Hirdetés
Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon
Közelgő események

Nézze meg házát alumínium tető alatt!

Egy egyszerű családi ház látványát is feldobhatjuk, de legalábbis eljátszhatunk annak gondolatával, milyen lenne otthonunk egy trendi, egy elegáns vagy éppen hangulatos PREFA tető alatt. Ebben segítségünkre lehet a cég ingyenes fotószervíz szolgáltatása, amellyel megnézhetjük, hogyan festene új vagy felújítandó otthonunk a számtalan színben választható, viharálló, tartós és környezetkímélő fémtető alatt.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

Tévhit, hogy egy fémfedésű házban melegebb van, hiszen ez nem csupán a külső héjazat anyagán, sokkal inkább a tető megépítésén, azokon a rétegeken, lécezésen, deszkázaton, hőszigetelésen múlik, melyek a belső és külső tereket egymástól elválasztják. Egy viszont biztos: kevés olyan sokrétűen és kreatívan felhasználható, tartós és viharálló tetőfedő megoldás létezik, mint az alumínium tetőfedő anyagok, melyek ökológiai lábnyoma meglepően alacsony. Így ha fontos számunkra környezetünk, a fémlemez fedésen mindenképpen érdemes elgondolkodni.

PREFA alumínium tetőfedés

Van, aki könnyedén elképzeli otthonát egy-egy új vakolattal, tetővel nyílászáróval, de hogy mégse vegyünk zsákbamacskát, a PREFA alumínium tetőfedő modelleket ki is próbálhatjuk házunkon. Csupán néhány egyszerű lépés és máris könnyebb a döntés: ezüst vagy fekete, a vörös valamely árnyalata, esetleg fehér? Nézze meg, saját otthonán hogyan mutatnának ezek a színek.

Mielőtt belevágunk, tekintsük át, miért is érdemes alumíniumlemez fedésben gondolkodni!

Színek és formák kavalkádja

Az alumínium a formák és színek területén egy sor lehetőséget kínál. A termékvariációk sokszínűségének köszönhetően szinte bármilyen építészeti igényre van megoldás, a tetőn és a homlokzaton akár egyedülálló effektusok is létrehozhatók. Ehhez kiváló kiindulási pont a PREFA több mint 25 alapszínből álló színpalettája, így nem csak a formailag, de a színvilágot tekintve is kedvünkre variálhatunk.

PREFA alumínium tetőfedés

Unokájának tervezi?

Az alumínium felülete a rajta képződő oxidrétegnek köszönhetően korrózióálló és rozsdamentes. Ezen kívül a PREFA a lemezeit kétrétegű beégetett lakkozás is védi. A lakkréteg formálható, ellenáll a hőmérséklet-ingadozásnak és időjárásálló. Így akár több generációt is kiszolgálhat egy-egy jól megépített fémtető. Erre számos csodaszép példát találhatunk. Az akár 80 éve az épületet védő PREFA lemezek mára kifejezetten szép díszei a műemléki épületeknek pl. a világhírű Mariazellben és környékén.

Klímaszorongás ellen

Ha szeretnénk odafigyelni a környezetünkre, akkor e tekintetben az alumínium - akár új építésről akár felújításról van szó - több okból is ideális választás. Az alumínium 100%-ban újrahasznosítható és a PREFA a gyártás során már eleve jelentős részben újrahasznosított alumíniumot használ. Már ez jelentősen csökkenti a környezetterhelést, hiszen az újrahasznosítás energiaigénye az új anyag előállítási energiaigényének csupán 5%-a. Az alumínium lemezek könnyűek, az alacsony önsúlynak köszönhetően pedig a szállítás során takaríthatunk meg energiát, mely kevesebb CO2 kibocsátással is jár. Összességében ez egy mérföldekkel kedvezőbb ökológiai mérleget eredményez, mint más hagyományos tetőké.

UV védelem magasfokon

Éppen a klímaváltozás miatt a napsugárzás érezhetően egyre erősebb, az UV sugárzás gyakran magas. Az alumínium mégis szinte az örökkévalóságig tart – az alapanyag erősségei mellett az egyedülálló rögzítési mód is hosszú élettartamot eredményez. Így az épületburok kellően ellenálló, vízzáró lesz, és az időjárás viszontagságai falakon kívül maradnak. A kiemelten jó UV-állóság kulcsa az a P.10 bevonat, amely valóban hosszú távon gondoskodik a felület színtartóságáról és masszív időjárásállóságáról.

PREFA alumínium tetőfedés

Ha szeretné látni, hogyan nézne ki a háza egy PREFA tetővel, vagy akár homlokzattal, vegye igénybe a PREFA ingyenes fotómontázs szolgáltatását az alábbi linkre kattintva!

Ingyenes fotómontázs szolgáltatás →

Népszerűek a témában

Tetőfedési alapozó – Az elképzeléstől a megvalósításig, szakértőkkel

Állami támogatás tetőfelújításra, napelemre

Új tető állami támogatással

Ez is érdekelhet

Könnyű cserepek az időtálló tetőért

Tervezz ötcsillagos tetőt a gasztronómiából inspirálódva

A fény, ami alkalmazkodik az életünkhöz: EGLO Access

Exkluzív termékek a kärcher online áruház kínálatában!

Innovatív, öblítőperem nélküli WC-kerámiák a Geberittől

Terrán Tetőkalkulátor - Ingyenes és azonnali kalkuláció tetőépítéshez

Riasztórendszer kivitelezőt találni könnyű, ha tudjuk, hol keressük

Így segít a profi zuhanykabin a maximális vízbiztonság elérésben

A külső textilárnyékolók Fixscreen-rendszerével új dimenzió kezdődött az árnyékolásban

Hőszivattyúk minden igényre: intelligens és rugalmasan tervezhető rendszerek

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

A családi ház építését is egyre tudatosabban tervezzük meg

Tippek tetőablak választáshoz – felújítóknak

Állami támogatás tetőfelújításra, napelemre

Új tető állami támogatással

Trendi, energiahatékony zöldtetők - Fejünk felett épülhet a zöld jövő

Gyorsabb kivitelezés, hosszabb távú megoldás – tetőszigetelés okosan

Erre nagyon figyeljen! Változnak a hőtechnikai követelmények 2021-ben

A csillagok nemcsak az égen ragyognak, hanem már a tetőkön is - Ismerd meg a BMI Bramac Star tetőcserepeket!

Tetőablak helyhez és funkcióhoz igazítva

Tető - készüljünk fel a szélsőséges időjárásra!

Minden, amit tudnunk kell a cserepeslemezről – Útmutató A-tól Z-ig

Családi ház korcolt tetővel – Miért ezt választotta a tulajdonos és mit mond erről a tervező?

10 + 1 tipp otthonunk sikeres energetikai korszerűsítéséért