Weboldal
Elérhetőség
Tóth István
istvan.toth@zehndergroup.com
+36 30 / 268 70 10

1895-ben Svájcban élő alapító, Jakob Zehnder a háztartási és irodai gépek javítása után motorbiciklik, majd fűtőtestek gyártásába kezdett, mellyel megalapozta a cég nemzetközi hírnevét. Az ötvenes-hatvanas évektől modern megjelenésű konvektorokkal, formatervezett fűtőtestekkel, majd 1980-tól fürdőszoba radiátorokkal váltak egyre sikeresebbé.

Ekkor kezdődött a vállalat expanziója a sugárzó fűtések irányába. 2002 után a Zehnder nem csak sugárzóernyők, hanem mennyezeti paneles hűtő-fűtő rendszerek gyártásába kezdett. 2001-től jelen vannak a német Passzívház és svájci Minergie-házak legkorábbi fejlesztéseinél, a 2010-es évek elejére pedig a lakásszellőztető piac vezetőjévé vált a nyugat-európai piacon. Mára a Zehnder a nemzetközi fűtéstechnikai piac tradicionális, innovációkban elöl járó vállalatcsoportja.

Zehnder Magyarországon termékek a 90-es évektől vásárolhatók, nagykereskedőknél. Önálló képviselet 2008-ban nyílt, akkor még sugárzóernyők és radiátorok forgalmazására. A szellőzés termékcsoport 2010 óta érhető el. A kereskedelmi képviselet forgalmazók, kivitelezők kiszolgálásával foglalkozik, igényeket közvetlenül a németországi raktárközpontból szolgálnak ki. A kisebb tételű megrendeléseket (pl. családi házak fűtési és szellőzési rendszerei) magyarországi forgalmazók teljesítik, saját raktárkészletükből.

Cikkek

Design fürdőszobai radiátorok – Zehnder Kazeane

Design fürdőszobai radiátorok – Zehnder Zenia

Design fürdőszobai radiátorok – Zehnder Vitalo

Képek

Zehnder Quaro Volcano vegyes üzemmód

Zehnder Vitalo Bar Violet melegvizes üzemmód

Zehnder Nobis Króm melegvizes üzemmód