Hirdetés

„Családi ház ma és 2020-ban” – szeminárium sorozat

Nagy sikerrel zajlik a WIENERBERGER zRt. és a TONDACH Zrt. által szervezett országos építész szeminárium sorozata. Az ingyenes  képzés célja, hogy a regionális építész kamarákkal szorosan együttműködve "házhoz vigye" a szakmagyakorlók számára érdekes és fontos tudnivalókat, országszerte összesen 11 helyszínen.
Időpont

 

Város

Helyszín

Cím

2016.11.15

9:30 – 13:00

Szeged

SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ

6722 Szeged, Ady tér 10.

2016.11.24

9:30 – 13:00

Budapest

Rubin Wellness & Conference Hotel

1118 Budapest, Dayka Gábor u. 3.
Sirály terem

 

Vélemények az idei rendezvényről


„A Családi ház ma és 2020-ban elnevezésű szakmai program győri állomásán vettem részt, e-mailben értesültem az ingyenes rendezvényről. A szakmai program egésze tetszett, amennyire a félnapos időben lehetett igyekezett változatos lenni, bár kicsit rövidebb előadások esetén még egy-kettő téma belefért volna.
Az előadások hasznosak voltak, különösen érdekes volt a Tondach gyártás/gyártörténeti előadását hallani, ami kissé eltért a megszokott anyagbemutatóktól. A konferencia kellően jól szervezett, gördülékeny, mindenkinek ajánlom, akinek naprakész információkra van szüksége. A következő, hasonló konferencia programjában szívesen hallanék pld.a különböző falazat rétegrendek - az előírt, vagy teljesített követelmények alapján történő – összehasonlításáról is .
            Dani András, építész, Győr
wienerberger
„Veszprémben voltam a Wienerberger és a Tondach által szervezett családi házas konferencián. Tetszett a program a témák aktuálisak, informatívak voltak, az előadók pedig felkészültek és szabatosak. Öröm volt hallgatni Langschadl János úr előadását a kerámia cserép készítés történetéről, a gyárak és a technológia fejlődéséről, nem csak a téma érdekessége, de az előadó érezhető elkötelezettsége és a szakmája iránti szeretete miatt is.


Nem volt olyan előadás a programban, amelyikről ne lett volna érdemes beszélni, hiszen a mai tervezési feladatok ellátásához nem csak tisztán építészeti, de a változó jogi, energetikai kérdésekkel is naprakész információkkal kell rendelkezni. Praktikus a szervezők rugalmassága, hogy az előzetes regisztráció meghirdetése ellenére a késői, helyszínen történt jelentkezésem nem okozott problémát a részvételben. A szervezés gördülékenységét tükrözte, hogy az előadások és szünetek éppen megfelelő hosszúságúra lettek tervezve, a szervezők figyelmességét pedig a teljes körű vendéglátás. A jogi szabályozási háttér pontos ismerete a későbbiekben is fontos, érdekes téma lenne számomra, és a gyártók fő termékei mellett érdekelnének a kiegészítő termékek alkalmazási lehetőségei is.
            Udvardy Boglárka, építész, Balatonfüred”

Ízelítő a programból

9:00- tól          ÉRKEZÉS, REGISZTRÁCIÓ
9:30- tól          ELŐADÁSOK
e4 ház - közel nulla követelmény kielégítésére alkalmas építőanyagok alaptól a tetőig – Bartók László/Horváth András/Nagy Tamás/Híves Zsolt – Wienerberger, építész szaktanácsadásért felelős szakértő
"Beégetett tartósság" - Kulisszatitkok a magyarországi kerámia tetőcserép -gyártásról – Langschadl János, Tondach, termelési vezető
300 m2 alatti lakóépületek, azaz egyszerű bejelentési eljárás építtetői és mérnök szemmel – Dr. Fellegi Nándor, jogász
Az e4 téglaház energetikai teljesítménye a számítás alapján és a valóságban. - Részletes monitoring tapasztalatok családi ház tervezéshez – Kiss Benedek,  okl. építészmérnök, Wienerberger szakértő
kb. 12:55-től   EBÉD
A programváltozás jogát fenntartjuk!

Jelentkezés és részletek:

Jelentkezését  a Wienerberger honlapján online űrlapunk kitöltésével várjuk a következő linken: http://wienerberger.hu/epitesteglabol/családi-ház-ma-és-2020-ban
Kreditpont: MÉK 1 pont (2016/143)

További részletek a honlapon, kérdésével kapcsolatban hívja információs vonalunkat: 1/464-7049.

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Honnan tudjuk, hogy a tetőnk cserére szorul, vagy hogy elérkezett a tetőfelújítás ideje? A következőkben elmondjuk, mik lehetnek azok az intő jelek, amik már rövid távon szakemberért kiáltanak.

Így ellenőrizhetjük, hogy zuhanykabinunk biztonságos-e

A zuhanykabin vásárlásakor kevesen gondolnak arra, hogy a biztonság is fontos szempont lehet, hiszen „mi baj történhet?”. Nos, a zuhanykabin üvegből készül!

5+1 fontos tudnivaló az építkezést megelőző földmunkákról: gépek, árak, időtartam

A családi ház építésének első fázisát a földmunkákkal kezdjük. Íme, a legfontosabb információk a gépekről, árakról, időtartamról, hogy könnyebben tervezhessünk.

Dombház szupervályogból - egy alternatív építészeti technológia

A megszokottól eltérő dolgokra félve, kétkedve tekintünk. Biztonságos? Megéri belevágni? Nem történik ez az építkezésben sem  máshogyan. Valószínű, hogy itt az ideje elgondolkodnunk a jól bevált építési, építkezési módok leváltásán, ezzel is hozzásegítve magunkat egy fenntarthatóbb világ kialakításához.

Híd alá épített stúdiót magának egy formatervező

Még ha sokszor átvitt értelemeben is használjuk, a “híd alatt lakás” mibenlétével sokan tisztában vannak. A fogalom, szerte a világon, kevés pozitív jelentést hordoz. Egy spanyol tervező, fittyet hányva a sztereotípiákra, saját pop-up stúdiót alakított ki egy valenciai híd alatt. Jól tette!

A szerethető beton

Az építészek és a design világa imádja, sokan mégis idegenkednek tőle, pedig a beton már régen nem az a durva és erőteljes, elvakolandó monstrum, ami régen volt. Sokan azért is szeretik, mert mind előállításával, mind pedig használatával környezetünket is kímélhetjük.

„Az anyag természete” - EQUITONE szálcement homlokzatok az építészetben. Pályázat építészek és építészhallgatók számára

1,1 millió forint díjért indul a harmadik, a 2017. évi pályázati időszak! Beadási határidő: 2017. október 31.

32 tanács kivitelező választáshoz

 

Év háza 2017: a fődíj mellett 5 különdíj vár gazdára

Május 10-ig várják a szervezők a családi házak és kis társasházak tervezőinek munkáit az idei Év Háza pályázatra, amely újraindítása óta eltelt közel egy évtized alatt a legrangosabb hazai, független, szakmai díjjá nőtte ki magát.