Óriásfreskó Rotterdam vásárcsarnokában

A Markthal Rotterdam épülete első pillantásra is bővelkedik a meglepetésekben, ám ide belépve igazi vizuális élményben lesz része a közönségnek. A bevásárlás templomának falait stílszerűen egy óriásfreskó díszíti.

Az új vásárcsarnok megnyitása után röviddel Arno Coenen és Iris Roskam képzőművészek érdekes kezdeményezéssel álltak elő. Úgy döntöttek, hogy a patkó alakú épület belső falai megérdemelnek némi dekorációt, és miután a város önkormányzata örömmel fogadta az ötletet, a csaknem 3500 négyzetméteres felületre felfestették „Bőségszaru” című alkotásukat.

Markthal Rotterdam

A vásárcsarnok belülről

Az élénk színekben pompázó zöldségek és gyümölcsök látványos kontrasztot képeznek az egyszerű megjelenésű, ugyanakkor rendhagyó formájú épülettel. A mennyezet freskója, akárcsak a katedrálisoknál, az égi magasságot hivatott jelképezni, némileg átvitt értelemben – hiszen itt a fogyasztás templomáról van szó.

A Markthal Rotterdam az MVRDV építésziroda és a Provast ingatlanfejlesztő cég együttműködésének gyümölcse. A nyitott élelmiszer piacon mintegy 100, friss terméket árusító stand, 15 élelmiszerüzlet és 8 étterem található. Ezeken kívül 228 apartman, 1200 parkolóhely is helyet kapott, így a Markthal a város egyik önálló élettere.

A mennyezet freskói

A Markthal Rotterdam, mint önálló élettér

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Világítás kül- és beltéren: tervezés, kiválasztás, energiatakarékosság, lámpa trendek és egyedi lámpák

A világítás tervezése az építkezés, felújítás vagy átalakítás egyik legfontosabb és legtöbb összetevőt magában foglaló mozzanata. Komoly szakértelmet kívánó terület, hiszen olyan műszaki kérdések merülnek fel, melyek szorosan kapcsolódnak a villamos hálózat tervezéséhez, kivitelezéséhez is. Ahhoz, hogy egységes egészként átláthatóvá váljon ez a folyamat, nem árt legalább az alapokkal tisztában lenni.

EGLO, a lámpakínálat felsőfoka

A megfelelő lámpatestek, izzók kiválasztása a lakberendezés egyik legizgalmasabb, ugyanakkor legnehezebb része. Az EGLO Bemutatótermeiben és Lámpaszalonjaiba, valamint az országszerte megtalálható EGLO Shop in Shop partnerüzletekben évente megújuló, lenyűgözően gazdag kínálat várja az építkezőket, felújítókat, lakberendezőket. A választást mindenütt szaktudással rendelkező eladók segítik.

Ilyen volt, ilyen lett sorozat - EGLO

A belvárosi lakás átalakítása során a lámpatestek, fényforrások kiválasztására különösen nagy hangsúlyt helyeztek a tervezők.

Modern otthonok világítása – EGLO Frania lámpacsalád

Világítás tekintetében egy modern otthonnak számtalan kihívással kell szembenéznie: energiatakarékosság, hosszú élettartam, megfelelő hatékonyság, könnyű kezelhetőség és esztétikus megjelenés. Azonban ne gondoljuk, hogy ezeknek az elvárásoknak lehetetlen eleget tenni!

Lumenet: a világítás itt kezdődik

Amikor lámpát, fényforrást vásárolunk, bőven van mit mérlegelnünk, hiszen a technikai fejlődésnek köszönhetően a világítás az utóbbi időben olyan új funkciókat, szempontokat kapott, melyekkel tisztában kell lennünk ahhoz, hogy jó döntést hozzunk.

Stílushoz hangolt világítás – Inspirációk EGLO lámpa választáshoz

Megfelelő lámpát választani csupán látszólag tűnik egyszerű feladatnak. Már a világítás megtervezése is szakértelmet kíván, ám az út végén vár ránk a kérdés: milyen lámpák illenek az adott helyiségekbe? Hogyan tudjuk ezeket minden szempontnak megfelelően úgy összehangolni a bútorzattal, színekkel, anyagokkal és egymással, hogy a funkció mellett az esztétikum is tökéletesen érvényesüljön? Bemutatjuk, hogyan segít ebben a mára már világmárkát képviselő lámpagyártó és forgalmazó cég az EGLO.

Sugárzó felületfűtések, hűtések – Búcsúzzunk el a radiátoroktól!

Épületeink hűtésében-fűtésében egyre nagyobb teret kapnak a nagy hőleadó felülettel rendelkező rendszerek.

Esztétikus álmennyezeti megoldások