Weboldal
Elérhetőség
Tóth István
[email protected]
+36 30 / 268 70 10

1895-ben Svájcban élő alapító, Jakob Zehnder a háztartási és irodai gépek javítása után motorbiciklik, majd fűtőtestek gyártásába kezdett, mellyel megalapozta a cég nemzetközi hírnevét. Az ötvenes-hatvanas évektől modern megjelenésű konvektorokkal, formatervezett fűtőtestekkel, majd 1980-tól fürdőszoba radiátorokkal váltak egyre sikeresebbé.

Ekkor kezdődött a vállalat expanziója a sugárzó fűtések irányába. 2002 után a Zehnder nem csak sugárzóernyők, hanem mennyezeti paneles hűtő-fűtő rendszerek gyártásába kezdett. 2001-től jelen vannak a német Passzívház és svájci Minergie-házak legkorábbi fejlesztéseinél, a 2010-es évek elejére pedig a lakásszellőztető piac vezetőjévé vált a nyugat-európai piacon. Mára a Zehnder a nemzetközi fűtéstechnikai piac tradicionális, innovációkban elöl járó vállalatcsoportja.

Zehnder Magyarországon termékek a 90-es évektől vásárolhatók, nagykereskedőknél. Önálló képviselet 2008-ban nyílt, akkor még sugárzóernyők és radiátorok forgalmazására. A szellőzés termékcsoport 2010 óta érhető el. A kereskedelmi képviselet forgalmazók, kivitelezők kiszolgálásával foglalkozik, igényeket közvetlenül a németországi raktárközpontból szolgálnak ki. A kisebb tételű megrendeléseket (pl. családi házak fűtési és szellőzési rendszerei) magyarországi forgalmazók teljesítik, saját raktárkészletükből.

Még több kép

Zehnder Quaro Volcano vegyes üzemmód

Zehnder Vitalo Bar Violet melegvizes üzemmód

Zehnder Nobis Króm melegvizes üzemmód