Hirdetés

Célba ért a műanyag palackokból épített hajó

Különleges módón próbálta felhívni a figyelmet David de Rothschild és legénysége a környezetvédelem és az egyre növekvő hulladékmennyiség raktározási nehézségeire.

Négy hónap alatt 14.000 ezer kilométert tettek meg egy különleges hajóval, melyet a kizárólag újrahasznosított anyagokból építettek, többek között 12.500 műanyag palackból.Mindemellett napelemek és szélmalmok gondoskodtak a jármű energiatermeléséről.

12.500 műanyagpalackból épült

A Plastiki elnevezésű 18 méteres környezetkímélő hajó március 20.-án San Franciscóból indult, és július 25.-én Vasárnap érkezett meg Sydneybe. Természetesen a különleges utazás nem volt problémamentes. Többek között hatalmas viharokkal, erős széllel, fullasztó meleggel kellett megküzdeniük a legénység tagjaink.

Napelemek és szélmalmok gondoskodtak az energiatermelésről

Bár a korábbi tervek szerint, a hajót érkezése után szétszedték volna, a nagy siker láttán Rothschildék úgy döntöttek, hogy mégis megtartják a különleges építményt, hogy különböző hulladék-újrahasznosítás kampányokat népszerűsítsen.

Újrahasznosított műanyagpalackok

David de Rothschild ezzel az expedícióval az óceánok védelmére szerette volna felhívnia  világ figyelmét. Reméljük kockázatos utazása nem volt hiábavaló és a veszélyes kalandnak meg lesz az eredménye.
(Forrás: Theplastiki.com)

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Honnan tudjuk, hogy a tetőnk cserére szorul, vagy hogy elérkezett a tetőfelújítás ideje? A következőkben elmondjuk, mik lehetnek azok az intő jelek, amik már rövid távon szakemberért kiáltanak.

Csak a képzelet szab határt: inspiráló zuhanyvariációk a Radaway-től

A Méta szakembereivel a cég által forgalmazott Radaway zuhanykabinokról, azon belül is a 2020-as újdonságokról beszélgettünk.

Szélkerék, szélturbina

A szélmalomtól az áramot termelő vízszintes vagy függőleges tengelyű szélkerékig egyenes út vezetett. Ma már városi környezetbe is telepítenek szélkereket, ilyet tanyákon sőt Budapesten is láthatunk.

Fényszennyezés

A túlzott éjszakai világítás, a fényszennyezés amellett, hogy zavarja éjszakai nyugalmunkat és az alváshiány károsítja egészségünket, a madarak és a rovarok pusztulását is okozhatja.

Zölden a zöldben, avagy újrahasznosítás a kertben

Virágokat ültethetünk haszontalannak tűnő holmikba is, ezzel újrahasznosíthatjuk a hulladékot, és takarékoskodunk is egyben. Játékos ötletek a virágok ültetéséhez: a gyerekek kinőtt csizmája, kiégett villanykörte vagy épp a régi autó karosszériája, bármibe ültethetünk virágokat, szárnyalhat a fantáziánk.

Hogyan takarékoskodjunk a villamos energiával

Összegyűjtöttünk néhány hasznos tanácsot, hogyan takarékoskodhatunk a villamos energiával befektetés nélkül, csak odafigyeléssel. A haszon kettős: pénzt takarítunk meg és védjük környezetünket is.

Komposztálás – Hogyan készül a konyhai és kerti hulladékból hasznos anyag?

A komposztálás talán az egyik legkiválóbb példa arra, hogy az ember viszonyulhat mindkét fél számára előnyös módon is a természethez. Ráadásul komposztálni egyszerű dolog.

Víz, víz, tiszta víz, ha nem tiszta… akkor szürkevíz

Földünk édesvíz-készletei rohamosan fogynak. És ahelyett, hogy takarékoskodnánk a vízzel, még a vécét is ivóvízzel öblítjük, pedig használhatnánk erre a célra szürkevizet is.

15 nap alatt építettek föl Kínában egy 30 emeletes toronyházat

Újabb csoda Kínában, 15 nap alatt építettek föl Hunan tartományban egy 30 emeletes toronyházat. Tekintse meg az építkezésen készített videót!