Hirdetés

Notice: Undefined offset: 3 in /home/dasl1/homeinfo.hu/public_html/plugins/content/homeinfo_sectionmenu/homeinfo_sectionmenu.php on line 142

Pályázat gyermekintézményeknek és műemlékeknek

Építőanyagra pályázhatnak gyermekintézmények és műemlékek fenntartói. A pályázatok beadási határideje: 2014. február 28. Most újabb felajánlások érkeztek a Várépítő pályázatra 2,5 millió forint értékben.

Újabb két cég csatlakozott, ezzel 20-ra nőtt a Várépítő pályázaton termékeit és szolgáltatásait felajánlók száma, az elnyerhető támogatás összege pedig több mint nettó 16 millió forint.
A novemberben harmadik alkalommal kiírt pályázat négy új termékkategóriával – világítástechnikai eszközökkel, beltéri festékekkel és nyílászárókkal – valamint szolgáltatásokkal bővül, az új felajánló cégek között ezzel együtt az előző évekhez képest tíz új céget találunk.

Várépítő pályázat

A felajánlott termékek között szép számmal találhatók az intézmények gazdaságosabb működését szolgáló beruházásokhoz szükséges anyagok és szolgáltatások. Így hőszigetelő anyagokra és rendszerekre, nyílászárókra, tetőfelújításhoz szükséges anyagokra, energiatakarékos világítótestekre, valamint energiatakarékos kazánokra is lehet pályázni. Emellett sláger továbbra is a bel- és kültéri esztétikai, valamint a használati értéket növelő beruházás, így kelendők lesznek ismét a burkolatragasztók, az újonnan a választékba került beltéri falfestékek vagy a térburkolat is.

Az energiatakarékosság mindenütt fontos

A Várépítő pályázaton vannak magyar tulajdonú cégek és nemzetközi cégcsoportok leányvállalatai, ám feltétlenül egy közös van bennük: minőségi termékeikkel és szolgáltatásaikkal a hosszú távú gazdaságos működést, használatot, az energiatakarékos üzemeltetést vagy egy időben mindkettőt kívánják szolgálni.

„…mert nem vagyunk annyira gazdagok, hogy olcsó megoldást válasszunk…”
Vélekedik a Várépítő pályázathoz idén csatlakozott Weishaupt Kft. ügyvezetője, Rácz József. „Az energetikai beruházás évtizedekre szól. Az üzemeltető jár rosszul, ha nem tartós és hatékony, alacsony üzemeltetési költségű berendezést, megoldást választ, mert nőnek a mindennapos költségei. Nem titok, a Weishaupt kazánok prémium termékek, prémium szolgáltatással. A teljesítmény és kibocsátásgarancia, a referenciák és a nap 24 órájában, az év 365 napjában biztosított szerviz és alkatrészellátás olyan iparágak számára is meggyőző volt, ahol a megszakítás nélküli zavartalan üzem létkérdés. A Várépítő pályázathoz való csatlakozással célunk, hogy rámutassunk, ez a logika alulfinanszírozott, költségszegény területeken is igaz. Hiszen, amit olcsón veszünk, az akár már rövidtávon is drága lehet.”

A világításkorszerűsítés rövidtávon megtérülő befektetés

Családi ház esetén a hagyományos világítótestekről LED-es fényforrásokra váltás 2–3 év alatt megtérülő beruházás, amíg egy intézmény esetén ez akár 1 év is lehet. A gyermekintézményben a világításkorszerűsítés így valóban rövidtávon megtérül, ám számos hosszú távú előnyt is hordoz.
A pályázaton való részvétel a cég tudatos társadalmi szerepvállalásának egyik formája. Így például a természeteshez igen közeli fényt adó világítótestek gyártása többek között megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásával zajlik. A környezetbarát gyártástechnológiával készülő, és kisebb környezetterhelést okozó fényforrások teljes életciklusa alatti energiafelhasználása igen is alacsony.
„Amellett, hogy a napjuk nagy részét az intézményekben töltő gyerekek számára ez a fajta fény természetesebb, egészségesebb, a LED-es fényforrások használatával az áramszámla világításra költött része akár 80 százalékkal is csökkenhet” – emelte ki az ELKO EP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Kiss Olivér a Várépítő pályázathoz csatlakozás melletti érvek közül.

Várépítő pályázat

Két újabb felajánló, újabb nettó 2,5 millió forint támogatás

A minőség, a kreativitás és a tartós megoldások jellemzik a 100 százalékban magyar tulajdonú cég, a Barabás Téglakő Kft. tulajdonosa, Barabás Árpád gondolkodását is. A magyar gyártó a pályázat meghirdetése után döntött a csatlakozásról és nettó 1 millió forint értékű felajánlásával a Várépítő pályázaton elnyerhető támogatás összege meghaladta a 16 millió forintot. A cég által felajánlott, magyar szabadalommal gyártott, különleges, térburkolatnak, kerítésnek is alkalmas téglakő szintén először igényelhető a Várépítő pályázaton.
„Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy közintézmények környezete, utak, közterek megújítás cégünk saját találmányával, a téglakő felhasználásával hogyan tehető költséghatékonyan szebbé és hosszú távon tartóssá.”

A Bramac Kft. szintén a pályázat meghirdetése után döntött úgy, hogy műemléki pályázók számra nettó 1,5 millió forint értékében felajánlja speciális, műemlékek felújításához kifejlesztett beton tetőfedő anyagait.
A cég a Reviva Novo beton tetőcserép felajánlásával szeretne hozzájárulni épített örökségünk megóvásához egyúttal megmutatva, hogy e korszerű anyag akár korhű megoldások megvalósításában is megfelelő választás.

További információ: www.varepitopalyazat.hu

 Várépítő pályázat

 | 
Kapcsolódó cikkek

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Átszellőztetett homlokzati hőszigetelés ISOTEC Falpanelekkel

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Konvektoronként 120 ezer forint támogatás kapható

Betonozd be magad 2017-ben is! - „Minden építés alapja” pályázat építészeknek és egyetemi hallgatóknak

6 tipp a nyerő energetikai pályázat elkészítéséhez

A legfontosabb vissza nem térítendő támogatások és energetikai pályázatok magánszemélyek részére

2015-ben is meghirdetik “Az év építészeti fotója“ pályázatot

Pimp My Pipe: Újpest térképét festi a Színes Város a távhő-vezetékére

Kié a legszebb panellakás?

Légy felkészült! Négy tipp felújításra készülőknek

Fűtéskorszerűsítés és kéményfelújítás

Év háza 2021: sasadi villa és a MOME Campus az idei legjobbak

A közönség által legjobbnak ítélt építészeti megoldásokat keresi az Év Homlokzata 2021 pályázat

Okosotthon 46 négyzetméteren

“A maximumot kihozni a tervezésből, csak az ügyféllel együtt lehet” – beszélgetés Zámbó Tímea építészmérnök, belsőépítésszel, az Év fürdőszobája pályázat díjazottjával

Fürdőszoba Kiállítás | 2020 | Év fürdőszobája - Díjazottak bemutatkozása

Irányt mutatni a bőség zavarában: álomfürdőszoba győztes kivitelben - Interjú Az év fürdőszobája 2020 pályázat első helyezett tervezőpárosával

Vásárlási listák
További vásárlási listák