Design fesztiválok hónapja Európában 2.

Egymást követték az elmúlt hetekben Európa fővárosaiban és nagyobb városaiban a design fesztiválok. Addig. míg szomszédunkban a Bécsi Design hét eseményei zajlottak, itthon az érdeklődők a budapesti design hét programjain vehettek részt sok újdonságot tapasztalva, kiállításokat, belsőépítészeti irodákat, irodaházakat látogathattak, előadásokat hallgathattak.

Októberben Hollandiában is több helyszínen a design és a lakberendezés került középpontba.

Amsterdam Beurs

Október első hétvégéjén szervezték Amsterdamban az „Amsterdam Beurs”-t, ami nem más, mint egy kiállítás és vásár egyben. Holland designerek munkái voltak láthatók, belsőépítészeti és lakberendezési stúdiók mutatták be portfoliójukat, lakberendezéssel foglalkozó üzletek települtek ki és vásárokat, workshopokat (pl. styling) tartottak, lakberendezéssel kapcsolatos tanácsokat adtak azoknak, akiknek kérdéseik voltak.

Amsterdam Beurs

A design iránt érdeklődők, a trendeket tekintve átfedéseket tapasztalhattak. Hasonlóan a párizsi trendekhez Hollandiában is a mély színek a népszerűek, mint a kék, a meleg zöld és a bordó (marsala), a pasztellszínek közül pedig a púderrózsaszín. Még mindig kedvelt motívum a botanikus minta, növény és levélminták, szőrme és állatfigurák, az anyagok közül továbbra is népszerűek a különböző fémek: az arany és a sárgaréz.

Amsterdam Beurs

Amsterdam Beurs

Amsterdam Beurs

Miben különbözött mégis az Amsterdam Beurs-ön látható trend és stílus? Általánosságban elmondható, hogy a hollandok szeretik azokat a bútorokat, melyeknek története van.

Nem meglepő módon a legtöbb érdeklődőt vonzó stand a régi lámpákat, bőr, füles foteleket, zsákvászon anyagot méterre árusító kitelepült lakberendezési üzlet volt, amelynek mottója: „we bring charachter to your home with our vintage collection”, azaz Vintage kollekciónkkal egyedi karaktert adunk otthonának.

Amsterdam Beurs

A hollandok körében egy új trend van születőben, a régi sporteszközök felfedezése és használata a belső terekben, mint például fém öltöző szekrények, sport bak ülőbútor.

Amsterdam Beurs

Akárcsak a skandinávok sok fa bútort használnak, ezzel melegséget és egyediséget adva lakásaiknak. A rusztikus faanyagokat, fémmel, bőrrel kombinálják, néha csak finoman kezelik, festik a fa felületét.

Amsterdam Beurs

A vásáron a világítás és a lámpák is központi helyet kaptak. Voltak ipari lámpák, drót lámpabúra, papír lámpabúra, búra fával kombinálva, tollból készített lámpabúra, gyönyörű üveg lámpák és design lámpák.

Amsterdam Beurs

Amsterdam Beurs

A modern, néha giccsbe hajló design sem hiányzott a vásárról: piros ajak formájú fotel, magas háttámlájú kanapé, szőrméből készült virág kaspó, gerinckímélő színes puffok, furcsa formájú és színű kádak, mint ahogy a luxusba hajló, modern, 2 cm vékony pulttal ellátott konyhák és gyönyörű  minőségi fürdőszobák sem.

Amsterdam Beurs

Amsterdam Beurs

Amsterdam Beurs

Szenvedélyesen érdekel a történelem, a kultúra és a design. Tanulmányaim, utazásaim és a különböző kultúrájú emberekkel való kapcsolataim inspirálják a stílusomat és a munkámat. Különösen a skandináv életmód vonzó számomra, szeretem az északi stílus praktikumát, otthonosságát, kreativitását. Azokban az életterekben hiszek, amelyek funkcionálisak és egyedi stílusúak, ugyanakkor tükrözi a hagyományainkat, kultúránk örökségét.
Kapcsolódó cikkek

Kollégiumban is otthonosan

Becsöngettek több száz gimisnek és egyetemistának és bizony sokan közülük kollégiumban laknak a tanév során. Az elsőre ridegnek és nem túl otthonosnak nevezhető koliszobák könnyedén barátságossá tehetők egy kis kreativitással.

Találjuk meg a tökéletes szőnyeget!

A szőnyeg kiválasztása egyike a legnehezebb feladatoknak otthonunk berendezésekor. A megfelelő méretű szőnyeg tereket határol körbe, a tökéletes szín a helyiség egész hangulatát meghatározza, míg a textúra melegséget adhat otthonunknak.

Modern kis lakás rengeteg tárolóval – A lakberendező tanácsai egy átalakítás kapcsán

Hogyan lehet megvalósítani a minimál stílus irányelveit 33 négyzetméteren? Rengeteg tárolóval! Tanácsok a lakberendezőtől.

Tömörfa bútorok – Amikor a magas szintű kiszolgálás, a minőségi alapanyag és a professzionális gyártás az érték

A tömörfa bútorok minden szempontból az értékállóságot, időtlenséget, esztétikumot képviselik a bútorok között. Pfiffer János, a Pfiffer Bútor Mór Kft. tulajdonos ügyvezetője több évtizedes tapasztalatait megosztva avat be a gyártás és a kiválasztás rejtelmeibe és olyan információkkal gazdagít bennünket, melyekre laikusként nem is gondolnánk.

Üzlettervezés mesterfokon: hangulatos és egyedi butik enteriőr

A belső tér praktikus kialakítása, a megfelelő hangulat megteremtése, mely számos egyéb szempont mellett a vásárlást is ösztönzi, az egyik legfontosabb momentuma egy új üzlet megnyitásának. A részletekbe avat be Vermes Dóri, tervező.

Lazítson stílusos környezetben! A MobilaDalin modern kanapéi minden teret elegánssá varázsolnak!

Lehet egy kanapé egyszerre stílusos és kényelmes? A MobilaDalin modern kanapéi a lazítás magasabb dimenzióit jelentik.

Chesterfield modern csavarral - ezek a MobilaDalin kanapék elegánsabbá varázsolják otthonát!

Gondolkozott már azon, hogy szeretne egy Chesterfield-stílusú ülőgarnitúrát, de nem talált olyan egyedi megoldást, amely kielégítette volna minden igényét? Akkor ismerkedjen meg a Galla kanapékkal és ülőbútorokkal – szerintünk éppen ezt kereste!

Egyszerre játékos és klasszikus - ezek a MobilaDalin kanapék minden lakásban jól mutatnak!

Megbízhatóan játékos? Nonkonformista klasszikus? Egymásnak ellentmondó, értelmetlen szókapcsolatoknak tűnhetnek, egészen addig amíg nem látta ezeket a kanapékat!

Bútor vásárlás átgondoltan – Tömör fa vagy laminált bútort válasszunk?

Bútoraink manapság változatos anyagokból készülnek, de aki ragaszkodik a minőségi, időtálló darabokhoz, továbbra is a tömör fa bútorok mellett dönt.