Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Több fényt az éjszakába! - Hogyan könnyítik meg mindennapjainkat a modern, világító kapcsolók?

Egy modern és esztétikus megjelenésű világító kapcsoló nem csupán kényelmesebbé, biztonságosabbá is teszi otthonunkat.

Sokunknak ismerős az a szituáció, amikor egy sötét helyiségbe lépve az ajtó melletti falat tapogatjuk, remélve, hogy miamarabb megtaláljuk villanykapcsolót. Vagy az, amikor az éjszaka közepén felkelve, félálomban toporgunk a fénytelen lakásban, közben pedig bosszankodunk. És bizony, hiába ismerjük a helyiséget, még így is megesik, hogy nem találjuk meg elsőre a kapcsolót. Szinte biztos, hogy ezekben a pillanatokban fogadalmat teszünk, hogy amint lehet, valamiféle jelzőfényt szerelünk fel, mi több, világító kapcsolóra cseréljük a régieket. Most jött el az ideje annak, hogy az ígéreteinket betartsuk, ugyanis a Berker Q.7 világító kapcsolóival lezárhatjuk ezt a „sötét időszakot”.

Berker Q.7 világító kapcsoló

A villanykapcsoló fogalma végre új megvilágításba kerül: az új, világító keretes Berker Q.7 sorozat kapcsolói nem csupán a megszokott funkciót látják el, hanem önmagukban is ragyognak. Egy jól megválasztott, a belső tér stílusához illő villanykapcsoló fontos eleme az enteriőrnek, de ha izgalmas fényt is áraszt, akkor egyszerre több szerepet is betölt, hiszen a tájékozódást is segíti és a fent vázolt kellemetlenségektől, sőt, kisebb balesetektől is megkíméli a lakókat.

Berker Q.7 világító kapcsoló

A Q.7 sorozat kapcsolói design díjas darabok, a keretek prémium minőségű anyagokból készülnek és most ezzel a fontos kiegészítővel, a meleg fényű, beépített LED modullal valóban nélkülözhetetlenné válnak. A különleges keretek anyaga a csiszolt rozsdamentes acéltól az áttetsző üvegen át a betonig elérhető.

Kétféle világítás közül választhatunk:

  • Teljes körvilágítás
  • Alulvilágító a keret alsó széle alatt

A keret alatti csúszókapcsolóval igényeink szerint állíthatjuk a fény erősségét 100% és 50% között. Az alsó világítás fényérzékelőt kapott, így szürkületkor automatikusan bekapcsol, tehát nem világít egyfolytában, nem használ feleslegesen energiát.

Berker Q.7 világító kapcsoló

Mit tapasztalunk használat közben? A helyiségbe lépve kellemes, az izzólámpák fényével megegyező, meleg fehér (3000 Kelvin) fény fogad, semmi hirtelen, szemet bántó villanásra nem kell készülnünk. A LED köztudottan hosszú élettartamának köszönhetően a kapcsolónk esetén is 30.000 órányi hibátlan használatra számíthatunk

A Q.7 világító kapcsoló otthonunk bármelyik helyiségben, vagy akár egy irodában is tökéletes lehet. A teljes körvilágítás különösen praktikus kijáratok melletti irányjelző fényként, vagy olyan fontos területeken, mint a konyha, az étkező. Folyosókon és gyerekszobákban tompa éjszakai fényként vagy fürdőszobai kapcsolóként, jelezve a helyiség foglaltságát ugyancsak a legjobb választás.

Berker Q.7 világító kapcsoló

Az alulvilágító változatot irányfényként a bejáratokhoz, vagy diszkrét éjszakai fényként háló- vagy fürdőszobákba érdemes választani.

Berker Q.7 világító kapcsoló

A LED modulok az egyes keretű Q.7 modellekhez érhetők el többféle anyagból:

  • Műanyag (hófehér/antracit bársony)
  • Műanyag (alumínium)
  • Üveg (hófehér/fekete)
  • Eloxált alumínium
  • Rozsdamentes acél
  • Pala
  • Beton,

melyek a a Berker Q.1, Q.3, Q.7 nyomógombjaival kompatibilisek. Sőt, a különleges Berker 1930 forgókapcsolós kapcsolócsalád ugyancsak elérhető világító változatban.

ÉRDEKLŐDÖM A TERMÉK IRÁNT

Népszerűek a témában

Fókuszban a világítástechnikai eszközök