Tetőfelújítás: gazdaságos, időtálló megoldás

Áprilistól kapható az LPA-L cserepeslemez, az új hazai gyártású Lindab tető, amely időtálló és gazdaságos megoldás tetőfelújításra és új tető építésére.

Új tetővel bővíti kínálatát a Lindab Kft. Az LPA-L a magyar építtetők, felújítók számára a tetőfedés egyik leggazdaságosabb megoldását kínálja a Lindab cserepeslemezek már jól ismert műszaki előnyeivel és minőségével. Változott az új tető formája – alacsonyabb hullámmal, laposabb cserépformával készül, megtartva a tetőfedés klasszikus látványát.

Tetőfelújítás Lindab LPA-L cserepeslemezzel

Könnyű

Kis tömege miatt (~4,5kg/m2) a tető szerkezetének cseréje vagy különösebb megerősítése nélkül alkalmazható. Nagy megtakarítást jelenthet a palatetők felújítása esetén is, hiszen a ráfedéssel elkerülhetővé válik a veszélyes hulladéknak minősülő pala igen költséges bontása és szállítása.

Vízzáró

Garantált a tökéletes vízbiztonság az LPA-L illesztéseinél használt speciális, a víz átjutását megakadályozó és a csapadék elvezetéséről gondoskodó „vízorr” kiképzéssel. Az új megoldás maximálisan gondoskodik az épület beázásmentes védelméről, még extrém időjárási körülmények között is.

Tavaszi akció

Most a gyártás megkezdésékor rendkívül kedvező áron kapható a tető a termékbevezetési tavaszi akció során.

Tetőfelújítás Lindab LPA-L cserepeslemezzel

Tetőfelmérés

Tetőfelújítás esetén szakszerű, ingyenes helyszíni tetőfelmérést végeznek a Lindab munkatársai, amely során megnézik

 • az adott tetőszerkezetet,
 • annak hőszigetelését,
 • szellőzését,
 • vízzárását.

Majd ezek ismeretében a Lindab munkatársai praktikus tanácsokat és pontos árajánlatot adnak a tetőre és a kivitelezésre.

Tetőfelújítás

Az LPA-L a klasszikus cserepek textúráját idéző gazdag szín és formavilága miatt elsősorban

 • családi házak,
 • társasházak,
 • közösségi épületek fedéséhez ideális.

Mindemellett az LPA-L alkalmas olyan kiegészítő jellegű ipari objektumok esetében is, ahol követelmény, hogy a tetőfedés stílusában illeszkedjék a hagyományos épített környezethez. Így praktikus, esztétikus és gazdaságos megoldás például belvárosi bérházak tetőzetének felújítására is.

Lindab kivitelezők

Mint minden szakmunkára. a tetőfelújításra is igaz, hogy az építőanyag jó tulajdonságai csak jó beépítés mellett érvényesülnek. Így az LPA-L-val a tetőfedést célszerű Lindab Rainline partnerre bízni, mivel a tetőfedő és bádogos mesterek, szakemberek csak a megfelelő előképzettség és a Lindab anyagok szerelésében szerzett jelentős szakmai tapasztalat alapján szerezhetik meg ezt a címet.
A Lindab kivitelezők a gyakorlati oktatásokon alapos képzést kapnak

 • a Lindab termékek műszaki adottságairól,
 • a szerelési technológiákról és
 • az anyag kezelésének szabályairól,
 • a speciális felületek fedésének technikáiról,
 • és rendelkeznek a Lindab anyagok helyszíni beépítéséhez szükséges célszerszámokkal.

A velük való együttműködés garanciát jelent az építtető számára, hogy a minőségi Lindab LPA-L cserepeslemezekből, professzionális szakemberek építenek tartós és szép tetőt a családi otthon fölé.

Tetőfelújítás Lindab LPA-L cserepeslemezzel

Technikai jellemzők

Az új LPA-L is tűzihorganyzott, többrétegű, speciális színbevonattal ellátott svédacélból készül. A 0,5 mm-es anyagvastagságú lemez acélminősége a kiválónak minősülő S250 osztályba tartozik. Így az LPA-L korrózióval és szélsőséges időjárási viszonyokkal szembeni ellenállása kiemelkedően jó.

Gazdaságosabb

Az új LPA-L módosított profilkialakításnak köszönhetően 10 százalékkal nagyobb nettó fedésszélességet biztosít. Amíg az LPA esetében ez az érték 1000 mm, az LPA-L-nél 1100 mm. A számok világosan megmutatják, hogy ugyanazon felület lefedése kevesebb LPA-L beépítésével válik lehetővé, tehát csökken a szerelési idő és ennek következtében a költség is.

Az LPA-L tetőről és a tavaszi bevezető akcióról további részletek olvashatók a www.lindab.hu és a www.felujitas.lindab.hu oldalon.

Tizenöt éves, építőipari (Bautrend, Magyar Építéstechnika), biztonságtechnikai (Árgus) nyomtatott szaklapoknál eltöltött főszerkesztői, lapigazgatói gyakorlat után 2011 és 2014 között a homeinfo.hu főszerkesztője volt és a securinfo.hu alapító főszerkesztője. Hisz abban, hogy fejlődő világunkban az on-line sajtó az információ fő forrása.
Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

A tervezéstől a felújításon és a tetőfedő anyagok kiválasztásán át a szigetelésig, itt mindent megtalál, amit a tetőkről tudnia kell

A tető az épület egyik fontos teherhordó szerkezete, épsége, megfelelő stabilitása éppen ezért kulcskérdés. Az épülethez illő formát és kialakítást, a tetőfedés típusát, anyagát, színvilágát a tervezés során kell meghatározni, majd a kivitelezésnél - minden részletre kiterjedően - szakszerűen végigvinni. A cél, a tető évtizedekig tartó időtállósága és nem utolsósorban esztétikája.

Tető- és homlokzatburkolatok horganyzott acéllemezből

A horganyzott acéllemez megmunkálásával készülő burkolatok a homlokzatokon és a tetőkön egyaránt jól alkalmazhatók.

Figyeljünk a fontos részletekre! - Tetőfóliák és alátéthéjazatok

Egy új ház építése során számos olyan tényezőt kell figyelembe venni, melyeket kevésbé fontosnak gondolunk. Habár az esztétikum mindenki számára az egyik legfontosabb szempont, az alapanyag választás és a kialakítás legalább ekkora hangsúlyt kell, hogy kapjanak. Ha a biztonságról és a funkcionalitásról van szó, ne kössünk kompromisszumot!

Milyen cserepet válasszunk az otthonunkra, ha az energiatakarékosság, az esztétikum és a funkcionalitás egyaránt fontos?

A Terrán GENERON napelemes tetőcserép alkalmazásával a tető védelmi funkciója a teljes felületen tökéletesen biztosított, miközben fenntartható módon járul hozzá otthononunk mindennapi energiaszükségletéhez.

Tető- és homlokzatburkolatok horganyzott acéllemezből

A horganyzott acéllemez megmunkálásával készülő burkolatok egyre népszerűbbek a tervezők és kivitelezők körében. Alkalmazásával tartós, környezetbarát és esztétikus tetőfedés és homlokzat alakítható ki.

Esztétikus, tartós és környezetbarát tetőfedés cserepeslemezzel

A cserepeslemez számos előnyös tulajdonságának köszönhetően jól alkalmazható lakó-, köz- és műemlék épületek tetőfedésére.

Utólagos szigetelés a tetőtérben. Gyors és problémamentes megoldások víz- és hőszigetelésre

A tetőtér – hiába remek lehetőség újabb helyiségek kialakítására – gyakran az egyik legproblémásabb része a lakóépületeknek. Ha a víz- és hőszigetelés nem megfelelő, elvész a kényelem is. Szerencsére azonban mindez egy alapos felújítással orvosolható.

Esztétikus és tartós tetőfedés cserepeslemezzel

A cserepeslemez alkalmazásával lehetőség nyílik egy- és többlakásos családi házak, gazdasági és közhasznú épületek, templomok és más műemlék jellegű épületek tetőinek modern, tartós és esztétikus befedésére. A gazdag színskála lehetővé teszi, hogy a tetőt a homlokzattal és a környezettel összhangba hozzuk.

Környezetbarát tetőfelújítás

A tető építése vagy felújítása során feltétlenül mérlegeljünk és az egyik fontos szempont a környezetbarát anyagok kiválasztása legyen! Így nem csupán a magas minőségre, hanem az energiatakarékosságra és környezetünk védelmére is figyelmet fordíthatunk.