Új borecet üzem Bodrogkeresztúron

2014. március 27-én, Bodrogkeresztúron került sor a Tokaji Borecet Manufaktúra új gyártóüzemének átadására. A 2010-ben indult családi vállalkozás biológiai erjesztéssel készült minőségi eceteket állít elő a Tokaj-Hegyalján nagy mennyiségben termelt, kiváló borokból, furmintból, muskotályból és aszúból.

A megnyitó ünnepségen dr. Mengyi Roland a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő örömét fejezte ki, miszerint a magyar vidék újabb értékteremtő vállalkozással gazdagodott. Az ünnepségen részt vett Tombor András, a Tokaj Kereskedőház Zrt. felügyelőbizottságának elnöke. Ő ugyancsak méltatta a Tokaji Borecet Manufaktúra termékeinek nemzetközileg is elismert, kiváló minőségét és ígéretet tett arra, hogy a Tokaj Kereskedőház Zrt. a jövőben felzárkózik ehhez a minőségi elváráshoz, hogy megfelelő alapanyagot szolgáltathassanak a borecet előállításához. Formanek Csenge, a Borecet Kft. ügyvezetője köszönetet mondott a vállalkozás segítőinek a közösen elért eredményekért. Az épület előtt elhelyezett szalagot dr. Mengyi Roland és Formanek Csenge vágták át hatalmas taps kíséretében. Az avató után a meghívott vendégeket a Manufaktúra dolgozói üzemlátogatásra hívták, melyet borecet kóstolóval koronáztak meg. A vendégek Segal Viktor séf által készített unikális, az itt készült borecetet tartalmazó ételeket is megízlelhették.

Az újonnan átadott Borecet Művek háromszintes, összesen 1300 m2 alapterületű. A beruházás összértéke 320 millió Ft. Az üzem és a hozzá tartozó technológia 127,7 millió Ft Európai Uniós támogatás segítségével jött létre. A saját hozzájárulás minden pályázat esetében 50%-os volt.

Új borecet üzem Bodrogkeresztúron

Az üzem idén megcélzott termelési kapacitása 200.000 liter. Ezt a mennyiséget modern, Frings-típusú szubmerz eljárás alkalmazásával kívánja elérni, amely a jelenleg ismert leghatékonyabb és legkorszerűbb módszer a biológiai erjesztésű ecet előállítására. A Borecet Kft. dolgozói között kiemelkedően magas a 35 év alatti, a pályakezdő és a helyi munkavállalók aránya, a csapat 75%-a női munkaerő. Az üzemet családbarát munkahelyként tartják számon, melyet igazol, hogy több kisgyermekes édesanya is dolgozik a Manufaktúrában, akik csemetéjüket a külön erre a célra kialakított gyermekszobában hagyhatják a munkaidő alatt.

Új borecet üzem Bodrogkeresztúron

A vállalkozás számos díjjal is gazdagodott az elmúlt időszakban. Ezek közül külön kiemelendő a Kiváló Magyar Élelmiszer (egyúttal a Magyar Termék) védjegyének viselési joga, valamint a 2013 decemberében, a Nemzetgazdasági Minisztérium által a cégnek ítélt „A hónap induló vállalkozása” kitüntetés.

üzem látogatás az átadó ünnepség után

 | 
Vásárlási listák
További vásárlási listák