Év fürdőszobai moodboardja 2023.

A HOMEINFO és a Lakberendezők Országos Szövetsége nyílt pályázata

Köszöntö

Az elmúlt időszakban számos hazai szakmai pályázattal szólítottuk meg a Tervezőket, amelyre mindig rekordszámú pályázati anyag érkezett. Szebbnél, szebb pályamunkák születtek, amely mögött mindig óriási munka húzódott, hogy a műszaki megoldások és a látványtervek elkápráztassák a szakmai zsűrit, a támogató partnereket és a felhasználókat egyaránt.

Sokat ötleteltünk, egyeztettünk, hogy valami más, de kreatív feladatot adjunk a tervezőknek, ami talán kevesebb időráfordítással tud működni, de látványos és informatív képet nyújt mindenkinek.

Nagyon remélem, hogy ez az új pályázat még több tervezőt megmozgat, aki eddig időhiánnyal küszködött, az is szívesen indul, mert ez most valami más lesz!

A pályázati anyagot, amely bármilyen technikával készülhet, egy HOMEINO által fejlesztett új program használatával kell „konszignálni”, amely plusz információval látja el a nagyközönséget, nagy segítség lesz mindez számukra.

Az ünnepélyes díjátadóra a kiállítás nyitónapján kerül sor, ahol maga a díjátadó is különleges eseménye lesz a kiállításnak. A pályázatokat szakmai zsűri értékeli, majd a nagyközönségre bízzuk, hogy eldöntsék szavazataikkal, hogy számukra ki lesz a legjobb.

Várjuk azon cégek támogatását, felajánlását is, akik szívesen részt vesznek, csatlakoznak ehhez a különleges szakmai pályázathoz.

Magam részéről nagyon várom a januárt, mert ez a pályázat első állomása lesz egy sorozatnak és bízom benne, hogy számotokra is érdekes és hívogató lesz ez az új vonal!

Mindenkit arra buzdítok, hogy pályázzon és a következő évet kezdjük egy különleges szakmai kiállítással egybekötött ünnepélyes díjátadóval!

Ács Erzsébet
LOSZ elnöke

Pályázati kiírás

Feladat

A pályázat keretében öt exkluzív fürdőszoba moodboardot és hozzájuk tartozó vizuális konszignációs listát* kell készíteni. Elsődleges szempont, hogy a választott fürdőszobai termékek megjelenésükben, anyagukban és színhasználatukban erősítsék a koncepciót. Külön értékeljük, a kreatív, egyedi megközelítés módokat és megoldásokat.

 • Pályázni kizárólag erre a pályázatra készült tervekkel lehet.
 • A moodboard elkészítéséhez bármilyen belsőépítészeti vagy grafikai szoftver használható.
 • A vizuális konszignációs lista* elkészítéséhez kötelezően használandó program: peempee.com/furdoszoba-kiallitas-2023-palyazat

* A vizuális konszignációs lista valós idejű árajánlatot is generál a vásárló számára, ezzel is támogatva a döntésben, hiszen nem csak a designt, hanem az árat is látja egyben.

Minden esetben a pályázó döntheti el, hogy mely webshopból tölti fel a termékek adatait. Az egyéb berendezések, kiegészítők, díszítőelemek termékeket esetében nem kötelező feltölteni.

Ha szeretnél inspirációt szerezni a pályázathoz, látogass el a peempee.com oldalra!

Pályázat időtartama

2022. október 3. - 2023. január 8.

Leadási határidő

2023. január 8. 23:59

Felhasználható termékek köre

A pályázat témakörei

Fontos: egy pályázat csak akkor érvényes, ha minden kategóriára készül pályamunka. Az alábbi témakörökben meghatározott 5 db moodboard és a hozzájuk tartozó 5 db konszignációs lista. Így összesen 10 db tervet várunk.

 1. Feladat: Családmodell (1 db)
  • Fiatal házaspár és 5 éves gyermek részére kialakított, funkcionálisan jól használható, letisztult, modern, skandináv stílusú fürdőszoba. A szülők zuhanyoznak, de a gyermek szívesen használja a fürdőkádat. A lakásban van vendég WC-bidé, de a családi fürdőszobába is szükséges. Nincs szükség dupla mosdóra, de preferálják a nagyobb méretű mosdó elhelyezését. A fürdőszobai tárgyakat rendszerezni, elhelyezni mindenképpen szekrénybe szeretnék.
 2. Feladat: "3E": Elegáns. Egzotikus. Erotikus. (3 db)
  • Három különböző stílusú fürdőszobai moodboardot várunk a pályázóktól.
 3. Feladat: Álom fürdőszobám (1 db)
  • A pályázó megtervezheti saját álom fürdőszobájának moodboardját. Ebben a témakörben csak a képzelet (és a Kiállítók termékköre) szabhat határt.

Pályázati feltételek

 • Pályázók köre: pályázhat a szakmát gyakorló lakberendező és belsőépítész, valamint minimum középfokú (OKJ) lakberendező végzettséggel, ill. szakirányú felsőfokú végzettséggel rendelkező személy, vagy minimum középfokú, folyamatban lévő OKJ-s lakberendező tanulmányokat, ill. szakirányú felsőfokú tanulmányokat folytató hallgató.
 • Kérjük, hogy a fürdőszoba tervekre semmiképp ne kerüljön rá a pályázó neve, vagy a pályázó beazonosítására alkalmas logó, vízjel, annak érdekében, hogy a zsűri anonim terveket bírálhasson el. Az internetre közönségszavazás céljából kikerülő képeket a zsűrizést követően, egységesen névvel és a kiállítás logójával vízjelezni fogjuk, így akadályozzuk meg a „képek ellopását”.
 • Nevezési díj nincs.

Beadandó pályázati anyag, dokumentáció

 • A pályázati anyag kizárólag elektronikus formában adható be a palyazat@homeinfo.hu címre.
 • A moodboard elkészítéséhez bármilyen belsőépítészeti vagy grafikai szoftver használható.
 • A vizuális konszignációs lista elkészítéséhez kötelezően használandó program: peempee.com/furdoszoba-kiallitas-2023-palyazat
 • A vizuális konszignációs listára kötelezően csak a partnerlistából választott termékeket szükséges feltüntetni.

A pályázati anyag tartalma

 • Kitöltött jelentkezési lap: jelentkezési lap letöltése (docx)
 • Fürdőszobánként minimum 1 moodboard, mely a pályázat témájának jellegzetes jegyeit tartalmazza, mérete legalább 1920x1080 képpont. A moodboard elkészítéséhez bármilyen szoftver használható.
 • Fürdőszobánként minimum 1 vizuális konszignációs lista (PEEMPEE Vásárlási Lista), mely kizárólag a HOMEINFO új szerkesztőjével, a PEEMPEE-vel készül, valamint stílusában és megjelenésében kapcsolódik a hozzá tartozó moodboardhoz.
 • Minden pályázathoz 2-3 mondat terjedelmű műleírás.
 • A nem LOSZ tagoknak: végzettség vagy folyamatban lévő tanulmányok igazolására alkalmas okirat másolata.

Beadási határidő

2023. január 8.

A pályázat elbírálása

A pályázatokat 3 fős zsűri bírálja el. A pályázati anyagok beérkezése után az anyag sorszámot kap, így a zsűri már az anonim terveket bírálja el. A zsűri döntése ellen fellebbezési joggal nem élhet a pályázó.

A zsűri tagjai

Elnök: Ács Erzsébet (Lakberendezők Országos Szövetsége (LOSZ))
Kővári Judit (Junior Art Center)
Varró Zoltán (Varrodesign)

A pályázat díjazása

Nagy értékű szakmai és külön díjakat osztunk ki a zsűri és a közönség által, valamint a pályázatot támogató cégek által díjazott pályázók között.

A közönségdíjat a furdoszoba-kiallitas.hu oldalon, a zsűrizést követően közzétett tervek közül a legtöbb szavazatot kapott pályamunka nyeri el.

A szakmai zsűri által kitüntetett lakberendezők nyereményei:
I. helyezett: 300.000 Ft értékű készpénz + a Homeinfo.hu újságírója által elkészített interjú
II. helyezett: 200.000 Ft értékű készpénz + a Homeinfo.hu újságírója által elkészített interjú
III. helyezett: 100.000 Ft értékű készpénz + a Homeinfo.hu újságírója által elkészített interjú

További nyeremény felajánlások:

Partner Felajánlás Részletek
Arezzo Design 100.000 Ft értékű Arezzo Design ajándékutalvány Az utalványt az arezzodesign.hu weblapon lehet felhasználni.
Laufen, Jika LAUFEN gyárlátogatás 2 fő részére 2 fő részére szóló LAUFEN gyárlátogatás a csehországi Znojmo-ba, utazással, szállással, teljes ellátással. További információ
M-Acryl, Radaway M-Acryl, Radaway vásárlási kedvezmény 1. helyezett 50% kedvezmény …
2. helyezett 40% kedvezmény …
3. helyezett 30% kedvezmény …
… bármely Radaway, vagy M-Acryl termék vásárlására.
A kedvezmény felhasználható 2023.03.31-ig a Méta Hungary Kft. központi bemutatótermében (1149 Budapest, Mogyoródi út 32.)
Ravak 160.000 Ft értékű termosztátos zuhanyoszlop Termosztátos zuhanyoszlop, extra kezelőfelület, stop funkció, króm/fekete színben
Ravak 100.000 Ft értékű vásárlási utalvány Felhasználható a Sapho webshopban lévő termékekre, a nyeremény átadásától számított fél éven belül.
Strohm Teka 165.700 Ft értékű Strohm Teka Formentra zuhanyrendszer Formentra zuhanyrendszer (kódszáma: 622980200)
Strohm Teka 200.000 Ft értékű Villeroy & Boch NewWave készlet A többszörösen díjnyertes NewWave étkészlet jellegzetessége a hullámos forma.
Zepter 1 db Zepter Lotus zuhanyfej 69.400 Ft értékben Információk a termékről

Díjátadó

Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállítás VIP-fogadása, 2023. január 27. Budapest, BOK csarnok.

A pályázat eredményeinek bemutatása

A nyertesek pályázati anyagát a HOMEINFO és a Lakberendezők Országos Szövetsége honlapján teszi közzé. A HOMEINFO és a Lakberendezők Országos Szövetsége a beérkezett pályaműveket promóciós anyagain korlátlanul felhasználhatja.

További információ a pályázatról

A furdoszoba-kiallitas.hu vagy a palyazat@homeinfo.hu e-mail címen.

Bármilyen kérdés esetén kérjük írásban tegyétek fel a palyazat@homeinfo.hu email címen, mert azokat a kérdéseket és válaszokat, melyek a pályázók segítségére szolgálnak, feltesszük a Gyakran Ismételt Kérdések közé.

A tavaly megrendezett "Az év szállodai fürdőszobája 2022" nyertesei

A zsűri nehéz helyzetben volt, mert nagyon igényes pályamunkák érkeztek be, néhány pontkülönbséggel alakult ki a végső sorrend.

34.

1. Mihálydeák Krisztina

300. szoba
304. szoba
     
308. szoba
     

2. Zsákai Gábor

300. szoba
304. szoba
308. szoba

3. Sallak Andrea

300. szoba
     
304. szoba
     
308. szoba
     

A zsűri különdíjjal jutalmazta Pusztai Márta munkáját, aki a közönségszavazat díját is elnyerte.

Pusztai Márta

300. szoba
304. szoba
     
308. szoba