Hirdetés

Sikeres évek a MAPEI mögött

Az 1937-ben Rodolfo Squinzi által alapított milánói székhelyű MAPEI mára a világ legnagyobb gyártó cége az építőipari ragasztók, fugázók és szigetelőanyagok terén. Napjainkra a MAPEI Csoport 62 gyártóegysége 5 kontinensen, 31 országban tevékenykedik.

A MAPEI működésében nagy hangsúlyt kap a kutatás és a fejlesztés: éves  árbevételének 5%-át kutatás-fejlesztésre fordítja, és munkatársainak 12%-a a világ különböző pontjain működő kutató központjaiban tevékenykedik. A befektetésekre előirányzott költségvetés 70%-át olyan környezettudatos termékek fejlesztésére fordítják, melyek a fenntartható környezetet szolgálják, és megfelelnek a LEED követelményeknek.
A MAPEI rendkívüli sikerének egyik eleme az a műszaki-kereskedelmi hálózat, valamint az ehhez kapcsolódó szolgáltatás, amely páratlan a világon.

A MAPEI Magyarországon

 Hazánkban a MAPEI Kft. az építőipari segédanyag gyártás- és forgalmazás egyik legjelentősebb piaci szereplője, 1991-ben alakult, és immár 23 esztendeje működik a világhírű olasz anyavállalat, a Mapei S.p.A. leányvállalataként. 2002-ben egymilliárd forintos beruházás keretében létesítette gyártóüzemét Sóskúton, ahol építőipari segédanyagok gyártása folyik a hazai piac mellett exportra is. 

A MAPEI 2013. évi eredményei

A MAPEI Kft. bevétele 2013-ban 14 %-kal nőtt az előző esztendőhöz képest, ezzel 5,33 Mrd Ft-ról csaknem 6,1 Mrd Ft-ra emelkedett a vállalat forgalma. A 14%-os eredmény ráadásul meghaladja az építőipari ágazat növekedését, ami azért is számottevő, mert az előző évben először szenvedett el csökkenést a cég. 2012-ben a cég éves árbevétele még 3,47%-kal maradt el a 2011. évitől.
A MAPEI Kft. három fő okot lát a siker mögött: a feszes gazdálkodást, az építőipar általános növekedését és az új termékek bevezetését, amelyet erős marketingstratégiával támogattak meg.

Markovich Béla

A MAPEI és a társadalmi felelősségvállalás

A MAPEI Kft. számára kiemelten fontos azon művészeti ágak támogatása, pártfogása, amelyek szorosan kapcsolódnak az iparághoz, termékeik kreatív felhasználásához, mert a kettő találkozásából mindig kivételes, egyedi, értékes alkotás születik. Ennek volt szép példája a MAPEI Kft. által meghirdetett „Színesebben szerethetőbb” pályázat nyertesének, a Vas Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Gyermekotthonában Ráthonyi Kinga és Neil Wolstenholme vizuális művészek tervezésével kialakított, és a helyi közösség bevonásával létrehozott közösségi tér, mely így sokkal barátságosabb, kedvesebb, színesebb arculatot kapott.
A munkatársak számára évente megrendezett csapatépítő tréning tavalyi különlegessége és fénypontja a fogyatékkal élő gyerekek sportolását segítő, Suhanj! Alapítvánnyal közösen szervezett gyereknapi sárkányhajózás volt. A társadalmi felelősségvállalás jegyében 2012-ben egy árvízkárosult miskolci óvodát újítottak fel a cég munkatársai.

Veronica Squinzi, a MAPEI Csoport stratégiai igazgatója

A második alkalommal megrendezett MAPEI Betonkenu Versenyt óriási érdeklődés övezte 2013-ban is, egyetemi és építőipari cégek csapatai mérték össze tudásukat a ráckevei Duna-ágon.
A MAPEI Kft. stratégiai fontosságúnak tartja a hazai szakképzés támogatását, így évente több, mint 6000 szakembernek és diáknak tartanak szakmai képzést. Elkötelezettségét bizonyítja az is, hogy az ÉVOSZ-szal közösen évek óta támogatja a WorldSkills verseny hazai versenyzőjének szakmai felkészülését. 

 | 
Kapcsolódó cikkek

Bízza szakértő kezekre a tetőfelújítást!

Átszellőztetett homlokzati hőszigetelés ISOTEC Falpanelekkel

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Házat, de gyorsan! - 1. rész - Korszerű otthonok, pincétől a klímafödémig előregyártással

Gyorsabb kivitelezés, hosszabb távú megoldás – tetőszigetelés okosan

Fürdőszoba Kiállítás | 2020 | Ragasztás tömítés Fix All-ás a fürdőszobában - Soudal

Stílusos színek a megújult Ceresit CE 40 fugázók között

9 kérdés és válasz a burkolatokról – A legfontosabb tudnivalók kiválasztástól a kivitelezésig

Vízszigetelés – a vizes helyiségek építésének egyik legfontosabb fázisa. Tippek felújításhoz, építéshez

Talajhoz simulva: hőszigetelés a lábazaton és a pinceszinten

Gyors és minőségi falak, lépcsők építése előregyártott betonelemekkel

Minőségi építőanyagok környezettudatos szemlélettel

10 ok, miért érdemes az ISOTEX-et választani

Elszálló építőanyagárak, komoly kihívások. Mit tehetünk? – szakértőket kérdeztünk

Valósággá válik minden építtető álma, a gyors és stresszmentes építkezés

Hőszigeteljünk! De hogyan? A leggyakoribb kérdések és válaszok a hőszigetelésről - Letölthető segédlettel és útmutatóval

Otthonfelújítási támogatástól az építőanyag vásárlásig – Ezentúl mindezt egy helyen intézhetjük!

Házat, de gyorsan! - 4. rész - Szárnyakon a fal evolúciója

Vásárlási listák
További vásárlási listák