Új név, változatlan tartalom és minőség – Brandnevet váltott a Mediterrán –

Hazánk egyetlen több mint 90 éve működő, teljes mértékben magyar tulajdonban lévő építőipari nagyvállalata, a Mediterrán Magyarország Betoncserép Gyártó Kft. 2014-ben abszolút piacvezető pozíciót szerzett magának az elmúlt években tapasztalható dinamizmusának eredményeként. Tekintettel a piaci változásokra és a termékkínálat bővülésére, vezető márkanevüket 2014 februárjában Terránra módosították.

A családi vállalkozás a betoncserép-gyártás területén az elmúlt években számos technológiai, valamint termékfejlesztést hajtott végre, és egyre meghatározóbb részét birtokolja a tetőcserép-gyártási piacnak, amelyben ma már technológiai szempontból is vezető helyet mondhat magáénak. A nagyvállalat betoncserepei forma- és színvilág tekintetében is egyaránt a Kárpát-medence jellegzetes hangulatát idézik, emellett pedig a fejlesztések során megálmodott legújabb termékeik kimondottan mai, modern és éghajlathoz nem köthető stílusjegyeket hordoznak.
„Bízunk benne, hogy ez a cégünk piaci erejét és pozícióját tükröző változás nemcsak számunkra, hanem a kölcsönös előnyök mentén partnereink számára is további pozitív változásokat indukál. Az új brandnév csak a külső változására vonatkozik, a tartalom és a minőség, az innovatív technológiák használata és az értékállóság, amit a cég az 1920-as megalakulás óta képvisel, változatlan marad. Az újításoknak köszönhetően létrejött technológiai bázis hosszú távon stabil alapot nyújt vevőink kiszolgálására, és piacaink további bővítésre is.” – nyilatkozta Gódi Attila ügyvezető. 

A bólyi központtal rendelkező cég az elmúlt 10 évben összesen három új gyárral bővült. 2004-ben Farkasdon, majd 2008-ban Kunszentmiklóson, végül 2012-ben Bólyban kerültek átadásra a csúcstechnológiás, automata gyártósorral felszerelt cserépgyárak. 2013 őszén a Magyar Termék Nagydíjjal, valamint MagyarBrands tagsággal jutalmazták a recesszió ellenére 12%-os növekedést felmutató céget eddig elért eredményeiért és fejlesztéseiért. A jelenleg 175 főt foglalkoztató cég – 4 gyárával és 5 értékesítési központjával – a cserépgyártási piac élvonalába tartozik, immár 8 országot lát el termékeivel, és egyre magasabbra tör. A bólyi nagyvállalat cégcsoportszinten 7 milliárd forintos éves árbevételt tudhat magáénak.
A Terrán tetőcserepek minőséget és innovatív tartalmat jelentenek a jövőben is, az elmúlt 90 év tapasztalatainak felhasználásával pedig a cég folyamatosan bővülő termékkínálattal szolgál a hazai és határon túli vásárlók számára. A Terrán legújabb, fizikai paramétereiben számottevő újdonságokkal rendelkező termékeit a Construma szakmai kiállításon hamarosan testközelből is megismerhetik az érdeklődők.

Forrás: Mediterrán Magyarország Betoncserép Gyártó Kft.

 Új név, változatlan tartalom és minőség

Kapcsolódó cikkek

Tetőrendszerek, energiahatékonyság és tetődivat - Körkép a Bramac tetőcserepek világából

Ha tetőcserepekről van szó, sokunknak a Bramac neve jut elsőként eszébe – nem véletlenül. A világ legnagyobb, hazánkban több évtizede jelenlévő tetőfedőanyag gyártó vállalata mind technikai újításait, mind pedig trenddiktáló szerepét tekintve a “leg-ek” kategória egyik éllovasa.

Fedezze a tető a lakás energiaszükségletét!

Véges energiakészleteink arra figyelmeztetnek, hogy egyre sürgősebbé váltak a megújuló energiák hasznosítása. A Bramac Napelem Rendszerei a Nap erejét használva állítanak elő energiát, amely egy családi ház szükségleteit is képes fedezni.

A jó tető megtartja az otthon melegét

Bár a jó hőszigetelés kialakítása a legfontosabb, csak minden hatodik magánépíttető gondolkozik energiahatékony és korszerű tetőben. Pedig az épületek energiavesztesége leginkább a tetőknél jelentkezik, ezért van szükség komplex megoldásokra.

A tetőn spórolunk a legtöbbet - Alapozásra és szigetelésre költ leginkább a magyar

Csak minden hatodik magánépíttető gondolkozik energiahatékony és korszerű tetőben, holott 71%-nak az egyik legfontosabb szempont építkezés vagy felújítás során a jó hőszigetelés kialakítása. A család és barátok előtt a szakemberek tanácsaira támaszkodnak és a legtöbben önerőből tudnak építkezni – derült ki a Bramac 2017-es Construma szakvásáron végzett friss kutatásából.

Válaszd a minőséget! – Avagy miért döntsünk a kerámia tetőcserép mellett?

A szín és a forma már megvan, csupán egyetlen kérdés maradt: a cserép anyaga. A tetőcserép vásárlás során sokféle véleménnyel találkozunk az anyagválasztás kérdéskörét illetően, hirdetéseikben a gyártók számos érvet sorakoztat saját termékük mellett, egy azonban biztos: a kerámia (vagy más néven agyag) cserepek hosszú idő óta szolgálnak a minőségi háztetők elemeiként.

TRADÍCIÓ ÉS INNOVÁCIÓ - tető az építészetben. Indul a 2017. évi pályázat építészeknek és hallgatóknak!

Lakóházak, középületek, műemlékek, templomok, hagyományos, kortárs vagy akár organikus módon megfogalmazott épületek, csak néhány az eddigi években beadott pályaművek épülettípusaiból. Újdonság, hogy 2017-ben nemcsak a CREATON kerámia tetőcseréppel, hanem szálcement síkpalával fedett vagy burkolt, tervezett vagy megvalósult építészeti munkák is a zsűri asztalára kerülnek. Sőt nem csak a gyakorló építészek, hanem a hallgatók pályázatait is várja a kiíró.

Fókuszban a tető

Nem gondolnánk, de a házaink tető konstrukciójának formai, színbeli kialakítását is jelentősen befolyásolják az aktuális divatok. A tető kiválasztása nem egyszerű feladat, fontos része a tervezésnek, figyelembe véve a megrendelő kívánságát és ízlését is.

Várépítő pályázat 2017 - Építőanyag gyermek-intézményeknek és műemlékeknek

Jövő héttől nyújthatják be igényeiket a Várépítő pályázaton a nettó 16 millió forintnyi építőanyagra és készpénzre azok a gyermekintézmények és műemlékek, melyek idén beruházást terveznek. A tetőfelújításhoz, homlokzati hőszigeteléshez és homlokzatképzéshez, gépészeti felújításhoz és beltéri felújításokhoz igényelhető építőanyagokat és szolgáltatást 16 építőanyag gyártó cég adta össze.

Hívatlan vendégek a nyaralóban: poloska, nyest és társaik

Egy nyaralóban másfajta kártevőkre számíthatunk, mint az otthonunkban, ahol folyamatosan élünk. Pele, nyest, denevér és poloska a leggyakoribb kellemetlen lakótársak. Íme, néhány ötlet, hogyan szabadulhatunk meg ezektől.