Fürdőszoba Show 2020. január 17-18-19. Kíváncsi a legújabb fürdőszoba trendekre? Érdekel →

Notice: Undefined property: stdClass::$links_expirity in /home/dasl1/homeinfo.hu/public_html/plugins/content/homeinfo/homeinfo.php on line 83

Creaton Tetőszépségverseny 2015: egyszerű, de szakszerű tetővel is lehet nyerni

A tetőfedők legrangosabb hazai szakmai pályázatán, az ÉMSZ Év Tetője Nívódíj pályázaton az elmúlt években a Creaton kerámia tetőcseréppel fedett épületekkel induló szakemberek rendre elnyerték a legrangosabb díjakat. Sőt ezt a 2015. évben fokozta egy jelentős nemzetközi elismerés is. Vajon mi várható idén?


A 2015. év Creaton-seregszemléjén a 79 pályázó között a zsűri egy egyszerű, de szakszerűen megépített tetőt talált a legjobbnak, amely Katona Szabolcs keze munkáját dicséri.

Idén hatodik alkalommal rendezte meg a Creaton South-East Europe Kft. a kerámia cserepeivel dolgozó szakemberek munkájának seregszemléjét. A 800 000 forint összdíjazással kiírt Tetőszépségverseny, amelyre idén 79 Creaton cserepekkel készült pályamű érkezett, hagyományosan az országos pályázat előválogatója.
Ma már a szakmabeliek, ha meglátnak egy szép tetőt, jó eséllyel meg tudják mondani, hogy ki volt a kivitelező. Dr. Tóth Elek, a zsűri elnöke kiemelte, hogy idén ugyan kevesebb, de szinte egységesen magas színvonalú munka érkezett.
Tóth Bálint, a Creaton South-East Kft. ügyvezető igazgatója beszédében kiemelte, hogy hat év alatt mindig más nyerte el az első díjat, így látható, hogy milyen sok jó szakember használja és bánik szakszerűen a cég anyagaival. Emellett azt is megemlítette, hogy egy ilyen pályázaton a jó helyezéshez sokszor szerencse is kell, hiszen sok függ a megrendelőtől is.

Creaton Tetőszépségverseny 2015. díjazottak

Igazi presztízs a cég házi versenyében már a helyezés is. A 2015. évben beadott tetők között 14 díj talált gazdára, amelyből a zsűri javaslatára 12 tetőfedő munkáját nevezi a Creaton az ÉMSZ Év Tetője Nívódíj pályázatra.

A díjnyertes munkák

A zsűri szokás szerint nem csak a tetők szépségét, egyediségét, hanem sokkal inkább a szakszerűségét vizsgálta. Ennek megfelelően nem csupán a komoly kihívást jelentő, bonyolult tetőkkel lehet az első díjat elhódítani, amit az idei eredmény is alátámasztott.

Az első díjat idén Katona Szabolcs vihette haza, aki egy családi ház tetőjét készítette el Siófokon, DOMINO NUANCE matt fekete engóbozott tetőcseréppel. Dr. Tóth Elek a pályázatot úgy értékelte, hogy a tető egyszerűsége ellenére egyedi megoldásokat látni rajta, ráadásul a kivitelezést a beépített és nem ráépített napelemek is nehezítették.  Katona Szabolcs a díj átvételekor elmondta, hogy örül a díjnak és meg is lepődött, hiszen ő úgy érezte, hogy egy egyszerű tetőt épített, igaz jól és szakszerűen.

DOMINO NUANCE matt fekete engóbozott tetőcserép

Az ezüstérmet Baksa Ferenc nyerte, aki egy budapesti családi ház összetett tetőjének fedését végezte kiemelkedő szakszerűséggel BALANCE NUANCE barna engóbozott tetőcseréppel.

BALANCE NUANCE barna engóbozott tetőcserép

A megosztott harmadik díj egyik nyertese Zsárik Ferenc lett, aki szintén egy budapesti családi ház tetőfedését végezte RÓNA hornyolt egyenes vágású, natúrvörös tetőcseréppel.

RÓNA hornyolt egyenes vágású, natúrvörös tetőcserép

Trombitás Zoltán lett a másik bronzérmes egy budapesti lakóház tetőfedésével, amihez DOMINO sajtolt, NUANCE palaszürke engóbozott tetőcserepet használt.

DOMINO sajtolt, NUANCE palaszürke engóbozott tetőcserép

Különdíjat nyert tetőfedők

Kiss Lajos
Pályamű: Családi ház Budapest, XVI. kerület
Felhasznált termék: RÓNA hornyolt egyenes vágású és NUANCE rézvörös engóbozott tetőcserép.

RÓNA hornyolt egyenes vágású és NUANCE rézvörös engóbozott tetőcserép

TETŐPONT PLUSZ KFT., Tóth Géza
Pályamű: Római Katolikus Templom, Kapuvár
Felhasznált termék: KLASSIK Osztrák hódfarkú tetőcserép, natúrvörös

KLASSIK Osztrák hódfarkú tetőcserép, natúrvörös

Ignácz György
Pályamű: Bél Mátyás Látogatóközpont és Játszóház, Balatonkeresztúr
Felhasznált termék: KLASSIK hódfarkú tetőcserép, natúrvörös

KLASSIK hódfarkú tetőcserép, natúrvörös

NESÓ BT., Nesó László
Pályamű: Családi lakóház, Balatonfűzfő
Felhasznált termék: KLASSIK hódfarkú tetőcserép, NUANCE antik engóbozott

KLASSIK hódfarkú tetőcserép, NUANCE antik engóbozott

Kiemelt különdíjat nyert

„A fedés kialakítása mintaértékű, iskolapélda”
PAHOCSA ÉS TÁRSA KFT., Pahocsa Kálmán
Pályamű: Lakóház, Szolnok
Felhasznált termék: RÓNA egyenes vágású hornyolt tetőcserép, NUANCE rézvörös engóbozott

RÓNA egyenes vágású hornyolt tetőcserép, NUANCE rézvörös engóbozott

ÉMSZ Nívódíj Pályázatra felterjesztett további pályázatok

Art. Fedél Bt. Szukán István, Horváth László
Pályamű: Római Katolikus Templom, Etes
Felhasznált termék: Róna hornyolt szegmensvágású tetőcserép, natúrvörös

Róna hornyolt szegmensvágású tetőcserép, natúrvörös

LÁDIKÓ KFT., Csibi László
Pályamű: Társasház, Budaörs
Felhasznált termék: BALANCE sajtolt tetőcserép, NUANCE toskana engóbozott

BALANCE sajtolt tetőcserép, NUANCE toskana engóbozott

Somogyi Tibor
Pályamű: Önkormányzat, Szigetvár
Felhasznált termék: KLASSIK hódfarkú tetőcserép, natúrvörös

KLASSIK hódfarkú tetőcserép, natúrvörös

Nesó László
Pályamű: Családi ház, Lovas-öreghegy
Felhasznált termék: AMBIENTE hódfarkú tetőcserép, natúrvörös

AMBIENTE hódfarkú tetőcserép, natúrvörös

Földesi Szabolcs
Pályamű: Gyermekotthon, Komádi
Felhasznált termék: RAPIDO sajtolt tetőcserép, natúrvörös

RAPIDO sajtolt tetőcserép, natúrvörös

A zsűriben helyet foglalt dr. Tóth Elek – a BME Magasépítési Tanszék nyugalmazott egyetemi docense, Kovács Sándor – ács-, tetőfedő mester és bádogos, a 2014. évi Creaton Tetőszépségverseny I. díjasa, Drong György - ács-, tetőfedő mester és bádogos, a 2014. évi Creaton Tetőszépségverseny II. díjasa, Ferenczy András – építész, a Creaton South - East Europe Kft. szaktanácsadója.

Creaton Tetőszépségverseny 2015. zsűri

Nemzetközi siker Creaton tetővel

Az elmúlt évek eredményire alapozva szinte biztosra vehető, hogy a Creaton Tetőszépségversenyen jól szereplő tetők közül sokan a tavaszi szakmai versenyen is eredményesek lesznek.
A tetőfedők legrangosabb hazai szakmai pályázatán, az ÉMSZ Év Tetője Nívódíj pályázaton az elmúlt években a Creaton kerámia tetőcseréppel fedett épületekkel induló szakemberek rendre elnyerték a legrangosabb díjakat. Sőt ezt a 2015. évben fokozta egy jelentős nemzetközi elismerés is.
Vajon, lesz-e idén is olyan siker, mint amit tavaly Kovács Sándor ért el?
A mostani versenyen a zsűriben dolgozó szakember miután tavaly megnyerte a Creaton-South-East Europe Kft. Tetőszépségversenyét, elhódította az első helyet az ÉMSZ Év Tetője Nívódíjon is, nem talált legyőzőre a Nemzetközi Tetőfedő Szövetség rangos versenyén sem. Ezzel első magyar indulóként rögtön az élen végzett.
Mivel Kovács Sándor a zsűriben dolgozott és nem pályázott, így megnyílt az út, hogy egy újabb magyar pályázó megismételje Kovács Sándor sikerét és akár nemzetközi elismerést is szerezzen önmagának és a magyar tetőfedőknek.

www.akcio.creaton.hu
www.creaton.hu

Kapcsolódó cikkek

A tervezéstől a felújításon és a tetőfedő anyagok kiválasztásán át a szigetelésig, itt mindent megtalál, amit a tetőkről tudnia kell

A tető az épület egyik fontos teherhordó szerkezete, épsége, megfelelő stabilitása éppen ezért kulcskérdés. Az épülethez illő formát és kialakítást, a tetőfedés típusát, anyagát, színvilágát a tervezés során kell meghatározni, majd a kivitelezésnél - minden részletre kiterjedően - szakszerűen végigvinni. A cél, a tető évtizedekig tartó időtállósága és nem utolsósorban esztétikája.

Tetőjavítás, tető vízszigetelés egyszerűen, házilag

A tetővel kapcsolatos karbantartási munkákat ajánlott szakemberre bízni. Bizonyos esetekben azonban dolgozhatunk olyan anyagokkal, melyek segítségével saját kezűleg is elvégezhető a kivitelezés.

Tető- és homlokzatburkolatok horganyzott acéllemezből

A horganyzott acéllemez megmunkálásával készülő burkolatok a homlokzatokon és a tetőkön egyaránt jól alkalmazhatók.

Figyeljünk a fontos részletekre! - Tetőfóliák és alátéthéjazatok

Egy új ház építése során számos olyan tényezőt kell figyelembe venni, melyeket kevésbé fontosnak gondolunk. Habár az esztétikum mindenki számára az egyik legfontosabb szempont, az alapanyag választás és a kialakítás legalább ekkora hangsúlyt kell, hogy kapjanak. Ha a biztonságról és a funkcionalitásról van szó, ne kössünk kompromisszumot!

Milyen cserepet válasszunk az otthonunkra, ha az energiatakarékosság, az esztétikum és a funkcionalitás egyaránt fontos?

A Terrán GENERON napelemes tetőcserép alkalmazásával a tető védelmi funkciója a teljes felületen tökéletesen biztosított, miközben fenntartható módon járul hozzá otthononunk mindennapi energiaszükségletéhez.

Tető- és homlokzatburkolatok horganyzott acéllemezből

A horganyzott acéllemez megmunkálásával készülő burkolatok egyre népszerűbbek a tervezők és kivitelezők körében. Alkalmazásával tartós, környezetbarát és esztétikus tetőfedés és homlokzat alakítható ki.

Esztétikus, tartós és környezetbarát tetőfedés cserepeslemezzel

A cserepeslemez számos előnyös tulajdonságának köszönhetően jól alkalmazható lakó-, köz- és műemlék épületek tetőfedésére.

A minőségi ereszcsatorna legfontosabb tulajdonságai

A magastetős épületek nélkülözhetetlen tartozéka az ereszcsatorna, mely nélkül a falazat súlyos károkat szenvedne. Mikor mondhatjuk, hogy az ereszcsatorna jó minőségű?

Utólagos szigetelés a tetőtérben. Gyors és problémamentes megoldások víz- és hőszigetelésre

A tetőtér – hiába remek lehetőség újabb helyiségek kialakítására – gyakran az egyik legproblémásabb része a lakóépületeknek. Ha a víz- és hőszigetelés nem megfelelő, elvész a kényelem is. Szerencsére azonban mindez egy alapos felújítással orvosolható.

Önnek ajánljuk