Hirdetés

Meghívó az Év háza 2013 díjátadó ünnepségére

Az Év háza mozgalom újraindulása óta eltelt 6 évben a pályaművek száma és színvonala is azt bizonyítja, hogy a pályázat ismét elfoglalta az őt megillető helyét az építészeti közéletben. Ebben a folyamatban az értékelésben részt vevő minden évben változó összetételű, neves zsűri és szakmai védnökök is komoly szerepet játszottak.


Idén az Év háza díjátadó ünnepségére, hagyományosan az Építészet Világnapján, október 7-én kerül sor, az Építészek Háza Kós Károly termében.

Az idei pályázatot

 • a Belügyminisztérium mellett
 • a Magyar Művészeti Akadémia,
 • a Magyar Építész Kamara és
 • a Magyar Építőművészek Szövetsége védnökségével írták ki.

 Meghívó az Év háza 2013 díjátadó ünnepségére

A pályázatra a rendelkezésre álló rövid idő alatt 32, a magyar építészet változatosságát bemutató érvényes pályamű érkezett.

A Visegrádi Négyek Családi Házai

Ahogyan eddig is, a pályázaton való részvétel a Magyar Építőművészek Szövetsége jóvoltából a Visegrádi Négyek Családi Házai kiállításon szereplés lehetőségét is biztosította, amely az építészek számára külföldi bemutatkozási lehetőséget nyújt. Az elmúlt években már hagyománnyá vált, hogy a V4 Családi Házai kiállítás 10 magyar résztvevőjét az Év háza pályázat zsűrije választja ki. Ez volt a második olyan év, amikor a zsűri az első körben a pályázatra beérkezett 32 épület közül, második kör meghirdetése nélkül ezt meg tudta tenni. Ez utóbbi tény is a pályázatok színvonalát bizonyítja. A zsűrizés során főleg arról alakult ki vita, hogy a Magyarországot képviselő 10 épület kellően reprezentálja a sokszínű magyar építészetet.


Aki kíváncsi, hogy ez mennyire sikerült, azt szeretettel várják a szervezők az Év háza eredményhirdetésén és díjátadóján az Építészet világnapján, október 7-én, 15 órai kezdettel az Építészek Háza Kós Károly termében, ahol a visegrádi országok családi házait bemutató kiállítást is megtekintheti.

Időpont

 • 2013. október 7. hétfő, 15.00 (regisztráció 14.30-tól)

Helyszín

 • Építészek Háza Kós Károly terem
 • Budapest VIII., Ötpacsirta utca 2.)

 

Részvételi szándékát a helyszín befogadóképessége miatt kérjük, ezen a linken regisztrálva jelezze a szervezők számára!

Program

 • 15:00–15:10 Köszöntés és az Év háza 2012 pályázat kisfilmjének vetítése
 • 15:10–15:20 Szoják Balázs, az Év háza pályázat kurátora
 • 15:20–15:30 Illy Gábor, Baumit Kft., az Év háza pályázat főtámogatója
 • 15:30–15:40 Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke, az Év háza pályázat kiemelt szakmai támogatója
 • 15:40–15:50 Dr. Szaló Péter, a Belügyminisztérium Területrendezési és építésügyi helyettes államtitkára
 • 15:50–16:00 Noll Tamás, a Magyar Építész Kamara elnöke
 • 16:00–16:10 Sáros László György DLA, a Magyar Építőművészek Szövetségének elnöke
 • 16:10–16:20 Dévényi Sándor DLA, az Év háza 2013 pályázat zsűri elnöke ismerteti az idei pályázatot
 • 16:20-tól Eredményhirdetés és díjátadó ünnepség
 • Dicsérő oklevelek átadása – a díjakat átadja Szoják Balázs
 • A Magyar Építőművészek Szövetsége különdíjának átadása – a díjat átadja Sáros László György DLA, a MÉSZ elnöke
 • A Magyar Építész Kamara különdíjának átadása – a díjat átadja Noll Tamás, a MÉK elnöke
 • Az Év háza 2013 díj átadása – a díjat átadja Szoják Balázs, az Év háza kurátora és Dévényi Sándor DLA, az Év háza 2013 pályázat zsűri elnöke

 

További információ

 • www.evhaza.hu

Szervezés

Build-Communication Kft.

(+36) 23-611-028
info@buildmarketing.hu

Tizenöt éves, építőipari (Bautrend, Magyar Építéstechnika), biztonságtechnikai (Árgus) nyomtatott szaklapoknál eltöltött főszerkesztői, lapigazgatói gyakorlat után 2011 és 2014 között a homeinfo.hu főszerkesztője volt és a securinfo.hu alapító főszerkesztője. Hisz abban, hogy fejlődő világunkban az on-line sajtó az információ fő forrása.
Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Honnan tudjuk, hogy a tetőnk cserére szorul, vagy hogy elérkezett a tetőfelújítás ideje? A következőkben elmondjuk, mik lehetnek azok az intő jelek, amik már rövid távon szakemberért kiáltanak.

Csak a képzelet szab határt: inspiráló zuhanyvariációk a Radaway-től

A Méta szakembereivel a cég által forgalmazott Radaway zuhanykabinokról, azon belül is a 2020-as újdonságokról beszélgettünk.

Otthonunk egészséges lakóklímája a jó minőségű hőszigeteléssel kezdődik

Az elavult hőszigetelés nagyban befolyásolhatja a beltéri klímát, amiben élünk, ezért kiemelten fontos, hogy az ősz közeledtével, milyen felújításon esnek át a kevéssé korszerű épületek.

4 + 1 tipp az egészséges lakóklímáért a nyári hőségben

A vírushelyzet enyhülésének ellenére valószínű, hogy az eddig megszokottaktól eltérően az idei nyáron többen, több időt töltenek majd otthonaikban, zárt térben. Éppen ezért érdemes tehát odafigyelnünk életterünk klímájára.

Mit mesél rólad a házad? - Személyiségünkről is árulkodik otthonunk homlokzata

A színek az emberi személyiség kifejezőeszközeként is működnek – nincs ez másként az épületeknél választott árnyalatokkal sem. Magyarországon ugyan kevésbé jellemző a széleskörű színhasználat, pedig a megfelelő a homlokzati anyag színének kiválasztásával nemcsak a lakók, a lakókörnyezet is harmonikusabbá válik.

“A maximumot kihozni a tervezésből, csak az ügyféllel együtt lehet” – beszélgetés Zámbó Tímea építészmérnök, belsőépítésszel, az Év fürdőszobája pályázat díjazottjával

Természetközeliség, a külső és belső terek határainak feszegetése, a hagyományos funkciók továbbgondolása, mindez kreatív formavilággal, igényes és harmonikus megjelenéssel. Ha röviden akarnánk összefoglalni, ez jellemezné legjobban Zámbó Tímea munkáit, aki formabontó megoldásokat is szívesen alkalmaz terveiben.

Fürdőszoba Kiállítás | 2020 | Mezítláb a Párisi udvarban - KROKI stúdió

Virtuális túra a felújított Párisi udvarban kialakított, ötcsillagos hotel fürdőszobáiban

5+1 fontos tudnivaló az építkezést megelőző földmunkákról: gépek, árak, időtartam

A családi ház építésének első fázisát a földmunkákkal kezdjük. Íme, a legfontosabb információk a gépekről, árakról, időtartamról, hogy könnyebben tervezhessünk.

Régi borospincéből építész műterem Budajenőn

Felújtani, átalakítani, az eredeti funkciókat elhagyni és újragondolni, komoly munka, de látva az eredményt, kimondhatjuk: megéri fáradozni.