Hirdetés

Bramac Star tetőcserepek: Esztétikum és tartósság

A tetőcserépgyártás legújabb technológiáját képviselve megérkeztek a BMI Bramac Star-bevonattal ellátott cserepei. A Magyarországon 1984 óta jelenlévő cég legújabb fejlesztése egyesíti a betoncserép legjobb tulajdonságait az esztétikus megjelenéssel. A folyamatosan változó, egyre gyakoribb szélsőséges időjárási körülmények az épületek tetőszerkezeteit is egyre nagyobb kihívások elé állítják – ezt a szempontot tartotta szem előtt a BMI Bramac, amikor kifejlesztette Star tetőcserepeit.

Lépést tartani a változó igényekkel

Mindennapi életünk használati tárgyainak fejlődési útjai az összetettség irányába mutatnak, például az autónk fogyasszon egyre kevesebbet, kímélje a környezetünket, de azért lóduljon meg, ha odalépünk; a telefonunk tudjon egyre többet, de azért az akkumulátora ne merüljön le fél nap alatt, miközben persze díjnyertes fotókat is akarunk vele készíteni… és még sorolhatnánk. Lépést tartani a változó igényekkel nem egyszerű, de ezt tartotta szem előtt a Magyarországon 35 éve jelenlévő BMI Bramac is, amikor kifejlesztette a Római Star és a Tegalit Star tetőcserepeket.

Tartós és szép

Innovatív megoldásainak köszönhetően a Star tetőcserepek a tetőcserépgyártás új generációját képviselik, ami a felhasználók szempontjából többek között a következő előnyöket hordozza magában:

Fényes, rendkívül sima felület

Speciális kialakításuknak köszönhetően a Star tetőcserepek úgy nyújtanak kiemelkedően hosszantartó védelmet, hogy közben a fényes felületről sem kell lemondanunk. Mindez az egyedülálló szendvicstechnológiának köszönhető: a nagyobb szemcsés betoncserép test és a felületi festékréteg közé egy finom szemcseszerkezetű cementpép réteg kerül felhordásra, amely megbízhatóan eltömíti a nyitott pórusokat és különlegesen sima felületet eredményez.

Speciális orr-képzés a Tegalit Star tetőcserepeknél

A cserepek orr-részének tömörsége, simasága befolyásolhatja még a tető esztétikai megjelenését, mert az ott megtapadó szennyeződések ronthatják a fedés vizuális összképét. Ettől azonban mostantól nem kell tartanunk, mert a Tegalit Star tetőcserepek ​orr-része ​is ugyanolyan kezelést kapott, mint a tetőcserép felülete, ami javítja a tető​ védelmi képességét és tartósságát, ráadásul színstabilitását is megőrzi az egyre szélsőségesebb időjárási körülmények között is.

Emellett a cseréptest kimagasló szilárdságának köszönhetően a Star tetőcserepek ellenállnak a fagynak, nyáron pedig kevésbé melegszenek fel, ugyanis a BMI Bramac Prémium kategóriás tetőcserepeinél a sötét színek esetében alkalmazott fényvisszaverő felület extra védelmet nyújt tetőfelület túlmelegedése ellen. A Thermo Protector technológia jóvoltából a sötét színű tetőcserepek is jobban visszaverik a Nap infravörös sugarait, így a nyári kánikulában sem forrósodnak fel annyira. Ennek köszönhetően a jó átszellőzéssel kialakított tetőszerkezet esetén a belső lakótér hőmérséklete is kedvezőbb lehet.

Széles színválaszték

A Római Star tetőcserepek

  • téglavörös,
  • rubinvörös,
  • sötétbarna,
  • antracit,

a Tegalit Star tetőcserepek pedig

  • téglavörös,
  • rubinvörös,
  • sötétbarna,
  • antracit,

színben érhetők el a BMI Bramac kínálatában.

Bramac Star tetőcserepek

Garancia a teljes tetőre a BMI Bramac-tól!

A felújítást, vagy új épület teljeskörű tetőfedését tervezők számára kiemelten fontos információ, hogy komplett tetőrendszer vásárlása esetén a BMI Bramac 15 év rendszergaranciát vállal a teljes tetőre, minden rendszerelemre és kiegészítőre, illetve 30 év garanciát ad a tetőcserepei fagyállóságára, vízzáróságára és mérethűségére.

Érdekel a termék

Újságcikk, könyv, Facebook-poszt, PR-tartalom - legyen szó bármilyen szöveg elkészítéséről, íróként, újságíróként ugyanazt a célt tartom szem előtt: a közérthetőséget. Ezért a homeinfo.hu munkatársaként is arra törekszem, hogy a lakberendezésben, gépészetben, építkezésben, felújításban járatos szakemberek által elmondottakat könnyen fogyasztható formában adjam át olvasóink számára.
Kapcsolódó cikkek

Tetőablak helyhez és funkcióhoz igazítva

A szakemberek Európa-szerte szívesen dolgoznak olyan tetőablakokkal, melyek a műszaki követelmények mellett a magán és intézményi beruházók különféle dizájn elvárásait is kielégítik. Legyen szó elavult tetőablakok cseréjéről, vagy a tetőablak egy épületrész rendeltetéséhez való illesztéséről, a Roto méretben, anyagban és funkcióban egyaránt kellő rugalmasságot kínál.

Tető - készüljünk fel a szélsőséges időjárásra!

Tekintsük át, ha modern és környezetbarát alumínium tető mellett döntünk, milyen védelemre számíthatunk!

Minden, amit tudnunk kell a cserepeslemezről – Útmutató A-tól Z-ig

Az időjárás még a legstabilabb tetőket sem kíméli. Idővel az anyagok elöregszenek, és egyre kevésbé alkalmasak eredeti funkciójuk ellátására. Amint a tető megérett a felújításra, többé nem megkerülhető a kérdés: milyen legyen az új tető? A cserepeslemez esztétikus, időtálló és gazdaságos megoldást jelent, tehát remek választás.

Nézze meg házát alumínium tető alatt!

Egy egyszerű családi ház látványát is feldobhatjuk, de legalábbis eljátszhatunk annak gondolatával, milyen lenne otthonunk egy trendi, egy elegáns vagy éppen hangulatos PREFA tető alatt. Ebben segítségünkre lehet a cég ingyenes fotószervíz szolgáltatása, amellyel megnézhetjük, hogyan festene új vagy felújítandó otthonunk a számtalan színben választható, viharálló, tartós és környezetkímélő fémtető alatt.

Családi ház korcolt tetővel – Miért ezt választotta a tulajdonos és mit mond erről a tervező?

A tetőfedési lehetőségek között válogatva családi házon kevésbé találkozunk korcolt tetővel. Hogy ez mégis jó döntésnek bizonyult, mindjárt kiderül, hiszen maga a tulajdonos és a ház építész tervezője mesél a választás okairól, a tervezés körülményeiről.

A Tesla legújabb innovációja: hatékony és magas szilárdságú napelemes tetőfedés

Az elektromos árammal hajtott autóinak fejlesztése után a Tesla tovább emeli a tétet: olyan fotovoltalikus tetőfedő anyagokat dobott piacra, melyek anyagukban és élettartamukban is különböznek az eddig ismert napelemes cserepektől.

Megújuló energia fémtetőről

Meglepő adat, hogy az éghajlatnak köszönhetően Magyarországon minden négyzetméterre körülbelül 1265 kilowattóra napenergia jut. Mivel ez több mint jónak nevezhető érték, így emiatt - és az egyre terjedő trendnek köszönhetően -, egyre több tetőn jelennek meg a nap energiáját összegyűjtő és hasznosító eszközök, napelemek és napkollektorok. Kifejezetten széles a választék, de amiről most szó lesz, az ezek biztonságos és tartós rögzítése – pl. fémtetőn.

A tervezéstől a felújításon és a tetőfedő anyagok kiválasztásán át a szigetelésig, itt mindent megtalál, amit a tetőkről tudnia kell

A tető az épület egyik fontos teherhordó szerkezete, épsége, megfelelő stabilitása éppen ezért kulcskérdés. Az épülethez illő formát és kialakítást, a tetőfedés típusát, anyagát, színvilágát a tervezés során kell meghatározni, majd a kivitelezésnél - minden részletre kiterjedően - szakszerűen végigvinni. A cél, a tető évtizedekig tartó időtállósága és nem utolsósorban esztétikája.

Tetőjavítás, tető vízszigetelés egyszerűen, házilag

A tetővel kapcsolatos karbantartási munkákat ajánlott szakemberre bízni. Bizonyos esetekben azonban dolgozhatunk olyan anyagokkal, melyek segítségével saját kezűleg is elvégezhető a kivitelezés.