Hirdetés

Nézze meg házát alumínium tető alatt!

Egy egyszerű családi ház látványát is feldobhatjuk, de legalábbis eljátszhatunk annak gondolatával, milyen lenne otthonunk egy trendi, egy elegáns vagy éppen hangulatos PREFA tető alatt. Ebben segítségünkre lehet a cég ingyenes fotószervíz szolgáltatása, amellyel megnézhetjük, hogyan festene új vagy felújítandó otthonunk a számtalan színben választható, viharálló, tartós és környezetkímélő fémtető alatt.

Tévhit, hogy egy fémfedésű házban melegebb van, hiszen ez nem csupán a külső héjazat anyagán, sokkal inkább a tető megépítésén, azokon a rétegeken, lécezésen, deszkázaton, hőszigetelésen múlik, melyek a belső és külső tereket egymástól elválasztják. Egy viszont biztos: kevés olyan sokrétűen és kreatívan felhasználható, tartós és viharálló tetőfedő megoldás létezik, mint az alumínium tetőfedő anyagok, melyek ökológiai lábnyoma meglepően alacsony. Így ha fontos számunkra környezetünk, a fémlemez fedésen mindenképpen érdemes elgondolkodni.

PREFA alumínium tetőfedés

Van, aki könnyedén elképzeli otthonát egy-egy új vakolattal, tetővel nyílászáróval, de hogy mégse vegyünk zsákbamacskát, a PREFA alumínium tetőfedő modelleket ki is próbálhatjuk házunkon. Csupán néhány egyszerű lépés és máris könnyebb a döntés: ezüst vagy fekete, a vörös valamely árnyalata, esetleg fehér? Nézze meg, saját otthonán hogyan mutatnának ezek a színek.

Mielőtt belevágunk, tekintsük át, miért is érdemes alumíniumlemez fedésben gondolkodni!

Színek és formák kavalkádja

Az alumínium a formák és színek területén egy sor lehetőséget kínál. A termékvariációk sokszínűségének köszönhetően szinte bármilyen építészeti igényre van megoldás, a tetőn és a homlokzaton akár egyedülálló effektusok is létrehozhatók. Ehhez kiváló kiindulási pont a PREFA több mint 25 alapszínből álló színpalettája, így nem csak a formailag, de a színvilágot tekintve is kedvünkre variálhatunk.

PREFA alumínium tetőfedés

Unokájának tervezi?

Az alumínium felülete a rajta képződő oxidrétegnek köszönhetően korrózióálló és rozsdamentes. Ezen kívül a PREFA a lemezeit kétrétegű beégetett lakkozás is védi. A lakkréteg formálható, ellenáll a hőmérséklet-ingadozásnak és időjárásálló. Így akár több generációt is kiszolgálhat egy-egy jól megépített fémtető. Erre számos csodaszép példát találhatunk. Az akár 80 éve az épületet védő PREFA lemezek mára kifejezetten szép díszei a műemléki épületeknek pl. a világhírű Mariazellben és környékén.

Klímaszorongás ellen

Ha szeretnénk odafigyelni a környezetünkre, akkor e tekintetben az alumínium - akár új építésről akár felújításról van szó - több okból is ideális választás. Az alumínium 100%-ban újrahasznosítható és a PREFA a gyártás során már eleve jelentős részben újrahasznosított alumíniumot használ. Már ez jelentősen csökkenti a környezetterhelést, hiszen az újrahasznosítás energiaigénye az új anyag előállítási energiaigényének csupán 5%-a. Az alumínium lemezek könnyűek, az alacsony önsúlynak köszönhetően pedig a szállítás során takaríthatunk meg energiát, mely kevesebb CO2 kibocsátással is jár. Összességében ez egy mérföldekkel kedvezőbb ökológiai mérleget eredményez, mint más hagyományos tetőké.

UV védelem magasfokon

Éppen a klímaváltozás miatt a napsugárzás érezhetően egyre erősebb, az UV sugárzás gyakran magas. Az alumínium mégis szinte az örökkévalóságig tart – az alapanyag erősségei mellett az egyedülálló rögzítési mód is hosszú élettartamot eredményez. Így az épületburok kellően ellenálló, vízzáró lesz, és az időjárás viszontagságai falakon kívül maradnak. A kiemelten jó UV-állóság kulcsa az a P.10 bevonat, amely valóban hosszú távon gondoskodik a felület színtartóságáról és masszív időjárásállóságáról.

PREFA alumínium tetőfedés

Ha szeretné látni, hogyan nézne ki a háza egy PREFA tetővel, vagy akár homlokzattal, vegye igénybe a PREFA ingyenes fotómontázs szolgáltatását az alábbi linkre kattintva!

Ingyenes fotómontázs szolgáltatás →

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Honnan tudjuk, hogy a tetőnk cserére szorul, vagy hogy elérkezett a tetőfelújítás ideje? A következőkben elmondjuk, mik lehetnek azok az intő jelek, amik már rövid távon szakemberért kiáltanak.

A kellemeset az egészségessel – jakuzzik otthonra, élmény minden napra

Az elmúlt évtizedekben talán soha nem volt akkora jelentősége az otthon eltöltött időszak minőségének, s vele együtt az egészségmegőrzésnek, mint ebben az évben.

Beköszöntött a levegőt tisztító tetők korszaka

Az újrahasznosított anyagokból készült tetőszigetelés segíti a káros anyagok semlegesítését, ráadásul világos bevonata miatt kevésbé veszi fel a hőt, így növeli az energiahatékonyságot.

A csillagok nem csak az égen ragyognak, hanem már a tetőkön is - Ismerd meg az új Star tetőcserepeket!

A BMI Bramac azzal a céllal alkotta meg új Star tetőcserepeit, hogy hosszú évek múlva is olyan kellemes érzéssel pillanthassuk meg tetőnket, mint a beköltözés napján. Ideje, hogy felfedjük a hosszan tartó csillogás titkát.

Tetőablak helyhez és funkcióhoz igazítva

A szakemberek Európa-szerte szívesen dolgoznak olyan tetőablakokkal, melyek a műszaki követelmények mellett a magán és intézményi beruházók különféle dizájn elvárásait is kielégítik. Legyen szó elavult tetőablakok cseréjéről, vagy a tetőablak egy épületrész rendeltetéséhez való illesztéséről, a Roto méretben, anyagban és funkcióban egyaránt kellő rugalmasságot kínál.

Bramac Star tetőcserepek: Esztétikum és tartósság

A tetőcserépgyártás legújabb technológiáját képviselve megérkeztek a BMI Bramac Star-bevonattal ellátott cserepei.

Tető - készüljünk fel a szélsőséges időjárásra!

Tekintsük át, ha modern és környezetbarát alumínium tető mellett döntünk, milyen védelemre számíthatunk!

Minden, amit tudnunk kell a cserepeslemezről – Útmutató A-tól Z-ig

Az időjárás még a legstabilabb tetőket sem kíméli. Idővel az anyagok elöregszenek, és egyre kevésbé alkalmasak eredeti funkciójuk ellátására. Amint a tető megérett a felújításra, többé nem megkerülhető a kérdés: milyen legyen az új tető? A cserepeslemez esztétikus, időtálló és gazdaságos megoldást jelent, tehát remek választás.

Családi ház korcolt tetővel – Miért ezt választotta a tulajdonos és mit mond erről a tervező?

A tetőfedési lehetőségek között válogatva családi házon kevésbé találkozunk korcolt tetővel. Hogy ez mégis jó döntésnek bizonyult, mindjárt kiderül, hiszen maga a tulajdonos és a ház építész tervezője mesél a választás okairól, a tervezés körülményeiről.