Fürdőszoba Show 2020. január 17-18-19. Kíváncsi a legújabb fürdőszoba trendekre? Érdekel →

Notice: Undefined property: stdClass::$links_expirity in /home/dasl1/homeinfo.hu/public_html/plugins/content/homeinfo/homeinfo.php on line 83

Tetőtéri ablakok Új Generációja a VELUX Cégcsoporttól

Tavasztól megújult tetőtéri ablak kínálattal jelentkezik a VELUX Cégcsoport: az ablakok akár 10%-kal megnövelt üvegfelülete több napfényt enged a tetőterekbe, mint korábban, a modern anyagok használata pedig kevesebb fűtési energia felhasználását teszi szükségessé. Az egyedi VELUX felső kilincs esztétikusan magába rejti a por- és rovarszűrő betéttel ellátott szellőzőnyílást. Jó hír, hogy a számos újítással felszerelt ablakok minden vásárlói igénynek, pénztárcának és tetőtér-típusnak megfelelnek.

VELUX Standard kínálat

Az Új Generáció alaptípusa (GZL) csak nevében maradt a régi. Ennél a terméknél ugyanis elérhetők azok a funkciók, melyek korábban csak a magasabb kategóriájú ablakoknál álltak rendelkezésre: ilyenek például a zárt állapotú szellőztetést nyújtó kilincs, mellyel az ablak nyitása-zárása könnyű és rugalmas. A nyitószerkezet alatt kivehető, tisztítható por- és rovarszűrő betét akár egész nap biztosítja a tetőtér friss, tiszta levegőjét. A jól bevált tulajdonságokat – melyek a tetőtéri ablak tulajdonosok további kényelmét szolgálják – továbbra is megtartották: például a háziasszonyok dolgát megkönnyítő találmányokat, mint a tisztítási pozíció retesszel, melyek a modern kor igényeit elégítik ki formavilágukkal.

Tetőtéri ablakok Új Generációja

Azon vásárlók igényeire, akik régi, elavult tetőablakukat szeretnék az Új Generációra cserélni, és az eddigi ablak még kézzel elérhető magasságban van, nem kell lemondaniuk a GZL típusról. Ez ugyanis továbbra is létezik alsó kilinccsel, méghozzá ugyanazon az ajánlott fogyasztói áron, mint 2013-ban. Kell ennél több? A gyártó szerint igen. Méghozzá az, hogy ezen az áron egy sokkal jobb terméket kínáljon, mint eddig. Az alsó kilincs cinkből készül és ergonomikusabb, így az ablak működtetése gyerekjáték. A zárt állapotú szellőztetést – a korábbi megoldáshoz képest – az alsó kilincses típus is megoldja, méghozzá az ablakszárny felső részén egy por- és rovarszűrővel ellátott kétfokozatú résszellőzővel. Mostantól az alapablak is továbbfejleszthető elektromossá utólag is, így a vásárlók hasonló funkciókkal bíró termékhez juthatnak, mint a Premium kategóriában, csak alacsonyabb árszínvonalon. Ha az ár és a minőség egyszerre fontos, a GZL alsó kilincses változatát szeretni fogják a tetőtérben élők.

VELUX Standard Plus kínálat

Sok tetőablakot cserélő, tetőfelújító, vagy tetőterét hasznosító vásárló igényei egyre inkább túlmutatnak a Standard kínálat nyújtotta előnyökön. Egyre többen igénylik az átlagnál nagyobb energiahatékonyságot, a jobb légzárást és hangszigetelést, a biztonságosabb belső üveget és a hatékonyabb UV-sugárzás szűrést. A VELUX Standard Plus kategóriájú ablakok kielégítik ezeket az igényeket.

UV-sugárzás szűrése a VELUX ablakon

Az új fejlesztésű GLL típus a jobb eredmények érdekében több technikai újítást is felvonultat. Tartalmazza a ThermoTechnologyTM hőszigetelési rendszert, mellyel a GLL tulajdonosnak télen csökken a fűtési energia fogyasztása. Emellett a gyártó extra gumitömítést is elhelyezett az ablakszárnyon, mely a jobb légzárást segíti.

Hőszigetelési rendszer a VELUX tetőtéri ablakon

A Standard Plus kategória tagja a GLL típus alsó kilincses változata is, mely ugyanazokat az előnyöket kínálja, mint a felső kilincses megoldás. Szintén szellőztethető zárt állapotban kétfokozatú résszellőzővel, tartalmazza a ThermoTechnologyTM hőszigetelési rendszert és az extra gumitömítést.

Kétfokozatú résszellőző a VELUX tetőtéri ablakon

Mind a felső, mind az alsó kilincses GLL változat belső biztonsági üveggel kapható, mely azt jelenti, hogy a belső üvegréteg a rétegragasztásnak köszönhetően törés esetén nem hullik darabjaira. Akár az autók szélvédője, az üveg egyben marad, ezért személyi sérüléstől nem kell tartani.

Felső kilincses VELUX tetőtéri ablak

A felső kilincses GLL típus poliuretán változata a szintén vadonatúj fejlesztésű GLU típus, mely a konyhákból és a fürdőszobákból nélkülözhetetlen. A piacon található PVC ablakokkal szemben a VELUX poliuretán tetőtéri ablak belseje fa, melyet fehérre festett poliuretán bevonat fed. Nézzük csak a fa belsőt! Speciális, hőkezelt fáról lévén szó, használatával még energiahatékonyabb ablakhoz jutnak a vásárlók. Ha a külső borítást vesszük szemügyre, a PVC ablakokhoz képest feltűnő a minőségbeli különbség. A sarokban nincsenek hegesztővarratok, a felület homogén és gyönyörű fehér. Akár évek múltán is!

Energiahatékony ablakok a VELUX Cégcsoporttól

A VELUX tetőtéri ablakok Új Generációjának választéka még soha nem volt ennyire kompakt, mely minden igényt lefed a vásárlók megelégedésére.

Forrás: VELUX

Kapcsolódó cikkek

Fontos tudnivalók a tetőterek kialakításáról

A magastetők alatti terület, a padlástér a bővíthetőség ígéretét hordozza magában a lakóházak, de akár a középületek esetében is. Mindez azonban számos, statikai, gépészeti és belsőépítészeti kérdést vet fel, melyeket még a tervezés szakaszában kell alaposan átgondolnunk.

A tervezéstől a felújításon és a tetőfedő anyagok kiválasztásán át a szigetelésig, itt mindent megtalál, amit a tetőkről tudnia kell

A tető az épület egyik fontos teherhordó szerkezete, épsége, megfelelő stabilitása éppen ezért kulcskérdés. Az épülethez illő formát és kialakítást, a tetőfedés típusát, anyagát, színvilágát a tervezés során kell meghatározni, majd a kivitelezésnél - minden részletre kiterjedően - szakszerűen végigvinni. A cél, a tető évtizedekig tartó időtállósága és nem utolsósorban esztétikája.

Tetőjavítás, tető vízszigetelés egyszerűen, házilag

A tetővel kapcsolatos karbantartási munkákat ajánlott szakemberre bízni. Bizonyos esetekben azonban dolgozhatunk olyan anyagokkal, melyek segítségével saját kezűleg is elvégezhető a kivitelezés.

Figyeljünk a fontos részletekre! - Tetőfóliák és alátéthéjazatok

Egy új ház építése során számos olyan tényezőt kell figyelembe venni, melyeket kevésbé fontosnak gondolunk. Habár az esztétikum mindenki számára az egyik legfontosabb szempont, az alapanyag választás és a kialakítás legalább ekkora hangsúlyt kell, hogy kapjanak. Ha a biztonságról és a funkcionalitásról van szó, ne kössünk kompromisszumot!

Milyen cserepet válasszunk az otthonunkra, ha az energiatakarékosság, az esztétikum és a funkcionalitás egyaránt fontos?

A Terrán GENERON napelemes tetőcserép alkalmazásával a tető védelmi funkciója a teljes felületen tökéletesen biztosított, miközben fenntartható módon járul hozzá otthononunk mindennapi energiaszükségletéhez.

Édes élet a tető alatt: a hőszigetelés a kulcs

A megfelelő hőszigetelés a tetőtér-beépítés talán leginkább hangsúlyos eleme, hiszen a „padlást” eredetileg nem szobának tervezték, és a komfortérzetet a tető nem megfelelő szigetelése nagyban tudja csökkenteni. Mit ajánl a szakértő?

Esztétikus, tartós és környezetbarát tetőfedés cserepeslemezzel

A cserepeslemez számos előnyös tulajdonságának köszönhetően jól alkalmazható lakó-, köz- és műemlék épületek tetőfedésére.

A minőségi ereszcsatorna legfontosabb tulajdonságai

A magastetős épületek nélkülözhetetlen tartozéka az ereszcsatorna, mely nélkül a falazat súlyos károkat szenvedne. Mikor mondhatjuk, hogy az ereszcsatorna jó minőségű?

Utólagos szigetelés a tetőtérben. Gyors és problémamentes megoldások víz- és hőszigetelésre

A tetőtér – hiába remek lehetőség újabb helyiségek kialakítására – gyakran az egyik legproblémásabb része a lakóépületeknek. Ha a víz- és hőszigetelés nem megfelelő, elvész a kényelem is. Szerencsére azonban mindez egy alapos felújítással orvosolható.

Önnek ajánljuk