Hirdetés

Az építési célú beruházások fellendülésére számít a kkv szektorban a Swedsteel-Metecno

A Swedsteel-Metecno a most megnyíló EU-s pénzcsapok nyomán jelentős érdeklődést tapasztal a magyar piacon június óta elérhető csarnokrendszerei iránt. Ebben jelentős szerepe van a vállalat nyújtotta komplex szolgáltatási csomagnak is, amely gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a pályázati dokumentáció összeállítását, illetve amely a későbbiekben költségtakarékossá teszi a tervezést és a kivitelezést. A vállalat szerint megrendeléseik többségét 2015-ben a mezőgazdasági, az ipari, valamint a logisztikai szektorban realizálják majd.

A Metecno Csoport májusban jelentette be magyarországi piacra lépését. A magyarországi vállalat, a Swedsteel-Metecno 2017 tavaszáig két gyáregységet létesít, amelyekkel 150 új munkahelyet teremt az építőiparban. Noha az első üzem csak 2016 év elején nyitja meg kapuit, a széles körű termékportfólió jelentős része már júniustól elérhetővé vált a magyar vállalatok számára. Alyyan Nabeel, a Swedsteel-Metecno ügyvezető igazgatója már az első évben is kimagasló eredményekre számít:
„Az egyik legfontosabb termékünk, a szendvicspanel mellett az acél anyagú könnyűszerkezetes csarnok, amely az egyik legkorszerűbb környezetbarát és gazdaságos technológiát képviseli az építőiparban. Lényeges, hogy társaságunk komplett épület-rendszereket állít elő, és hogy végigkísérjük az építési projektek teljes folyamatát – a tervezéstől, a kivitelezésen át, egészen a termelői tevékenység megkezdéséig. Az értékesítés júniusi megkezdése óta egyre nagyobb az érdeklődés a termékeink iránt, a most induló EU-s támogatások pedig sok magyarországi vállalat beruházási terveinek adnak új lendületet. Éppen ezért kínálunk olyan komplex szolgáltatási csomagot az ügyfeleinknek, amely egyszerűbbé teszi számukra a pályázati dokumentáció összeállítását.”

Az ügyvezető igazgató szerint a Swedsteel-Metecno csarnokrendszerek fontos előnye más építési technológiákkal szemben, hogy az előregyártott elemeknek köszönhetően maga az építési folyamat tiszta, gyors és sokkal kevésbé függ az időjárási körülményektől, mint a hagyományos technológiák. Az acél könnyűszerkezetes rendszerek emellett funkció szempontjából rugalmas megoldást nyújtanak, így alkalmasak akár olyan speciális igények teljesítésére is, mint a nagyfokú ellenállóság a káros környezeti hatásokkal szemben, vagy a hosszú távú biológiai megfelelőség állattartó épületek esetében. „A csarnokrendszereink esetében igen széles a méretskála, így néhány 100 négyzetméteres szerelőműhelyektől a több ezer négyzetméteres létesítményekig, bármilyen méretű épület létrehozható” – tette hozzá Alyyan Nabeel. „Maguk a komponensek viszont nagyszilárdságú és nagy teherbírású tűzihorganyzott acél elemek, amelyek karcsú megjelenést és hosszú élettartamot garantálnak.”

Metecno

A Swedsteel csarnokrendszerekhez komplex szolgáltatási csomagot kínál a vállalat, ami Alyyan Nabeel szerint komoly előnyt jelent a KKV szektor azon szereplőinek, akik a versenyképesség megteremtése érdekében kapacitásbővítést, illetve infrastrukturális fejlesztést terveznek és ehhez pályázati forrást kívánnak igénybe venni. Mind a termelő, gyártó, illetve feldolgozó iparág számára személyre szabott megoldásokat, és teljes körű műszaki tanácsadást kínál a Swedsteel-Metecno. A vállalat továbbá helyszíni konzultációval, részletes árajánlat összeállításával, tervezői ajánlással és látványtervek készítésével segíti a pályázatok benyújtásához szükséges dokumentáció összeállítását. A vállalat emellett igény szerint kivitelezőt is ajánl az építési projekthez saját, speciális szakképzettséggel rendelkező kivitelezői partnerhálózatából.  Az ügyvezető igazgató szerint ez az üzleti modell a Swedsteel-Metecno és a megrendelők számára is előnyös: a teljes körű szolgáltatási csomagnak köszönhetően gyorsabbá és egyszerűbbé válik a beruházások tervezése és megvalósítása, a Swedsteel-Metecno pedig közelebb kerülhet a piaci szereplőkhöz, és az így szerzett tapasztalatok alapján tovább fejlesztheti termékeit és szolgáltatásait.

Metecno

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Bízza szakértő kezekre a tetőfelújítást!

A tető nemcsak befedi és védi otthonát, hanem ideális esetben díszíti is. De ahhoz, hogy mindezeket a funkciókat teljesíthesse, ráadásul hosszú-hosszú évtizedeken keresztül, elengedhetetlen a megfelelő kivitelezés, a minőségi alapanyag és az ezeket fedező, elegendő forrás.

Lépjen bele bátran! Itt az alacsony fürdőkád!

Sokak számára, akik egészségi állapotuk vagy életkoruk miatt nehezebben mozognak, a fürdőkádba lépés valóságos kihívásnak tűnhet. Az M-Acryl új Eco modell belépőmagassága rendkívül alacsony, így azok is bátran használhatják, akik tartanak a hagyományos magas és mély kádaktól.

„A látszóbetonnal való munka a kísérletezés terepe.” Beszélgetés Csongrádi János Pro-Architectura díjas építésszel

A "beton" szót az emberek többsége az  előre gyártott elemekből épült nyomasztó lakótelepek képével és a tömeggel azonosítja, azonban az elmúlt évtizedekben a beton felhasználása hihetetlen metamorfózison ment keresztül.

Tavaszi újdonságok a Construmán

A tavaszi Construma 2013 építőipari szakkiállításon a budapesti Hungexpo vásárváros területén számos újdonsággal találkozhattak az építkező, felújítást tervező vagy épp a lakásukat átrendezni kívánó érdeklődők.

Mit láttunk a Construmán?

Ötvenezren voltak kíváncsiak a tavaszi Construma 2013 építőipari szakkiállításra, ahol a budapesti Hungexpo vásárváros területén számos újdonsággal találkozhattak az építkező, felújítást tervező vagy épp a lakásukat átrendezni kívánó érdeklődők.

OtthonDesign kiállítás a Construmán

A Construma 2013 építőipari szakkiállítás társkiállítása az OtthonDesign, ahol a konyhától a fürdőszobáig, a fűtéstől a fürdésig, a burkolatoktól a világításig minden megtalálható, ahhoz hogy a lakásunkból otthont alakíthassunk ki.

Hungarotherm 2013

Megújul az idén hetedik alkalommal megrendezett Hungarotherm épületgépészeti kiállítás, amely kétévente a Hungexpo területén megrendezett Construma 2013 tavaszi építőipari kiállítás társkiállítása.