Hirdetés

10 zseniális design bútor

Nem árt időnként letérni a járt utakról és elmerülni a különlegességek világában, a horizonton túl ugyanis számtalan, felfedezni való érdekesség vár. Íme, egy csokorra való tetszetős és multifunkciós bútordarab, melyek közül többet mi is elfogadnánk.

1. A “nem akárhogy” bővíthető asztal

David Fletcher első ránézésre szimpla megjelenésű kerek asztala egy csodás titkot rejt: amikor a szükség úgy hozza, egészen különleges módon, kinyíló virágként lehet nagyobbá varázsolni. Mindezt úgy, hogy az eredeti kör alakot megőrzi, ami egyedülálló ebben a formában.

Kerek étkezőasztal

2. Tároló-bútor-lépcső

Garzonban vagy kis lakásban élők lesznek nagyon hálásak ezért a tárolóbútorért, mely túl azon, hogy jó magasan építhető, egymás fölé helyezhető fiókokból és szekrénykékből áll, használója létraként is mozgathatja. Vagyis az alsó részek előrébb húzhatók, így a felsők is könnyedén elérhetők. A tervezésért köszönet Danny Kuo-nak.

Tárolóbútor

Tárolóbútor

3. Ajtó – másképpen

Nem az Elvarázsolt Kastélyból mentették meg ezt az ajtót, hanem Klemens Torggler tervezőasztalán született, majd került néhány szerencsés otthonába. Ha az “Evolution”-t szeretnénk kinyitni, felejtsük el a bevált mozdulatokat, ne keressük a kilincset, csupán lökjük meg az ajtólapot, ami – láss csodát! – szépen összehajtja magát és elmozdul az ajtónyílásból, szabaddá téve azt.

Ajtó

Ajtó

4. Biliárd- és étkezőasztal

Biliárd asztalt tartani a lakásban, nem éppen a hazai átlagos négyzetméterekre szabott szokás. Mostantól azonban ez is másképp lesz! A Koralturk tervezői olyan többfunkciós bútorról álmodtak, ami nem csupán a mindennapi tevékenységeknek, hanem a játéknak is teret enged.


Így jött létre a lenyitható fedelű asztal, melynek belsejében a golyókat lehet lökdösni, utána pedig elkölthetjük vacsoránkat.

Biliárd asztal

Étkezőasztal

5. Kanapé és minden más

Ugyancsak a kis lakásokban élők négyzetméter gondjait enyhítheti a Story névre keresztelt szófa, mely egy gyors mozdulattal ággyá alakítható, háttámlája pedig munka állomásként is jó szolgálatot tesz. A kanapé tárolót is rejt. Tervezője Fanny Adams.

Kanapé

KANAPÉ

6. Ülni, vagy nem ülni?

A YOY által tervezett karosszékek és szófák mindegyike maga a testet öltött optikai csalódás. Jópofa faliképnek tűnnek, bár fura, hogy nem a falon, hanem annak támasztva várják a nézőt. Aztán a meglepetés akkor következi, amikor a “képbe” bele lehet ülni. Zseniális konstrukció.

Falikép

Fotel

7. Chuck, a rugalmas könyvespolc

Natascha Harra-Frischkorn 6 darab fadeszkából épített polcot készített, melyek oly módon illeszkednek egymáshoz, hogy a rajtuk elhelyezett könyvek súlya adja meg a polc végső formáját. Ha sok a könyv, nagy a polc, kevés könyvtől viszont összemegy a bútor.

Könyvespolc

Könyvespolc

8. Szobor kerti bútorokból

A helytakarékosságot kimaxolva született meg az Obelisk kerti garnitúra, melynek minden darabja oly módon helyezhető egymásba, hogy a végén egy látványos, oszlop-szerű építmény keletkezik.

Kerti bútor

9. Szék a székben

Nem mindennapi teremtés Flavio Scalzo széke sem: modern és egyszerű megjelenésű bútor, melynek közepe egy plusz széket rejt. Ezt kihúzva egy újabb ülő alkalmatosságot nyerünk vagy tetszés szerinti lerakó helyet.

20160229 10 zsenialis design butor15

10. Játszanál? Itt az ajtó!

Kamasz és kollégiumi szobák nélkülözhetetlen darabja lehet a ping-pong asztallá alakítható beltéri ajtó. Tobias Franzel konstrukciója könnyedén az ajtónyílásba billenthető és ott rögzíthető. Aztán kezdődhet a játék!

Ajtó

 | 
Kapcsolódó cikkek

Érdekességek, amikért érdemes kilátogatni a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításra 2022-ben

Átszellőztetett homlokzati hőszigetelés ISOTEC Falpanelekkel

Rendezze be teraszát, kertjét!

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Nappali, konyha, fürdőszoba – Vásárlási listával mutatjuk, mit szerezhetünk be jelentős kedvezménnyel a Homeinfo Heteken

A RAUVOLET redőnymegoldások egyesítik a designt és a funkciót

Még több hely a fürdőszobában – tárolás okosan. Helytakarékos megoldások a Geberittől

REHAU RAUVISIO noir: a szépség érintése

Megnéztem, kipróbáltam, megértettem – GABO ablakok testközelből: így készülnek a prémium minőségű nyílászárók

A matt újradefiniálása a bútorfelületeken - REHAU nemes matt kollekció

Gyönyörű bútorfelületek fényes és matt kivitelben

A nyílászáró-beépítés aranyszabályai

Otthonfelújítási tippek a Hörmanntól

Ajtómeghajtással egy világjárvány ellen - Érintésmentes megoldással csökkenthető a fertőzések terjedése

Hörmann - Tervezzük meg garázskapunkat! – Útmutató lépésről lépésre

Beltéri ajtó trendek – üveg- és tolóajtók, minimalista megjelenés

5 pénztárca kímélő környezettudatos szempont építkezésnél

Napfényes penthouse lakás – Fókuszban a különleges beltéri ajtó

Vásárlási listák
További vásárlási listák