Hirdetés

Új élet módi – az úszó ház

Egy vízre épült házban lakni egyedülálló és pihentető. Érthető hát, hogy Hollandia után Angliában és Franciaországban is egyre többen választják ezt a csábító, természetközeli életmódot.

Az úszó házakat nem tévesszük össze a hajón lévő otthonokkal, vagyis a lakóhajókkal. Az úszó házakat a mederhez rögzítik, nincs motorjuk, így ezeket nem lehet navigálni sem.
A teljesen komfortos úszóházak környezettudatosan épülnek, napenergiával működnek és a szárazföldi házakhoz képest olcsóbb a fenntarthatóságuk.

Ház a vizen

Ház a vizen

A moduláris otthonok tervezése rugalmas. A faelemeket ablakosra lehet cserélni, hogy minden ház a megfelelő kilátással rendelkezzen. Lehetőség van teljes üvegfalak használatára is, ezek UV védelemmel is ellátott, biztonsági üvegből készülnek. Az úszó épület szerkezeti felépítése szerelt jellegű: acél vázszerkezet, előregyártott beton panelekből összeállított alappal.

Ház a vizen

A víz, villany, gáz és csatorna vezetékeinél minden esetben flexibilis csöveket alkalmaznak. Ha a szárazföldhöz közvetlenül van kikötve a ház, akkor a partfal homlokfelületéből csatlakoztatják a vezetékeket, ha viszont adott a stég rendszer, akkor annak hosszirányú tartószerkezetével párhuzamosan vezetik el a gépészetet a deszkaborítás alatt.
A házak padozata a víz szintje fölött áll.

Akinek nem lenne elég a közvetlen vízparti terasz, a ház tetejét is hasznosíthatja. Kialakítható itt egy tágas tetőkert, növényekkel, grillsütővel és kényelmes kerti bútorokkal.

Ház a vizen

Nem csupán úszó otthon, de úszó munkahely is létezik már. Élmény lehet abban az irodában dolgozni, mely szinte egybeolvad a csodálatos környezettel és az íróasztal mögül páratlan kilátás nyílik a környékre.
Nem számít, hogy úszó otthonról vagy irodáról van-e szó. Szakemberek szerint a jövő az szó városok megjelenése lesz. Végsősoron nem a természet legyőzése a cél, hanem az azzal való harmonikus együttélés, mert hatalmas lehetőségek rejlenek még ebben az új életstílusban.

Ház a vizen

forrás: ecofloat.info

 | 
Vásárlási listák
További vásárlási listák