Beköszöntött a levegőt tisztító tetők korszaka

Ha az otthonunkról van szó, sokféle lépést tehetünk annak érdekében, hogy környezettudatosak legyünk. Azonban egy újrahasznosított anyagokból készült tetőszigetelés – amely segíti a káros anyagok semlegesítését, ráadásul világos bevonata miatt kevésbé veszi fel a hőt, így növeli az energiahatékonyságot – új dimenziókat nyithat.

Már otthonunk tervezése során is számos alternatíva van arra, hogy környezeti szempontból felelősen válasszunk. A megfelelő hőszigetelés a fűtéssel és hűtéssel járó energiafelhasználást csökkenti, a napelemek az áramtermelést, a napkollektorok a hőenergia előállítását segítik, a zöldtetők növényei pedig nem csak a látképnek és levegőnek tesznek jót, de az épület fenntarthatóságát is javítják.

A BMI Villas már hazánkban is kapható innovatív megoldása, a lapostetőkön alkalmazható Noxite Eco-Active bitumenes lemez úgy járul hozzá a fenntarthatósághoz, hogy semlegesíti a levegőben is megtalálható káros anyagokat. Emellett a lemezek 100%-ban újrahasznosítottak: a tetőfelújítások során begyűjtött és speciális eljárással feldolgozott bitumenből készülnek, jelentősen csökkentve ezáltal a gyártási folyamat CO2 terhelését.

BMI Villas Noxite Eco-Active bitumenes lemez

Lemosta az eső

A nitrogén-oxidok, melyek elsősorban az autók kipufogógázaként, a fűtés és az ipari termelés során keletkeznek, egyre nagyobb mennyiségben vannak jelen a légkörben, ami nem csak a környezetre káros, de az emberek által nap mint nap belélegzett levegőt is mérgezi. A Noxite Eco-Active bitumenes lemez speciális bevonata ezeket az anyagokat a környezetre nem káros hatású vegyületekké alakítja át a napsugarak segítségével, melyeket aztán a következő eső lemos a tetőről.

A fedőanyag világos színének és kiváló fényvisszaverő képességének köszönhetően jelentős mértékben csökkenti az épületek hőterhelését, így a klímaberendezések terhelése és fogyasztása is alacsonyabb lehet. A lemezek alkalmazhatók új tetőkhöz és tetőfelújítások esetén, és biztonságos megoldást nyújtanak nagy igénybevételű, deformálódásnak, rezgéseknek kitett tetőszerkezetek szigeteléseként is.

BMI Villas Noxite Eco-Active bitumenes lemez

Tető a kipufogógázok ellen

Egy 100 m2-es lapostető Noxite Eco-Active bevonata éves szinten annyi nitrogén-oxidot képes elbontani, amennyit egy EURO-4-es besorolású, évi 15.000 kilométert futó autó kibocsát.

A szmogevő lemezek – melyek új tetők építésekor és felújításakor is használhatók –, megtalálhatók többek között a koppenhágai reptér tetején vagy az Egyesült Királyság több iskoláján, kórházán.

Érdeklődöm a termék iránt

 | 
Kapcsolódó cikkek

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Átszellőztetett homlokzati hőszigetelés ISOTEC Falpanelekkel

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Miért válasszunk beépíthető háztartási gépeket? 7+1 figyelemre méltó készülék

Tetőcsere, tetőfelújítás, napelem – Ezekre ad pénzt az állam

Új tető állami támogatással

Trendi, energiahatékony zöldtetők - Fejünk felett épülhet a zöld jövő

Gyorsabb kivitelezés, hosszabb távú megoldás – tetőszigetelés okosan

Erre nagyon figyeljen! Változnak a hőtechnikai követelmények 2021-ben

A csillagok nem csak az égen ragyognak, hanem már a tetőkön is - Ismerd meg az új Star tetőcserepeket!

Tetőablak helyhez és funkcióhoz igazítva

Bramac Star tetőcserepek: Esztétikum és tartósság

Tető - készüljünk fel a szélsőséges időjárásra!

Jobbat választunk, ha nincs ki megjavítsa?

A jövő a tetőn: megkezdte működését az ország első napelemes tetőcserép gyára

Maximális kikapcsolódás és feltöltődés a zuhany alatt

Síklemezes tetőfedés – a tradíciók és a modern technológia látványos találkozása

Ha virágzó kertet és kényelmes kertészkedést szeretnénk, válasszunk megfelelő öntözőrendszert!

Vásárlási listák
További vásárlási listák