Hirdetés

Az EggMap kreatív térképre szavaztak a legtöbben az idei Highlights of Hungary-n


Teltházas díjátadó gálával zárult szerda este a Toldi Klubban a kreatív szektor értékmenedzsmentjével foglalkozó Super Channel által immár harmadik alkalommal megrendezett Highlights of Hungary. A kurátorok által kiválasztott ötvenhárom jelöltből került ki az a tíz közönségdíjas, akikre a szavazási időszak alatt több mint tízezren voksoltak. A Forbes, az Instyle, valamint a Budapest Főváros Önkormányzata és a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. jóvoltából három különdíj is átadásra került.Az idei győzteseket látva nyilvánvaló, hogy egyre népszerűbbek azok a kezdeményezések, amelyek kimozdítanak minket az online világból, és valódi, kézzelfogható élményekkel gazdagítanak bennünket - mondta el Remete Tibor, a Super Channel kreatív igazgatója, a Highlights of Hungary ötletgazdája.

A Homeinfo most a design vonalon is érintett díjazottakat mutatja be.

A tizedik helyezett Kreinbacher Birtok az egyre menőbb magyar gasztronómia és dizájn ideális kombinációja: a somlói borászat legfinomabb borait közép-európai szinten is egyedülálló környezetben lehet elfogyasztani.

Kreinbacher Birtok

A kilencedik helyen a Miskolci Autista Alapítvány által létrehozott Maacraft végzett: a különleges alkotóműhelyben dizájnerek és autista fiatalok együt hoznak létre rendkívül magas színvonalú termékeket, így bizonyítva azt, hogy az autizmussal élőkben rejlő kreativitást igenis ki lehet aknázni.

Maarcraft

A dizájn mint az újítás eszköze jelenik meg a negyedik helyen végző Kéktúra pecsételő dobozokban is, melyeket Magyarország legnépszerűbb turistaútvonalán a Magyar Természetjáró Szövetség munkatársai állítottak fel, lehetőséget adva az egyedi pecsétek begyűjtésére a természetet szeretők számára.

Kéktúra pecsételő doboz

A harmadik helyen A nagy DIY könyv zárt, mely nem csupán 2015. egyik legszebb nyomtatott könyve, de a Do It Yourself mozgalom hazai bilbiája is, melyben 21 hazai blogger lakberendezéssel kapcsolatos ötletei találhatóak.

DIY könyv

A második helyezett MagikMe az innovatív és társadalomtudatos dizájn remek példája. A Pillangó nevű libikókát mozgássérült gyerekek is tudják használni, a szülők által létrehozott projektet pedig már az UNICEF is felkarolta.

Pillangó libikóka

2015 legkreatívabb projektjének pedig a magyar közönség az EggMapet választotta. Sátor Dénes és Sátor Tamás közös munkája egy olyan városi térkép, amely a digitális megoldásokkal szemben offline megoldást kínál, ám szó szerint tenyérni helyen is elfér, és az időjárás minden viszontagságának is képes ellenállni.

Egg Map

Röviden a szervezetről

A Highlights of Hungary célja egy olyan platform létrehozása, amely szakmai alapokon áll, ám kategóriák nélkül, a nagyközönséget is bevonva ad színes képet a magyarországi kreatív szektor éves sikereiről és eredményeiről.

A szervezők szándéka, hogy a sikerekből minél több jusson el a szélesebb közönséghez is, és minél nagyobb társadalmi bázisa legyen a kreatív szakmáknak. Budapest Főváros Önkormányzatának támogatásával és a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. szervezésében a jelöltek munkáiból márciusban kiállítás nyílik a Kossuth Lajos utca 14-16. szám alatti Projekt Galériában.

Highlights of Hungary

 

 | 
Vásárlási listák
További vásárlási listák