Hirdetés

Környezetbarát hőszigetelés

Az újabb kutatások szerint a polisztirol hőszigetelő anyag (EPS) használata a leginkább környezetbarát hőszigetelés. Az új környezetvédelmi terméknyilatkozat szerint a polisztirol kiemelkedően környezetbarát anyagnak minősül.

Környezetbarát polisztirol hőszigetelés, AustrothermA Bonnban működő Építőanyagok Környezetvédelmi Szervezete (ECO) kiadta az építési anyagok új környezetvédelmi besorolását. A kutatásaik során számos építőanyagot és terméket vizsgáltak meg. Így például a polisztirol hőszigetelő-anyagok esetében Európa 13 országának 24 gyártóüzeméből vettek mintát, majd értékelték azokat ökológiai szempontból az ISO 14025 szabvány szerint. Az új környezetvédelmi terméknyilatkozat (EPDs) alapja, hogy a termékek teljes életciklusát vizsgálja, a gyártástól a megsemmisítésig.

A bonni kutatók új eredményei szerint beigazolódott, hogy alaptalanok voltak az EPS-el szembeni fenntartások. A környezettudatos vásárlók is nyugodtan használhatják ezt a kedvező árú, széles körben alkalmazható hőszigetelő anyagot, mivel a korábbi rangsor megfordult, és a polisztirol kiemelkedően környezetbarát anyagnak bizonyult.

Környezetbarát polisztirol hőszigetelés, Austrotherm

A homlokzati hőszigetelő-rendszerek estében a győztes a polisztirol lett, és nem csak a nem megújuló energiaigény szerin, hanem az üvegházhatáshoz és a savasodáshoz való hozzájárulása szempontjából is megelőzte az ásványi hab, ásványi szálas és az ökológiai alternatívának tartott fagyapot hőszigetelő termékeket is. Bár az EPS alapanyaga kőolaj, de egy köbméter hőszigetelő anyag előállítása nagyon kevés nyersanyagot igényel. A polisztirol hőszigetelő anyag 98 százaléka levegő és csak 2 százaléka polisztirol. Az hatékonyságát bizonyítja, hogy minden egyes liter kőolaj, amelyből hőszigetelő anyag készül, átlagosan 200 liter kőolajat takarít meg. Tehát a fogyóban lévő kőolajat ezek szerint főként hőszigetelő-anyagok gyártására kell felhasználni.

Kruchina Sándor, az Austrotherm marketingvezetője

 | 
Kapcsolódó cikkek

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Átszellőztetett homlokzati hőszigetelés ISOTEC Falpanelekkel

Otthonfelújítási támogatástól az építőanyag vásárlásig – Ezentúl mindezt egy helyen intézhetjük!

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Energiafogyasztásban dobogós helyen a lakosság

Az úthiba javítás sokkal könnyebb, mint gondolnád! Egy egyedülálló terméknek köszönhetően legalábbis biztosan az

A családi ház építését is egyre tudatosabban tervezzük meg

Homlokzati hőszigetelés kőzetgyapottal – Miért válasszunk kőzetgyapot termékeket?

Praktikus újítás, magas hatásfok – itt az épületszigetelés új dimenziója!

Tippek tetőablak választáshoz – felújítóknak

Belsőépítészeti tervezés és teljeskörű kivitelezés az Attraktív Design Stúdió csapatával

Miért fontos kivitelezői szerződést kötni és mi szerepeljen a szerződésben? Letölthető szerződésminta és magyarázatok felújítóknak, építkezőknek

A lakosság a legnagyobb energiafogyasztó

18 gyermekintézmény és 1 műemlék: a pályázók kétharmada nyert az idei Várépítőn

Körkörös gazdaság: így hasznosítsd újra a hungarocelled

Otthonfelújítási vásár és Nagy Kazánválasztó címmel szervez rendezvényt a Merkapt Épületgépészeti Zrt.

Az ablak nem gyerekjáték - Hogyan válasszunk nyílászárót a gyerekszobába?

Hőszigeteljünk! De hogyan? A leggyakoribb kérdések és válaszok a hőszigetelésről - Letölthető segédlettel és útmutatóval

Vásárlási listák
További vásárlási listák