Gazdag Gazda

A Magro.hu online mezőgazdasági piactér szeptember elején, országos rendezvénysorozat keretében hiánypótló, aktuális és korszerű tudásanyagot kínál a mezőgazdasági termelők, szakemberek számára. A rendezvénysorozathoz már számos építőiparban tevékenykedő cég is csatlakozott, de továbbiak jelentkezését is várjuk.

Szeptember elején az első magyar online mezőgazdasági piactér, a Magro.hu szakértői egy hiánypótló konferenciasorozat keretében mutatják be azon praktikákat, amelyek ma már elengedhetetlenek a sikeres mezőgazdasági kereskedelemben. A rendezvénysorozat korszerű és hasznos tudásanyagot nyújt azon mezőgazdasági termelők, felvásárlók, feldolgozók és gyártók számára, akik érdeklődnek az internetes kereskedelem iránt és szeretnének megismerkedni a hatékony online adásvétel fortélyaival. A mára a gazdasági sajtóban a mezőgazdasági piac szakértőjeként számon tartott Magro.hu munkatársai pályázatírási tanácsadó és ártárgyalási szakértő felkérésével is szeretnék növelni a rendezvény hasznosságát.

Építőipari cégek a mezőgazdasági termelőknek szóló rendezvényen

A sikeres kereskedelem szerves részét képezik a termelés hatékonyságát elősegítő korszerű mezőgazdasági épületek és azok fejlesztése, így a mezőgazdaságban érdekelt építőipari cégek is csatlakoztak a rendezvénysorozathoz. A támogató vállalkozások számára mindez kiváló lehetőség a beruházásokra nyitott mezőgazdasági szektorral való kapcsolatteremtésre.

Gazdag Gazda konferencia

A Gazdag Gazda konferencia témájában és előadásaiban is a legújabb, leghasznosabb információkat nyújtja a jelenlévőknek. Gyakorlati példákon keresztül mutatjuk be a gazdáknak, őstermelőknek, családi gazdaságoknak, kereskedőknek, hogyan és hol tudják termékeiket, avagy szolgáltatásaikat hatékonyan népszerűsíteni, hogyan értékesítsék terményeiket mesterfokon jó tárgyalási technikákkal, milyen pályázati, támogatási lehetőségek nyílnak meg a következő években, milyen szabályokra ügyeljenek a pályázatírás során, hogyan kezeljék a kifogásokat az árak tárgyalása során és honnan szerezhetik a legjobb információkat a felvásárló cégek a jó döntéseikhez. A konferencián részt vevők a nap végén ajándékba kapják a Magro Gazdag Gazda Tudásanyagot is, amely a tanultak összefoglalását tartalmazza bővített példákkal, tippekkel, és konkrét háttéranyagokkal.

Helyszínek és időpontok

2014. szeptember 2. (kedd) – Hajdúböszörmény
2014. szeptember 4.(csütörtök) – Szeged
2014. szeptember 9. (kedd) – Györköny
2014. szeptember 11.(csütörtök) – Budapest

A rendezvényről további információ a http://www.magro.hu/rendezvenyek/ oldalon olvasható vagy az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen kérhető.

A Magro.hu-ról: A Magro.hu egy speciálisan a mezőgazdaságra tervezett online piactér. Főként gabonafélék, egyéb szántóföldi- és takarmánynövények, állatok, valamint zöldség-gyümölcs nagy tételben történő kereskedelmét segíti. A piactér lényege, hogy aggregálja a keresletet és a kínálatot, különlegessége pedig, hogy automatizálja az adásvételt, és 100% fizetési garanciát nyújt a kereskedéshez. A Magro.hu piacteret havonta átlagosan 40.000 őstermelő, családi gazdaság, kereskedő, feldolgozó és gyártó keresi fel,  és eddig több ezer ajánlatot töltöttek fel adás-vételre. A rendszerben az elmúlt két évben 3,5 millió tonna gabona fordult meg, több mint 1 millió tonna zöldséget-gyümölcsöt és 50 ezer darab haszonállatot kínáltak eladásra és megvételre. További információ: http://www.magro.hu

Kapcsolódó cikkek

Csapda, csapda hátán

Azt hiszem, az építkezés valamennyi fázisának megvannak a maga csapdái. És talán éppen ezek miatt az alattomos csapdák miatt tartja azt a közvélekedés, hogy „az első házat az ellenségünknek építjük, a másodikat a barátunknak, a harmadikat magunknak.”

MÉASZ-konferencia a tervezett épületenergetikai EU forrásokról és az elérhető megtakarításokról a Construmán

A Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség 2014. április 2-án "Tartós rezsicsökkentés: fókuszban az épületenergetika" címmel tart konferenciát a Construma nemzetközi építőipari szakkiállításon.

Vigyázat, szemfényvesztés!

Építőanyagot szeretnénk venni, de vajon miként tudjuk eldönteni, hogy melyik a jó minőségű, melyik nem az?

Ki a minősített vállalkozó és mire figyeljünk?

Az építés színvonalával, az építésminőség javításával foglalkozó nemzetközi szervezetekben egyre inkább körvonalazódik egy új intézmény, a „minősített kivitelező" intézményének a rendszerbe léptetése.

MÉASZ: a magasépítést ösztönző további lépésekkel célszerű segíteni az építésgazdaság GDP-hez adott értékét

A hazai építőanyag gyártók tapasztalata szerint 2020 második negyedévében és júliusban jellemzően stagnáltak vagy 5-15%-kal csökkentek, a homlokzati nyílászárók esetében pedig 20%-kal estek vissza a magasépítéshez, különösen a lakóingatlanok építéséhez és korszerűsítéséhez felhasznált építőanyagok és építési termékek volumenei, összehasonlítva 2019 azonos időszakával.

Gyors és minőségi falak, lépcsők építése előregyártott betonelemekkel

A modern technológiai háttérnek köszönhetően, előregyártott betonelemekkel végezhető el a falazat, a lépcsők gyors és minőségi építése.

Minőségi építőanyagok környezettudatos szemlélettel

Az építőanyagokkal szemben támasztott egyik legfontosabb elvárás a magas minőség, mely mellett egyre inkább megkerülhetetlenné válik a környezettudatosság és az energiatakarékosság iránti igény. Azonban kérdés, hogy találunk-e a piacon ilyen termékeket? Ezzel kapcsolatban jó híreink vannak!

Milyen építőanyagot válasszunk?

Az építőipar praktikus újításai sokban hozzájárulhatnak ahhoz, hogy leendő otthonunk minőségi lakókörnyezetet biztosítson számunkra, a bőség zavara ugyanakkor nehezíti lehetőségeink felmérését. Cikkünkben ezért bemutatjuk a legáltalánosabban használt építőanyagok jellemzőit, és azt, hogy milyen anyagokban érdemes gondolkodnunk, ha otthonunk építését tervezzük.

Mire jó a klinkertégla?

Majd’ 5000 éve ismerjük és használjuk a különféle agyagtéglákat, mígnem a technika fejlődésével, a magas hőfokon égetéssel megszülethetett a nagy keménységű klinkertégla. A lényeges különbségeket az eltérő égetési hőmérséklet adja, melynek számos előnyét megtapasztalhatjuk az alkalmazás során.