Hirdetés

Sikeres évek a MAPEI mögött

Az 1937-ben Rodolfo Squinzi által alapított milánói székhelyű MAPEI mára a világ legnagyobb gyártó cége az építőipari ragasztók, fugázók és szigetelőanyagok terén. Napjainkra a MAPEI Csoport 62 gyártóegysége 5 kontinensen, 31 országban tevékenykedik.

A MAPEI működésében nagy hangsúlyt kap a kutatás és a fejlesztés: éves  árbevételének 5%-át kutatás-fejlesztésre fordítja, és munkatársainak 12%-a a világ különböző pontjain működő kutató központjaiban tevékenykedik. A befektetésekre előirányzott költségvetés 70%-át olyan környezettudatos termékek fejlesztésére fordítják, melyek a fenntartható környezetet szolgálják, és megfelelnek a LEED követelményeknek.
A MAPEI rendkívüli sikerének egyik eleme az a műszaki-kereskedelmi hálózat, valamint az ehhez kapcsolódó szolgáltatás, amely páratlan a világon.

A MAPEI Magyarországon

 Hazánkban a MAPEI Kft. az építőipari segédanyag gyártás- és forgalmazás egyik legjelentősebb piaci szereplője, 1991-ben alakult, és immár 23 esztendeje működik a világhírű olasz anyavállalat, a Mapei S.p.A. leányvállalataként. 2002-ben egymilliárd forintos beruházás keretében létesítette gyártóüzemét Sóskúton, ahol építőipari segédanyagok gyártása folyik a hazai piac mellett exportra is. 

A MAPEI 2013. évi eredményei

A MAPEI Kft. bevétele 2013-ban 14 %-kal nőtt az előző esztendőhöz képest, ezzel 5,33 Mrd Ft-ról csaknem 6,1 Mrd Ft-ra emelkedett a vállalat forgalma. A 14%-os eredmény ráadásul meghaladja az építőipari ágazat növekedését, ami azért is számottevő, mert az előző évben először szenvedett el csökkenést a cég. 2012-ben a cég éves árbevétele még 3,47%-kal maradt el a 2011. évitől.
A MAPEI Kft. három fő okot lát a siker mögött: a feszes gazdálkodást, az építőipar általános növekedését és az új termékek bevezetését, amelyet erős marketingstratégiával támogattak meg.

Markovich Béla

A MAPEI és a társadalmi felelősségvállalás

A MAPEI Kft. számára kiemelten fontos azon művészeti ágak támogatása, pártfogása, amelyek szorosan kapcsolódnak az iparághoz, termékeik kreatív felhasználásához, mert a kettő találkozásából mindig kivételes, egyedi, értékes alkotás születik. Ennek volt szép példája a MAPEI Kft. által meghirdetett „Színesebben szerethetőbb” pályázat nyertesének, a Vas Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Gyermekotthonában Ráthonyi Kinga és Neil Wolstenholme vizuális művészek tervezésével kialakított, és a helyi közösség bevonásával létrehozott közösségi tér, mely így sokkal barátságosabb, kedvesebb, színesebb arculatot kapott.
A munkatársak számára évente megrendezett csapatépítő tréning tavalyi különlegessége és fénypontja a fogyatékkal élő gyerekek sportolását segítő, Suhanj! Alapítvánnyal közösen szervezett gyereknapi sárkányhajózás volt. A társadalmi felelősségvállalás jegyében 2012-ben egy árvízkárosult miskolci óvodát újítottak fel a cég munkatársai.

Veronica Squinzi, a MAPEI Csoport stratégiai igazgatója

A második alkalommal megrendezett MAPEI Betonkenu Versenyt óriási érdeklődés övezte 2013-ban is, egyetemi és építőipari cégek csapatai mérték össze tudásukat a ráckevei Duna-ágon.
A MAPEI Kft. stratégiai fontosságúnak tartja a hazai szakképzés támogatását, így évente több, mint 6000 szakembernek és diáknak tartanak szakmai képzést. Elkötelezettségét bizonyítja az is, hogy az ÉVOSZ-szal közösen évek óta támogatja a WorldSkills verseny hazai versenyzőjének szakmai felkészülését. 

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Honnan tudjuk, hogy a tetőnk cserére szorul, vagy hogy elérkezett a tetőfelújítás ideje? A következőkben elmondjuk, mik lehetnek azok az intő jelek, amik már rövid távon szakemberért kiáltanak.

Ahány kád, annyi lehetőség – újdonságok az M-Acryltól

Ahány ház, annyi szokás – foglalja össze a közmondás azt az általános megállapítást, hogy ahány ember, annyiféle életérzés, gondolkodásmód, illetve ezekből fakadó igények létezhetnek. Ahány kád, annyi lehetőség – fűzhetjük tovább a nyitógondolatot, hiszen ma már a fürdőszobai jelenlétünk messze túlmutat a tisztálkodáson, ez a helyiség fokozatosan vált egyre inkább az otthoni pihenés színterévé. Ennek hangsúlyos eleme a fürdőkád, amelyekből eddig is széles kínálatot biztosított, 2020 azonban további újdonságokkal szélesítette a termékpalettát.

Stílusos színek a megújult Ceresit CE 40 fugázók között

Színesítse meg hétköznapjait prémium fugázókkal! A Henkel Magyarország Kft. a Ceresit termékkör esetében is folyamatosan törekszik arra, hogy a prémium minőség mellett olyan újításokat fejlesszen ki, amelyek igazodnak a mai kor követelményeihez és szükségleteihez. Ezért kerültek a színek a továbbfejlesztett Ceresit CE 40 termékünk középpontjába a legújabb Color Perfect formulával. Tökéletesen lehet vele dolgozni, és tökéletes velük együtt élni!

9 kérdés és válasz a burkolatokról – A legfontosabb tudnivalók kiválasztástól a kivitelezésig

Gyakran azt is nehéz eldönteni, hogy hideg- vagy melegburkolatot válasszunk-e, hiszen már az sem kőbevésett szabály, hogy hova, mi való. És akkor még nem beszéltünk a színekről, felületekről, méretekről, formákról, a fektetés módjáról, a felületek előkészítéséről. Aki burkolat választás előtt, vagy éppen a munka kellős közepén áll, ritkán biztos a dolgában. Íme, néhány szakértő tanács a Terrakotta Csempecentrum jóvoltából magabiztosoknak, eltökélteknek és bizonytalanoknak.

Vízszigetelés – a vizes helyiségek építésének egyik legfontosabb fázisa. Tippek felújításhoz, építéshez

A vízszivárgás elleni hatékony védelem akkor értékelődik fel igazán, amikor a mindennapi használat mellett, a kisebb fürdőszobai balesetekből fakadóan a helyiséget elárasztja a víz. Legjobb tehát elébe menni a problémáknak és gondoskodni a megfelelő védelemről.

Talajhoz simulva: hőszigetelés a lábazaton és a pinceszinten

A megfelelő hőszigetelésen nemcsak az épület stabilitása és költséghatékonysága múlik, hanem a lehetőségek kiaknázása is – például azzal, hogy a pince több legyen, mint tároló.

Gyors és minőségi falak, lépcsők építése előregyártott betonelemekkel

A modern technológiai háttérnek köszönhetően, előregyártott betonelemekkel végezhető el a falazat, a lépcsők gyors és minőségi építése.

Minőségi építőanyagok környezettudatos szemlélettel

Az építőanyagokkal szemben támasztott egyik legfontosabb elvárás a magas minőség, mely mellett egyre inkább megkerülhetetlenné válik a környezettudatosság és az energiatakarékosság iránti igény. Azonban kérdés, hogy találunk-e a piacon ilyen termékeket? Ezzel kapcsolatban jó híreink vannak!

Vízszigetelés a fürdőszobában - Hogyan építsünk vizes helyiségeket?

Ahogyan a lakásban is megszereljük a csöpögő csapot, úgy a fürdőszobában a burkolt felületek alatti felületeken is meg kell szüntetnünk a szivárgást. A fürdőszobai vízszigetelésről döntően egy rendszer részeként csempe- és járólapragasztás során beszélünk.