Hirdetés

Hírlevél feliratkozóknak

1000 Ft kedvezmény

jegyvásárlásra a februárban megrendezésre kerülő Bútor, Lámpa, Lakástextil Kiállításra.

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed, és küldjük a kupont!

A kuponkódod:

hi24kiállítás

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon
Közelgő események

Célba ért a műanyag palackokból épített hajó

Különleges módón próbálta felhívni a figyelmet David de Rothschild és legénysége a környezetvédelem és az egyre növekvő hulladékmennyiség raktározási nehézségeire.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

Négy hónap alatt 14.000 ezer kilométert tettek meg egy különleges hajóval, melyet a kizárólag újrahasznosított anyagokból építettek, többek között 12.500 műanyag palackból.Mindemellett napelemek és szélmalmok gondoskodtak a jármű energiatermeléséről.

12.500 műanyagpalackból épült

A Plastiki elnevezésű 18 méteres környezetkímélő hajó március 20.-án San Franciscóból indult, és július 25.-én Vasárnap érkezett meg Sydneybe. Természetesen a különleges utazás nem volt problémamentes. Többek között hatalmas viharokkal, erős széllel, fullasztó meleggel kellett megküzdeniük a legénység tagjaink.

Napelemek és szélmalmok gondoskodtak az energiatermelésről

Bár a korábbi tervek szerint, a hajót érkezése után szétszedték volna, a nagy siker láttán Rothschildék úgy döntöttek, hogy mégis megtartják a különleges építményt, hogy különböző hulladék-újrahasznosítás kampányokat népszerűsítsen.

Újrahasznosított műanyagpalackok

David de Rothschild ezzel az expedícióval az óceánok védelmére szerette volna felhívnia  világ figyelmét. Reméljük kockázatos utazása nem volt hiábavaló és a veszélyes kalandnak meg lesz az eredménye.
(Forrás: Theplastiki.com)