Hirdetés

Környezetbarát hőszigetelés

Az újabb kutatások szerint a polisztirol hőszigetelő anyag (EPS) használata a leginkább környezetbarát hőszigetelés. Az új környezetvédelmi terméknyilatkozat szerint a polisztirol kiemelkedően környezetbarát anyagnak minősül.

Környezetbarát polisztirol hőszigetelés, AustrothermA Bonnban működő Építőanyagok Környezetvédelmi Szervezete (ECO) kiadta az építési anyagok új környezetvédelmi besorolását. A kutatásaik során számos építőanyagot és terméket vizsgáltak meg. Így például a polisztirol hőszigetelő-anyagok esetében Európa 13 országának 24 gyártóüzeméből vettek mintát, majd értékelték azokat ökológiai szempontból az ISO 14025 szabvány szerint. Az új környezetvédelmi terméknyilatkozat (EPDs) alapja, hogy a termékek teljes életciklusát vizsgálja, a gyártástól a megsemmisítésig.

A bonni kutatók új eredményei szerint beigazolódott, hogy alaptalanok voltak az EPS-el szembeni fenntartások. A környezettudatos vásárlók is nyugodtan használhatják ezt a kedvező árú, széles körben alkalmazható hőszigetelő anyagot, mivel a korábbi rangsor megfordult, és a polisztirol kiemelkedően környezetbarát anyagnak bizonyult.

Környezetbarát polisztirol hőszigetelés, Austrotherm

A homlokzati hőszigetelő-rendszerek estében a győztes a polisztirol lett, és nem csak a nem megújuló energiaigény szerin, hanem az üvegházhatáshoz és a savasodáshoz való hozzájárulása szempontjából is megelőzte az ásványi hab, ásványi szálas és az ökológiai alternatívának tartott fagyapot hőszigetelő termékeket is. Bár az EPS alapanyaga kőolaj, de egy köbméter hőszigetelő anyag előállítása nagyon kevés nyersanyagot igényel. A polisztirol hőszigetelő anyag 98 százaléka levegő és csak 2 százaléka polisztirol. Az hatékonyságát bizonyítja, hogy minden egyes liter kőolaj, amelyből hőszigetelő anyag készül, átlagosan 200 liter kőolajat takarít meg. Tehát a fogyóban lévő kőolajat ezek szerint főként hőszigetelő-anyagok gyártására kell felhasználni.

Kruchina Sándor, az Austrotherm marketingvezetője

Kruchina Sándor, vezető szaktanácsadó (Austrotherm Kft.), épületszigetelő szakmérnök. 1984-ben szerzett vegyészmérnöki diplomát a mai nevén Pannon Egyetemen (Veszprém). 1992 óta az Austrotherm Kft. területi képviselője, 2004-től a marketing vezető, 2017-től a vezető szaktanácsadó posztját tölti be. Számos előadás, cikk szerzője.
Kapcsolódó cikkek

Meleg zokni a ház láb(azat)ára

Az épületenergetikai szabályozás változása minden szerkezetet érint, nem csak a külső falakat vagy a tetőt. A célunk ugyanis az, hogy a termikus burok egyenletesen vegye körbe épületünket, nem maradjon szigeteletlenül semelyik része sem.

4 + 1 tipp az egészséges lakóklímáért a nyári hőségben

A vírushelyzet enyhülésének ellenére valószínű, hogy az eddig megszokottaktól eltérően az idei nyáron többen, több időt töltenek majd otthonaikban, zárt térben. Éppen ezért érdemes tehát odafigyelnünk életterünk klímájára.

Hőszigetelés Kisokos: Mit? Mivel? Mennyire?

Az Austrotherm Hőszigetelés kisokos egyszerű és könnyen hozzáférhető tájékoztatást nyújt az épületek, lakóházak szigetelésével kapcsolatban.

Homlokzati hőszigetelés – tavaszi akciós hőszigetelő lemezek

A tavasz indító munkák elősegítésére az Austrotherm Kft. április 30-ig kedvezményes akciót hirdet az Austrotherm GRAFIT REFLEX® homlokzati hőszigetelő lemezekre.

Fürdőszoba Kiállítás | 2020 | Mezítláb a Párisi udvarban - KROKI stúdió

Virtuális túra a felújított Párisi udvarban kialakított, ötcsillagos hotel fürdőszobáiban

Egy évtizedünk maradt változtatni - Szigeteléssel csökkenthető a klímaszorongás

A korszerűtlen épületek többlet energiafogyasztása nagymértékben hozzájárul a klímaváltozáshoz. Szigetelésükkel azonban több üvegházhatású gáztól menthetjük meg a Föld légkörét, ugyanis így több mint 0,4 tonnával, akár 40-50%-kal is csökkenthetjük CO2-kibocsátásunkat.

Szigeteljünk, de nem mindegy hogyan! - A jól kivitelezett szigetelés ára 30 év alatt akár 4-szer is megtérülhet

A homlokzati szigetelés szakszerű kialakításával a fűtés számla átlagosan 35%-al csökkenthető, a befektetés ára akár 8-10 év alatt megtérülhet.

Lakásátalakítás csúcsrajáratva: hogyan lehet egy nagyból öt kicsit kihozni?

Adott egy szokatlanul tágas, belvárosi lakás, melynek tulajdonosa úgy döntött, hogy a nagyból több kis apartmant szeretne kialakítani. Az elsőre szinte lehetetlennek tűnő küldetést Fogarasi Dianna enteriőrtervező ötletei nyomán sikerült kivitelezni. Mutatjuk, hogyan.

Akár egy nap alatt 25%-kal csökkentheti fűtési költségeit

Egy szigetelés nélküli családi házban az energia 35%-a a falakon, 25%-a az ablakokon, 15%-a a padlón keresztül, 25%-a pedig a tetőn át távozik. A tető hőszigetelése az egyre népszerűbb innovatív fújható szigetelésnek köszönhetően a legegyszerűbben, leggyorsabban elvégezhető munka.