Hirdetés

10 zseniális design bútor

Nem árt időnként letérni a járt utakról és elmerülni a különlegességek világában, a horizonton túl ugyanis számtalan, felfedezni való érdekesség vár. Íme, egy csokorra való tetszetős és multifunkciós bútordarab, melyek közül többet mi is elfogadnánk.

1. A “nem akárhogy” bővíthető asztal

David Fletcher első ránézésre szimpla megjelenésű kerek asztala egy csodás titkot rejt: amikor a szükség úgy hozza, egészen különleges módon, kinyíló virágként lehet nagyobbá varázsolni. Mindezt úgy, hogy az eredeti kör alakot megőrzi, ami egyedülálló ebben a formában.

Kerek étkezőasztal

2. Tároló-bútor-lépcső

Garzonban vagy kis lakásban élők lesznek nagyon hálásak ezért a tárolóbútorért, mely túl azon, hogy jó magasan építhető, egymás fölé helyezhető fiókokból és szekrénykékből áll, használója létraként is mozgathatja. Vagyis az alsó részek előrébb húzhatók, így a felsők is könnyedén elérhetők. A tervezésért köszönet Danny Kuo-nak.

Tárolóbútor

Tárolóbútor

3. Ajtó – másképpen

Nem az Elvarázsolt Kastélyból mentették meg ezt az ajtót, hanem Klemens Torggler tervezőasztalán született, majd került néhány szerencsés otthonába. Ha az “Evolution”-t szeretnénk kinyitni, felejtsük el a bevált mozdulatokat, ne keressük a kilincset, csupán lökjük meg az ajtólapot, ami – láss csodát! – szépen összehajtja magát és elmozdul az ajtónyílásból, szabaddá téve azt.

Ajtó

Ajtó

4. Biliárd- és étkezőasztal

Biliárd asztalt tartani a lakásban, nem éppen a hazai átlagos négyzetméterekre szabott szokás. Mostantól azonban ez is másképp lesz! A Koralturk tervezői olyan többfunkciós bútorról álmodtak, ami nem csupán a mindennapi tevékenységeknek, hanem a játéknak is teret enged.


Így jött létre a lenyitható fedelű asztal, melynek belsejében a golyókat lehet lökdösni, utána pedig elkölthetjük vacsoránkat.

Biliárd asztal

Étkezőasztal

5. Kanapé és minden más

Ugyancsak a kis lakásokban élők négyzetméter gondjait enyhítheti a Story névre keresztelt szófa, mely egy gyors mozdulattal ággyá alakítható, háttámlája pedig munka állomásként is jó szolgálatot tesz. A kanapé tárolót is rejt. Tervezője Fanny Adams.

Kanapé

KANAPÉ

6. Ülni, vagy nem ülni?

A YOY által tervezett karosszékek és szófák mindegyike maga a testet öltött optikai csalódás. Jópofa faliképnek tűnnek, bár fura, hogy nem a falon, hanem annak támasztva várják a nézőt. Aztán a meglepetés akkor következi, amikor a “képbe” bele lehet ülni. Zseniális konstrukció.

Falikép

Fotel

7. Chuck, a rugalmas könyvespolc

Natascha Harra-Frischkorn 6 darab fadeszkából épített polcot készített, melyek oly módon illeszkednek egymáshoz, hogy a rajtuk elhelyezett könyvek súlya adja meg a polc végső formáját. Ha sok a könyv, nagy a polc, kevés könyvtől viszont összemegy a bútor.

Könyvespolc

Könyvespolc

8. Szobor kerti bútorokból

A helytakarékosságot kimaxolva született meg az Obelisk kerti garnitúra, melynek minden darabja oly módon helyezhető egymásba, hogy a végén egy látványos, oszlop-szerű építmény keletkezik.

Kerti bútor

9. Szék a székben

Nem mindennapi teremtés Flavio Scalzo széke sem: modern és egyszerű megjelenésű bútor, melynek közepe egy plusz széket rejt. Ezt kihúzva egy újabb ülő alkalmatosságot nyerünk vagy tetszés szerinti lerakó helyet.

20160229 10 zsenialis design butor15

10. Játszanál? Itt az ajtó!

Kamasz és kollégiumi szobák nélkülözhetetlen darabja lehet a ping-pong asztallá alakítható beltéri ajtó. Tobias Franzel konstrukciója könnyedén az ajtónyílásba billenthető és ott rögzíthető. Aztán kezdődhet a játék!

Ajtó

Kapcsolódó cikkek

Emelő-toló, bukó, toló, párhuzamosan tolható? Hová milyen teraszajtót válasszunk és mi a különbség?

Nem mindegy, milyen típusú ajtón keresztül lépünk ki a teraszunkra vagy a kertünkbe, és nehéz eligazodni a rendelkezésre álló választási lehetőségek között. Erről kérdeztük a szakembert.

Érintésmentes ajtóval a fertőzések terjedése ellen

A makacs kórokozók könnyen rátelepedhetnek az általunk leggyakrabban használt felületekre, például az ajtókilincsekre. A betegségek terjedésének elkerülése érdekében javasolt érintésmentes ajtók felszerelése.

Miért válasszunk tolóajtót?

Röviden összefoglalva azért, mert ez az egyik leginkább helytakarékos és könnyen kezelhető, emellett pedig esztétikus nyílászáró. De tekintsük át ezt a témát kicsit bővebben!

Stíluskalauz beltéri ajtókhoz

A beltéri ajtó a helyiségek egyik meghatározó belsőépítészeti eleme, ezért kiválasztása kiemelt figyelmet érdemel.

Az eklektikus, a bohém, a japandi és a többiek – Lakberendezési trend prognózis 2020-ra

Itt az ideje túllépnünk a tiszta stílusokon, hozzászoknunk a szokatlan, ám nagyon is kellemesnek nevezhető megoldásokhoz és üdvözölni néhány rég elfeledett motívumot. Mi az év Pantone színe és melyek a legnépszerűbb tónusok mellette? Mutatjuk, hogy mi vár ránk 2020-ban a lakberendezésben.

Pfiffer Bútor – Örök érték

A tömör fa bútorok manapság ugyanazt az értéket képviselik mint évtizedekkel ezelőtt. Minőségben azonban magasan többet nyújtanak, mint más, nem tömör fából készülő társaik.

Védelem otthonunk minden szegletében

Ha betörésbiztosság, akkor elsősorban a bejárati ajtók, az erkély- és teraszajtók kerülnek górcső alá. Csakhogy nem feledkezhetünk meg a tetőtéri ablakokról sem, hisz azok is hozzájárulnak szeretteink és értékeink megóvásához – bár máshogyan. Vegyük sorra, pontosan hogyan!

Tömörfa bútorok – Amikor a magas szintű kiszolgálás, a minőségi alapanyag és a professzionális gyártás az érték

A tömörfa bútorok minden szempontból az értékállóságot, időtlenséget, esztétikumot képviselik a bútorok között. Pfiffer János, a Pfiffer Bútor Mór Kft. tulajdonos ügyvezetője több évtizedes tapasztalatait megosztva avat be a gyártás és a kiválasztás rejtelmeibe és olyan információkkal gazdagít bennünket, melyekre laikusként nem is gondolnánk.

Családi ház felújítása 2. rész - Falazás és nyílászáró beépítés, előkészítési munkák

Korábbi cikkünkben egy családi ház felújítási munkáinak személyes tapasztalatait mutattuk be. A cikksorozat nem a szakembereknek szánt műszaki megoldásokkal teletűzdelt írás, hanem azoknak szól, akik felújításra szánják el magukat és képesek azt végigvinni, akár saját kezűleg is.