Hirdetés

10 zseniális design bútor

Nem árt időnként letérni a járt utakról és elmerülni a különlegességek világában, a horizonton túl ugyanis számtalan, felfedezni való érdekesség vár. Íme, egy csokorra való tetszetős és multifunkciós bútordarab, melyek közül többet mi is elfogadnánk.

1. A “nem akárhogy” bővíthető asztal

David Fletcher első ránézésre szimpla megjelenésű kerek asztala egy csodás titkot rejt: amikor a szükség úgy hozza, egészen különleges módon, kinyíló virágként lehet nagyobbá varázsolni. Mindezt úgy, hogy az eredeti kör alakot megőrzi, ami egyedülálló ebben a formában.

Kerek étkezőasztal

2. Tároló-bútor-lépcső

Garzonban vagy kis lakásban élők lesznek nagyon hálásak ezért a tárolóbútorért, mely túl azon, hogy jó magasan építhető, egymás fölé helyezhető fiókokból és szekrénykékből áll, használója létraként is mozgathatja. Vagyis az alsó részek előrébb húzhatók, így a felsők is könnyedén elérhetők. A tervezésért köszönet Danny Kuo-nak.

Tárolóbútor

Tárolóbútor

3. Ajtó – másképpen

Nem az Elvarázsolt Kastélyból mentették meg ezt az ajtót, hanem Klemens Torggler tervezőasztalán született, majd került néhány szerencsés otthonába. Ha az “Evolution”-t szeretnénk kinyitni, felejtsük el a bevált mozdulatokat, ne keressük a kilincset, csupán lökjük meg az ajtólapot, ami – láss csodát! – szépen összehajtja magát és elmozdul az ajtónyílásból, szabaddá téve azt.

Ajtó

Ajtó

4. Biliárd- és étkezőasztal

Biliárd asztalt tartani a lakásban, nem éppen a hazai átlagos négyzetméterekre szabott szokás. Mostantól azonban ez is másképp lesz! A Koralturk tervezői olyan többfunkciós bútorról álmodtak, ami nem csupán a mindennapi tevékenységeknek, hanem a játéknak is teret enged.


Így jött létre a lenyitható fedelű asztal, melynek belsejében a golyókat lehet lökdösni, utána pedig elkölthetjük vacsoránkat.

Biliárd asztal

Étkezőasztal

5. Kanapé és minden más

Ugyancsak a kis lakásokban élők négyzetméter gondjait enyhítheti a Story névre keresztelt szófa, mely egy gyors mozdulattal ággyá alakítható, háttámlája pedig munka állomásként is jó szolgálatot tesz. A kanapé tárolót is rejt. Tervezője Fanny Adams.

Kanapé

KANAPÉ

6. Ülni, vagy nem ülni?

A YOY által tervezett karosszékek és szófák mindegyike maga a testet öltött optikai csalódás. Jópofa faliképnek tűnnek, bár fura, hogy nem a falon, hanem annak támasztva várják a nézőt. Aztán a meglepetés akkor következi, amikor a “képbe” bele lehet ülni. Zseniális konstrukció.

Falikép

Fotel

7. Chuck, a rugalmas könyvespolc

Natascha Harra-Frischkorn 6 darab fadeszkából épített polcot készített, melyek oly módon illeszkednek egymáshoz, hogy a rajtuk elhelyezett könyvek súlya adja meg a polc végső formáját. Ha sok a könyv, nagy a polc, kevés könyvtől viszont összemegy a bútor.

Könyvespolc

Könyvespolc

8. Szobor kerti bútorokból

A helytakarékosságot kimaxolva született meg az Obelisk kerti garnitúra, melynek minden darabja oly módon helyezhető egymásba, hogy a végén egy látványos, oszlop-szerű építmény keletkezik.

Kerti bútor

9. Szék a székben

Nem mindennapi teremtés Flavio Scalzo széke sem: modern és egyszerű megjelenésű bútor, melynek közepe egy plusz széket rejt. Ezt kihúzva egy újabb ülő alkalmatosságot nyerünk vagy tetszés szerinti lerakó helyet.

20160229 10 zsenialis design butor15

10. Játszanál? Itt az ajtó!

Kamasz és kollégiumi szobák nélkülözhetetlen darabja lehet a ping-pong asztallá alakítható beltéri ajtó. Tobias Franzel konstrukciója könnyedén az ajtónyílásba billenthető és ott rögzíthető. Aztán kezdődhet a játék!

Ajtó

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Honnan tudjuk, hogy a tetőnk cserére szorul, vagy hogy elérkezett a tetőfelújítás ideje? A következőkben elmondjuk, mik lehetnek azok az intő jelek, amik már rövid távon szakemberért kiáltanak.

A kellemeset az egészségessel – jakuzzik otthonra, élmény minden napra

Az elmúlt évtizedekben talán soha nem volt akkora jelentősége az otthon eltöltött időszak minőségének, s vele együtt az egészségmegőrzésnek, mint ebben az évben.

Így válasszunk nyílászárót! – 3 fontos szempont a csalódások helyett

Egy nyílászáró legfeljebb annyira lehet jó, mint amilyen a leggyengébb alkatrésze. Nem szabad megspórolni azt, ami műszakilag, illetve minőségben indokolt, és akkor hosszú távon szavatolható a működés és a működtetés.

„Na, ez jó vétel volt!” – Amikor a nyílászáró hosszú távú befektetés

Mindenképpen érdemes kicsit benézni a dolgok mögé, ahol megtalálhatjuk azokat tényezőket, illetve azok részleteit, amitől egy termékcsoport, mint például a házunk ablakai, a bejárati ajtó, a teraszajtó a „Na, ez jó vétel volt!” kategóriába kerül.

Mitől lesz egy bútor valóban minőségi? Teszteltük a Lamello termékeit

Egy érdekes kísérlet során részleteiben vizsgáltunk meg néhány bútort és így mutatjuk meg, melyek a jó minőség leginkább árulkodó jelei. Ez után garantáltan másképp nézünk a kiszemelt bútorokra.

Emelő-toló, bukó, toló, párhuzamosan tolható? Hová milyen teraszajtót válasszunk és mi a különbség?

Nem mindegy, milyen típusú ajtón keresztül lépünk ki a teraszunkra vagy a kertünkbe, és nehéz eligazodni a rendelkezésre álló választási lehetőségek között. Erről kérdeztük a szakembert.

Érintésmentes ajtóval a fertőzések terjedése ellen

A makacs kórokozók könnyen rátelepedhetnek az általunk leggyakrabban használt felületekre, például az ajtókilincsekre. A betegségek terjedésének elkerülése érdekében javasolt érintésmentes ajtók felszerelése.

Miért válasszunk tolóajtót?

Röviden összefoglalva azért, mert ez az egyik leginkább helytakarékos és könnyen kezelhető, emellett pedig esztétikus nyílászáró. De tekintsük át ezt a témát kicsit bővebben!

Stíluskalauz beltéri ajtókhoz

A beltéri ajtó a helyiségek egyik meghatározó belsőépítészeti eleme, ezért kiválasztása kiemelt figyelmet érdemel.