Hirdetés

Fotópályázat az új Fradi-stadionról

A Magyar Építőművészek Szövetsége és a Miniszterelnökség illetve a Magyar Művészeti Akadémia NAGYPÁLYA címmel építészeti fotópályázatot hirdet az új Fradi-stadionról.

A pályázaton egyaránt indulhatnak hivatásos, illetve amatőr fotósok akár analóg, akár digitális fényképezőgéppel készült pályaművekkel. A pályázat résztvevőinek feladata az új ferencvárosi labdarúgó stadion bemutatása minél eredetibb látásmóddal.
Az első helyezett díja fél millió forintos, a második háromszázezer, a harmadik helyezett kétszázezer forintos vásárlási utalvány. Lesz közönségdíj, értékes díjat kapnak a 4.-8. helyezett képek alkotói, illetve a képükről készült nagyméretű nyomattal jutalmazzuk a 9-15. helyezett fényképeket készítő fotósokat, összesen 1.500.000 forint értékben.

Fradi-stadion

A pályázat kiírása elérhető a nagypalya.com weboldalon.

A győztes műveket a többek közt a Magyar Építőművészek Szövetsége elnöke és a stadion építését irányító kormánybiztos, illetve kortárs fotográfusok részvételével működő bírálóbizottság fogja kiválasztani.

Határidők

A pályázati anyag feltöltésének kezdete július 10. csütörtök
A Stadion bejárása július 21, július 23.
A pályázat beadási határideje július 25. péntek
Közönségszavazás július 31.-augusztus 4.
Díjátadó augusztus 9. szombat

A Fradi-stadion terve

Háttér

A Ferencváros minden létező mérce szerint a valaha volt legsikeresebb magyar futballcsapat. Ennek a patinás klubnak épült meg Magyarország első, valóban zöld stadionja. Zöld, hiszen az esővizet és a szürkevizet külön gyűjtik a WC-blokkok öblítésére és locsolására, illetve ezt a célt szolgálják a tetőn elhelyezett napkollektorok, a szennyvízhő- hasznosítás, valamint a régi stadion bontásakor keletkezett törmelék 100 százalékának újrahasznosítása.

Az 1970-es évek óta most először épült jelentős, modern futballstadion Budapesten. A rekord-gyorsasággal felépült új, UEFA IV., azaz nemzetközi mérkőzésekre is alkalmas stadion nyitómérkőzése augusztus 10-én lesz. A stadion ugyanakkor építészetileg, és fotós szemmel is kuriózum, hiszen az új aréna letisztult, modern, minimalista épület, amelynek külsejét meghatározza a 4-es metróból ismert, különlegesen sima felületű látszóbeton, illetve az egész beton lelátószerkezetre kívülről ráfeszülő áttört fémháló.
Megvalósult, kortárs épületet átadás előtt fotózni egyszerre kihívás és lehetőség is. Soha vissza nem térő alkalom. Ezt az alkalmat megragadva, a nemrég zárult "Műemlékeink friss szemmel" - című építészeti fotópályázat sikerétől inspirálva írta ki e pályázatot a Magyar Építőművészek Szövetsége és a Miniszterelnökség.

http://www.kormany.hu
http://www.nagypalya.com/

 | 
Vásárlási listák
További vásárlási listák