Hirdetés

Papírbeton Amerikából

Bár Amerika egészen különböző építkezési szokásokkal rendelkezik, az otthonteremtéssel kapcsolatos problémáik hasonlóak az európai lakosságéhoz. Nem mindenki engedheti meg magának az egész életen át fizethető jelzáloghiteleket.

Papirbeton fal

Törekvésük, ötleteik az új és olcsó technológiákra határtalan. Íme egy jellegzetes amerikai recept, hogy építsünk kiválóan hőszigetelt házat olcsó anyagból: A beáztatott  papírt összeturmixoljuk  majd homokkal és cementel összekeverjük. A papír aránya 50-80% közötti lehet, míg a cement elég, ha 10% körüli arányt ér el. 50- 80% papírhoz 10% cementre van szükség. Homok helyett földet is tehetünk bele.  Az ideális koktél elérése érdekében betonkeverőt használjunk. Akkor sincs baj ha túl sok vizet teszünk hozzá mert a fölösleg elszivárog a földbe.

Papírbeton garázs

A papírbeton masszát bármilyen módon formázhatjuk.  A falazáshoz készíthetünk belőle tetszőleges formájú és méretű téglákat, beönthetjük zsaluelemek közé, vagy felhordhatjuk valamilyen más felületre (pl. vakológéppel).

Aljzatbetonként a massza ugyanolyan módon kezelhető, mint a hagyományos beton. Azaz csak ki kell önteni és el kell simítani.

Papírbeton otthon

Természetesen hazánkban sokkal magasabb és igényesebb az építkezési kultúra, mint Amerikában ezért senkinek sem javasoljuk ezt a primitív bár leleményes technológiát lakóház építésére. Mindenestre kisebb tárolók vagy edények kivitelezésére jó megoldás lehet. Amerikában egyébként újonnan háztartási szemétből is építkeznek emberek.
(Forrás: Papercrete.com)

Papírbeton edények

 | 
Vásárlási listák
További vásárlási listák