Design fesztiválok hónapja Európában 2.

Egymást követték az elmúlt hetekben Európa fővárosaiban és nagyobb városaiban a design fesztiválok. Addig. míg szomszédunkban a Bécsi Design hét eseményei zajlottak, itthon az érdeklődők a budapesti design hét programjain vehettek részt sok újdonságot tapasztalva, kiállításokat, belsőépítészeti irodákat, irodaházakat látogathattak, előadásokat hallgathattak.

Októberben Hollandiában is több helyszínen a design és a lakberendezés került középpontba.

Amsterdam Beurs

Október első hétvégéjén szervezték Amsterdamban az „Amsterdam Beurs”-t, ami nem más, mint egy kiállítás és vásár egyben. Holland designerek munkái voltak láthatók, belsőépítészeti és lakberendezési stúdiók mutatták be portfoliójukat, lakberendezéssel foglalkozó üzletek települtek ki és vásárokat, workshopokat (pl. styling) tartottak, lakberendezéssel kapcsolatos tanácsokat adtak azoknak, akiknek kérdéseik voltak.

Amsterdam Beurs

A design iránt érdeklődők, a trendeket tekintve átfedéseket tapasztalhattak. Hasonlóan a párizsi trendekhez Hollandiában is a mély színek a népszerűek, mint a kék, a meleg zöld és a bordó (marsala), a pasztellszínek közül pedig a púderrózsaszín. Még mindig kedvelt motívum a botanikus minta, növény és levélminták, szőrme és állatfigurák, az anyagok közül továbbra is népszerűek a különböző fémek: az arany és a sárgaréz.

Amsterdam Beurs

Amsterdam Beurs

Amsterdam Beurs

Miben különbözött mégis az Amsterdam Beurs-ön látható trend és stílus? Általánosságban elmondható, hogy a hollandok szeretik azokat a bútorokat, melyeknek története van.

Nem meglepő módon a legtöbb érdeklődőt vonzó stand a régi lámpákat, bőr, füles foteleket, zsákvászon anyagot méterre árusító kitelepült lakberendezési üzlet volt, amelynek mottója: „we bring charachter to your home with our vintage collection”, azaz Vintage kollekciónkkal egyedi karaktert adunk otthonának.

Amsterdam Beurs

A hollandok körében egy új trend van születőben, a régi sporteszközök felfedezése és használata a belső terekben, mint például fém öltöző szekrények, sport bak ülőbútor.

Amsterdam Beurs

Akárcsak a skandinávok sok fa bútort használnak, ezzel melegséget és egyediséget adva lakásaiknak. A rusztikus faanyagokat, fémmel, bőrrel kombinálják, néha csak finoman kezelik, festik a fa felületét.

Amsterdam Beurs

A vásáron a világítás és a lámpák is központi helyet kaptak. Voltak ipari lámpák, drót lámpabúra, papír lámpabúra, búra fával kombinálva, tollból készített lámpabúra, gyönyörű üveg lámpák és design lámpák.

Amsterdam Beurs

Amsterdam Beurs

A modern, néha giccsbe hajló design sem hiányzott a vásárról: piros ajak formájú fotel, magas háttámlájú kanapé, szőrméből készült virág kaspó, gerinckímélő színes puffok, furcsa formájú és színű kádak, mint ahogy a luxusba hajló, modern, 2 cm vékony pulttal ellátott konyhák és gyönyörű  minőségi fürdőszobák sem.

Amsterdam Beurs

Amsterdam Beurs

Amsterdam Beurs

Szenvedélyesen érdekel a történelem, a kultúra és a design. Tanulmányaim, utazásaim és a különböző kultúrájú emberekkel való kapcsolataim inspirálják a stílusomat és a munkámat. Különösen a skandináv életmód vonzó számomra, szeretem az északi stílus praktikumát, otthonosságát, kreativitását. Azokban az életterekben hiszek, amelyek funkcionálisak és egyedi stílusúak, ugyanakkor tükrözi a hagyományainkat, kultúránk örökségét.
Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Mitől lesz egy bútor valóban minőségi? Teszteltük a Lamello termékeit

Egy érdekes kísérlet során részleteiben vizsgáltunk meg néhány bútort és így mutatjuk meg, melyek a jó minőség leginkább árulkodó jelei. Ez után garantáltan másképp nézünk a kiszemelt bútorokra.

“A maximumot kihozni a tervezésből, csak az ügyféllel együtt lehet” – beszélgetés Zámbó Tímea építészmérnök, belsőépítésszel, az Év fürdőszobája pályázat díjazottjával

Természetközeliség, a külső és belső terek határainak feszegetése, a hagyományos funkciók továbbgondolása, mindez kreatív formavilággal, igényes és harmonikus megjelenéssel. Ha röviden akarnánk összefoglalni, ez jellemezné legjobban Zámbó Tímea munkáit, aki formabontó megoldásokat is szívesen alkalmaz terveiben.

Fürdőszoba Kiállítás | 2020 | Mezítláb a Párisi udvarban - KROKI stúdió

Virtuális túra a felújított Párisi udvarban kialakított, ötcsillagos hotel fürdőszobáiban

Fürdőszoba Kiállítás | 2020 | Pataktól a jakuzziig – Beszélgetés Ács Erzsébettel és Kiszely Beátával

Beszélgetés Ács Erzsébettel, a LOSZ elnökével és Kiszely Beátával, a 2019 Év lakberendezőjével.

Irányt mutatni a bőség zavarában: álomfürdőszoba győztes kivitelben - Interjú Az év fürdőszobája 2020 pályázat első helyezett tervezőpárosával

52 látványterv közül választotta ki a szakmai zsűri Az év fürdőszobája 2020 pályázat legjobbjait. A Homeinfo és a Lakberendezők Országos Szövetsége által kiírt megmérettetésen Pongó Kriszta és Magyar Tibor végzett az első helyen.

Az eklektikus, a bohém, a japandi és a többiek – Lakberendezési trend prognózis 2020-ra

Itt az ideje túllépnünk a tiszta stílusokon, hozzászoknunk a szokatlan, ám nagyon is kellemesnek nevezhető megoldásokhoz és üdvözölni néhány rég elfeledett motívumot. Mi az év Pantone színe és melyek a legnépszerűbb tónusok mellette? Mutatjuk, hogy mi vár ránk 2020-ban a lakberendezésben.

Pfiffer Bútor – Örök érték

A tömör fa bútorok manapság ugyanazt az értéket képviselik mint évtizedekkel ezelőtt. Minőségben azonban magasan többet nyújtanak, mint más, nem tömör fából készülő társaik.

Modern kis lakás rengeteg tárolóval – A lakberendező tanácsai egy átalakítás kapcsán

Hogyan lehet megvalósítani a minimál stílus irányelveit 33 négyzetméteren? Rengeteg tárolóval! Tanácsok a lakberendezőtől.

Tömörfa bútorok – Amikor a magas szintű kiszolgálás, a minőségi alapanyag és a professzionális gyártás az érték

A tömörfa bútorok minden szempontból az értékállóságot, időtlenséget, esztétikumot képviselik a bútorok között. Pfiffer János, a Pfiffer Bútor Mór Kft. tulajdonos ügyvezetője több évtizedes tapasztalatait megosztva avat be a gyártás és a kiválasztás rejtelmeibe és olyan információkkal gazdagít bennünket, melyekre laikusként nem is gondolnánk.