Hirdetés

Design fesztiválok hónapja Európában 2.

Egymást követték az elmúlt hetekben Európa fővárosaiban és nagyobb városaiban a design fesztiválok. Addig. míg szomszédunkban a Bécsi Design hét eseményei zajlottak, itthon az érdeklődők a budapesti design hét programjain vehettek részt sok újdonságot tapasztalva, kiállításokat, belsőépítészeti irodákat, irodaházakat látogathattak, előadásokat hallgathattak.

Októberben Hollandiában is több helyszínen a design és a lakberendezés került középpontba.

Amsterdam Beurs

Október első hétvégéjén szervezték Amsterdamban az „Amsterdam Beurs”-t, ami nem más, mint egy kiállítás és vásár egyben. Holland designerek munkái voltak láthatók, belsőépítészeti és lakberendezési stúdiók mutatták be portfoliójukat, lakberendezéssel foglalkozó üzletek települtek ki és vásárokat, workshopokat (pl. styling) tartottak, lakberendezéssel kapcsolatos tanácsokat adtak azoknak, akiknek kérdéseik voltak.

Amsterdam Beurs

A design iránt érdeklődők, a trendeket tekintve átfedéseket tapasztalhattak. Hasonlóan a párizsi trendekhez Hollandiában is a mély színek a népszerűek, mint a kék, a meleg zöld és a bordó (marsala), a pasztellszínek közül pedig a púderrózsaszín. Még mindig kedvelt motívum a botanikus minta, növény és levélminták, szőrme és állatfigurák, az anyagok közül továbbra is népszerűek a különböző fémek: az arany és a sárgaréz.

Amsterdam Beurs

Amsterdam Beurs

Amsterdam Beurs

Miben különbözött mégis az Amsterdam Beurs-ön látható trend és stílus? Általánosságban elmondható, hogy a hollandok szeretik azokat a bútorokat, melyeknek története van.

Nem meglepő módon a legtöbb érdeklődőt vonzó stand a régi lámpákat, bőr, füles foteleket, zsákvászon anyagot méterre árusító kitelepült lakberendezési üzlet volt, amelynek mottója: „we bring charachter to your home with our vintage collection”, azaz Vintage kollekciónkkal egyedi karaktert adunk otthonának.

Amsterdam Beurs

A hollandok körében egy új trend van születőben, a régi sporteszközök felfedezése és használata a belső terekben, mint például fém öltöző szekrények, sport bak ülőbútor.

Amsterdam Beurs

Akárcsak a skandinávok sok fa bútort használnak, ezzel melegséget és egyediséget adva lakásaiknak. A rusztikus faanyagokat, fémmel, bőrrel kombinálják, néha csak finoman kezelik, festik a fa felületét.

Amsterdam Beurs

A vásáron a világítás és a lámpák is központi helyet kaptak. Voltak ipari lámpák, drót lámpabúra, papír lámpabúra, búra fával kombinálva, tollból készített lámpabúra, gyönyörű üveg lámpák és design lámpák.

Amsterdam Beurs

Amsterdam Beurs

A modern, néha giccsbe hajló design sem hiányzott a vásárról: piros ajak formájú fotel, magas háttámlájú kanapé, szőrméből készült virág kaspó, gerinckímélő színes puffok, furcsa formájú és színű kádak, mint ahogy a luxusba hajló, modern, 2 cm vékony pulttal ellátott konyhák és gyönyörű  minőségi fürdőszobák sem.

Amsterdam Beurs

Amsterdam Beurs

Amsterdam Beurs

Szenvedélyesen érdekel a történelem, a kultúra és a design. Tanulmányaim, utazásaim és a különböző kultúrájú emberekkel való kapcsolataim inspirálják a stílusomat és a munkámat. Különösen a skandináv életmód vonzó számomra, szeretem az északi stílus praktikumát, otthonosságát, kreativitását. Azokban az életterekben hiszek, amelyek funkcionálisak és egyedi stílusúak, ugyanakkor tükrözi a hagyományainkat, kultúránk örökségét.
Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Elérkezett a tetőfelújítás ideje? Építkezik? Vagy még csak a tervezés folyamatánál jár? Otthona éke és védelmezője minden esetben a tető, ezért olyan fontos, hogy mind esztétikailag, mind funkciójában és ár-érték arányában is azt nyújtsa, amit várunk tőle. Az elhatározást követően azonban a legelső lépés az ajánlatkérés.

Csak a képzelet szab határt: inspiráló zuhanyvariációk a Radaway-től

A Méta szakembereivel a cég által forgalmazott Radaway zuhanykabinokról, azon belül is a 2020-as újdonságokról beszélgettünk.

Kölcsönhatásban: amikor a fekete és a bronz festés dominál

Egy üzlethelyiség tervezése, az adott tevékenységet tükröző kialakítása legalább akkora kihívást tartogat, mint egy privát lakással kapcsolatos projekt. Pongó Kriszta és Magyar Tibor legújabb munkáját mutatjuk be: egy Andrássy úti férfi szépségszalon megszületését.

Megéri az árát? Mit kell tudnunk a minőségi lakberendezési termékekről?

“Mi kerül ezen ennyibe?” Ez a szállóigévé vált mondat lehet az első gondolatunk, amikor felvont szemöldökkel méregetjük a – szerintünk - rendesen túlárazott terméket. Vajon valóban túlárazott-e a termék, jelen esetben a bútor, a szaniter vagy a burkolat? Tudjuk-e, hogy a minőségnek miért annyi az ára? És laikusként miről ismerjük fel, hogy egy bútor valóban minőségi-e? Az eligazodásban segít a Momento design marketing vezetője, Bányász András.

Izgalmas részletek egy étterem belső átalakításakor – Mihálydeák Krisztina lakberendező munkája

Egy utazás mindig inspirálóan hat, felfrissít, segít kizökkeni a megszokott keretek közül. Egy tervező esetében pedig különleges jelentősséggel bír, ha eltérő szemlélettel, újszerű hozzáállással találkozhat. Ennek nyomait fedezhetjük fel Mihálydeák Krisztina munkáján is.

2021 színei: napsárga és nyugtató szürke. Inspiráló párosítás, melytől otthonunk is frissebbnek hat

Kevés dologra vágyunk jobban mostanában, mint pozitív szemléletre, vidámságra, valamint a biztonságra. Ez mutatta az utat 2021 Pantone színeihez, így esett a választás az Ultimate Grey és az Illuminating színekre.

Okosotthon 46 négyzetméteren

Az Év fürdőszobája pályázat győztes lakberendező párosa, Pongó Kriszta és Magyar Tibor egyik legfrisebb munkája, a tetőtérben kialakított modern, sok szempontból rendhagyó kis lakás tervezése.

Mitől lesz egy bútor valóban minőségi? Teszteltük a Lamello termékeit

Egy érdekes kísérlet során részleteiben vizsgáltunk meg néhány bútort és így mutatjuk meg, melyek a jó minőség leginkább árulkodó jelei. Ez után garantáltan másképp nézünk a kiszemelt bútorokra.

“A maximumot kihozni a tervezésből, csak az ügyféllel együtt lehet” – beszélgetés Zámbó Tímea építészmérnök, belsőépítésszel, az Év fürdőszobája pályázat díjazottjával

Természetközeliség, a külső és belső terek határainak feszegetése, a hagyományos funkciók továbbgondolása, mindez kreatív formavilággal, igényes és harmonikus megjelenéssel. Ha röviden akarnánk összefoglalni, ez jellemezné legjobban Zámbó Tímea munkáit, aki formabontó megoldásokat is szívesen alkalmaz terveiben.