Fürdőszoba Show 2020. január 17-18-19. Kíváncsi a legújabb fürdőszoba trendekre? Érdekel →

Nézze meg házát alumínium tető alatt!

Egy egyszerű családi ház látványát is feldobhatjuk, de legalábbis eljátszhatunk annak gondolatával, milyen lenne otthonunk egy trendi, egy elegáns vagy éppen hangulatos PREFA tető alatt. Ebben segítségünkre lehet a cég ingyenes fotószervíz szolgáltatása, amellyel megnézhetjük, hogyan festene új vagy felújítandó otthonunk a számtalan színben választható, viharálló, tartós és környezetkímélő fémtető alatt.

Tévhit, hogy egy fémfedésű házban melegebb van, hiszen ez nem csupán a külső héjazat anyagán, sokkal inkább a tető megépítésén, azokon a rétegeken, lécezésen, deszkázaton, hőszigetelésen múlik, melyek a belső és külső tereket egymástól elválasztják. Egy viszont biztos: kevés olyan sokrétűen és kreatívan felhasználható, tartós és viharálló tetőfedő megoldás létezik, mint az alumínium tetőfedő anyagok, melyek ökológiai lábnyoma meglepően alacsony. Így ha fontos számunkra környezetünk, a fémlemez fedésen mindenképpen érdemes elgondolkodni.

PREFA alumínium tetőfedés

Van, aki könnyedén elképzeli otthonát egy-egy új vakolattal, tetővel nyílászáróval, de hogy mégse vegyünk zsákbamacskát, a PREFA alumínium tetőfedő modelleket ki is próbálhatjuk házunkon. Csupán néhány egyszerű lépés és máris könnyebb a döntés: ezüst vagy fekete, a vörös valamely árnyalata, esetleg fehér? Nézze meg, saját otthonán hogyan mutatnának ezek a színek.

Mielőtt belevágunk, tekintsük át, miért is érdemes alumíniumlemez fedésben gondolkodni!

Színek és formák kavalkádja

Az alumínium a formák és színek területén egy sor lehetőséget kínál. A termékvariációk sokszínűségének köszönhetően szinte bármilyen építészeti igényre van megoldás, a tetőn és a homlokzaton akár egyedülálló effektusok is létrehozhatók. Ehhez kiváló kiindulási pont a PREFA több mint 25 alapszínből álló színpalettája, így nem csak a formailag, de a színvilágot tekintve is kedvünkre variálhatunk.

PREFA alumínium tetőfedés

Unokájának tervezi?

Az alumínium felülete a rajta képződő oxidrétegnek köszönhetően korrózióálló és rozsdamentes. Ezen kívül a PREFA a lemezeit kétrétegű beégetett lakkozás is védi. A lakkréteg formálható, ellenáll a hőmérséklet-ingadozásnak és időjárásálló. Így akár több generációt is kiszolgálhat egy-egy jól megépített fémtető. Erre számos csodaszép példát találhatunk. Az akár 80 éve az épületet védő PREFA lemezek mára kifejezetten szép díszei a műemléki épületeknek pl. a világhírű Mariazellben és környékén.

Klímaszorongás ellen

Ha szeretnénk odafigyelni a környezetünkre, akkor e tekintetben az alumínium - akár új építésről akár felújításról van szó - több okból is ideális választás. Az alumínium 100%-ban újrahasznosítható és a PREFA a gyártás során már eleve jelentős részben újrahasznosított alumíniumot használ. Már ez jelentősen csökkenti a környezetterhelést, hiszen az újrahasznosítás energiaigénye az új anyag előállítási energiaigényének csupán 5%-a. Az alumínium lemezek könnyűek, az alacsony önsúlynak köszönhetően pedig a szállítás során takaríthatunk meg energiát, mely kevesebb CO2 kibocsátással is jár. Összességében ez egy mérföldekkel kedvezőbb ökológiai mérleget eredményez, mint más hagyományos tetőké.

UV védelem magasfokon

Éppen a klímaváltozás miatt a napsugárzás érezhetően egyre erősebb, az UV sugárzás gyakran magas. Az alumínium mégis szinte az örökkévalóságig tart – az alapanyag erősségei mellett az egyedülálló rögzítési mód is hosszú élettartamot eredményez. Így az épületburok kellően ellenálló, vízzáró lesz, és az időjárás viszontagságai falakon kívül maradnak. A kiemelten jó UV-állóság kulcsa az a P.10 bevonat, amely valóban hosszú távon gondoskodik a felület színtartóságáról és masszív időjárásállóságáról.

PREFA alumínium tetőfedés

Ha szeretné látni, hogyan nézne ki a háza egy PREFA tetővel, vagy akár homlokzattal, vegye igénybe a PREFA ingyenes fotómontázs szolgáltatását az alábbi linkre kattintva!

Ingyenes fotómontázs szolgáltatás →

Kapcsolódó cikkek

Gazdaságos és környezettudatos tetőfelújítás alumínium cseréppel

Akár építkezésről, akár felújításról beszélünk, az építőanyagok gyártásához nagy mennyiségű energiát használnak fel a gyártócégek. Közülük azonban egyre többen törekszenek arra, hogy pozitív irányba mozdítsák az ökológiai mérleget. Talán sokan nem is gondolnánk, hogy tető vagy homlokzat tervezésekor a legjobb döntésnek az alumínium alapanyag bizonyul.

Környezetbarát tetőfelújítás

A tető építése vagy felújítása során feltétlenül mérlegeljünk és az egyik fontos szempont a környezetbarát anyagok kiválasztása legyen! Így nem csupán a magas minőségre, hanem az energiatakarékosságra és környezetünk védelmére is figyelmet fordíthatunk.

Megújuló energia fémtetőről

Meglepő adat, hogy az éghajlatnak köszönhetően Magyarországon minden négyzetméterre körülbelül 1265 kilowattóra napenergia jut. Mivel ez több mint jónak nevezhető érték, így emiatt - és az egyre terjedő trendnek köszönhetően -, egyre több tetőn jelennek meg a nap energiáját összegyűjtő és hasznosító eszközök, napelemek és napkollektorok. Kifejezetten széles a választék, de amiről most szó lesz, az ezek biztonságos és tartós rögzítése – pl. fémtetőn.

Tetőjavítás, tető vízszigetelés egyszerűen, házilag

A tetővel kapcsolatos karbantartási munkákat ajánlott szakemberre bízni. Bizonyos esetekben azonban dolgozhatunk olyan anyagokkal, melyek segítségével saját kezűleg is elvégezhető a kivitelezés.

Tető- és homlokzatburkolatok horganyzott acéllemezből

A horganyzott acéllemez megmunkálásával készülő burkolatok a homlokzatokon és a tetőkön egyaránt jól alkalmazhatók.

Figyeljünk a fontos részletekre! - Tetőfóliák és alátéthéjazatok

Egy új ház építése során számos olyan tényezőt kell figyelembe venni, melyeket kevésbé fontosnak gondolunk. Habár az esztétikum mindenki számára az egyik legfontosabb szempont, az alapanyag választás és a kialakítás legalább ekkora hangsúlyt kell, hogy kapjanak. Ha a biztonságról és a funkcionalitásról van szó, ne kössünk kompromisszumot!

Milyen cserepet válasszunk az otthonunkra, ha az energiatakarékosság, az esztétikum és a funkcionalitás egyaránt fontos?

A Terrán GENERON napelemes tetőcserép alkalmazásával a tető védelmi funkciója a teljes felületen tökéletesen biztosított, miközben fenntartható módon járul hozzá otthononunk mindennapi energiaszükségletéhez.

Tető- és homlokzatburkolatok horganyzott acéllemezből

A horganyzott acéllemez megmunkálásával készülő burkolatok egyre népszerűbbek a tervezők és kivitelezők körében. Alkalmazásával tartós, környezetbarát és esztétikus tetőfedés és homlokzat alakítható ki.

Esztétikus, tartós és környezetbarát tetőfedés cserepeslemezzel

A cserepeslemez számos előnyös tulajdonságának köszönhetően jól alkalmazható lakó-, köz- és műemlék épületek tetőfedésére.

Önnek ajánljuk