ellátott cserepei.

Tető - készüljünk fel a szélsőséges időjárásra!

Tekintsük át, ha modern és környezetbarát alumínium tető mellett döntünk, milyen védelemre számíthatunk!