Fürdőszoba Show 2020. január 17-18-19. Kíváncsi a legújabb fürdőszoba trendekre? Érdekel →

Tetőfelújítás: gazdaságos, időtálló megoldás

Áprilistól kapható az LPA-L cserepeslemez, az új hazai gyártású Lindab tető, amely időtálló és gazdaságos megoldás tetőfelújításra és új tető építésére.

Új tetővel bővíti kínálatát a Lindab Kft. Az LPA-L a magyar építtetők, felújítók számára a tetőfedés egyik leggazdaságosabb megoldását kínálja a Lindab cserepeslemezek már jól ismert műszaki előnyeivel és minőségével. Változott az új tető formája – alacsonyabb hullámmal, laposabb cserépformával készül, megtartva a tetőfedés klasszikus látványát.

Tetőfelújítás Lindab LPA-L cserepeslemezzel

Könnyű

Kis tömege miatt (~4,5kg/m2) a tető szerkezetének cseréje vagy különösebb megerősítése nélkül alkalmazható. Nagy megtakarítást jelenthet a palatetők felújítása esetén is, hiszen a ráfedéssel elkerülhetővé válik a veszélyes hulladéknak minősülő pala igen költséges bontása és szállítása.

Vízzáró

Garantált a tökéletes vízbiztonság az LPA-L illesztéseinél használt speciális, a víz átjutását megakadályozó és a csapadék elvezetéséről gondoskodó „vízorr” kiképzéssel. Az új megoldás maximálisan gondoskodik az épület beázásmentes védelméről, még extrém időjárási körülmények között is.

Tavaszi akció

Most a gyártás megkezdésékor rendkívül kedvező áron kapható a tető a termékbevezetési tavaszi akció során.

Tetőfelújítás Lindab LPA-L cserepeslemezzel

Tetőfelmérés

Tetőfelújítás esetén szakszerű, ingyenes helyszíni tetőfelmérést végeznek a Lindab munkatársai, amely során megnézik

 • az adott tetőszerkezetet,
 • annak hőszigetelését,
 • szellőzését,
 • vízzárását.

Majd ezek ismeretében a Lindab munkatársai praktikus tanácsokat és pontos árajánlatot adnak a tetőre és a kivitelezésre.

Tetőfelújítás

Az LPA-L a klasszikus cserepek textúráját idéző gazdag szín és formavilága miatt elsősorban

 • családi házak,
 • társasházak,
 • közösségi épületek fedéséhez ideális.

Mindemellett az LPA-L alkalmas olyan kiegészítő jellegű ipari objektumok esetében is, ahol követelmény, hogy a tetőfedés stílusában illeszkedjék a hagyományos épített környezethez. Így praktikus, esztétikus és gazdaságos megoldás például belvárosi bérházak tetőzetének felújítására is.

Lindab kivitelezők

Mint minden szakmunkára. a tetőfelújításra is igaz, hogy az építőanyag jó tulajdonságai csak jó beépítés mellett érvényesülnek. Így az LPA-L-val a tetőfedést célszerű Lindab Rainline partnerre bízni, mivel a tetőfedő és bádogos mesterek, szakemberek csak a megfelelő előképzettség és a Lindab anyagok szerelésében szerzett jelentős szakmai tapasztalat alapján szerezhetik meg ezt a címet.
A Lindab kivitelezők a gyakorlati oktatásokon alapos képzést kapnak

 • a Lindab termékek műszaki adottságairól,
 • a szerelési technológiákról és
 • az anyag kezelésének szabályairól,
 • a speciális felületek fedésének technikáiról,
 • és rendelkeznek a Lindab anyagok helyszíni beépítéséhez szükséges célszerszámokkal.

A velük való együttműködés garanciát jelent az építtető számára, hogy a minőségi Lindab LPA-L cserepeslemezekből, professzionális szakemberek építenek tartós és szép tetőt a családi otthon fölé.

Tetőfelújítás Lindab LPA-L cserepeslemezzel

Technikai jellemzők

Az új LPA-L is tűzihorganyzott, többrétegű, speciális színbevonattal ellátott svédacélból készül. A 0,5 mm-es anyagvastagságú lemez acélminősége a kiválónak minősülő S250 osztályba tartozik. Így az LPA-L korrózióval és szélsőséges időjárási viszonyokkal szembeni ellenállása kiemelkedően jó.

Gazdaságosabb

Az új LPA-L módosított profilkialakításnak köszönhetően 10 százalékkal nagyobb nettó fedésszélességet biztosít. Amíg az LPA esetében ez az érték 1000 mm, az LPA-L-nél 1100 mm. A számok világosan megmutatják, hogy ugyanazon felület lefedése kevesebb LPA-L beépítésével válik lehetővé, tehát csökken a szerelési idő és ennek következtében a költség is.

Az LPA-L tetőről és a tavaszi bevezető akcióról további részletek olvashatók a www.lindab.hu és a www.felujitas.lindab.hu oldalon.

Tizenöt éves, építőipari (Bautrend, Magyar Építéstechnika), biztonságtechnikai (Árgus) nyomtatott szaklapoknál eltöltött főszerkesztői, lapigazgatói gyakorlat után 2011 és 2014 között a homeinfo.hu főszerkesztője volt és a securinfo.hu alapító főszerkesztője. Hisz abban, hogy fejlődő világunkban az on-line sajtó az információ fő forrása.
Kapcsolódó cikkek

Esztétikus, tartós és környezetbarát tetőfedés cserepeslemezzel

A cserepeslemez számos előnyös tulajdonságának köszönhetően jól alkalmazható lakó-, köz- és műemlék épületek tetőfedésére.

Utólagos szigetelés a tetőtérben. Gyors és problémamentes megoldások víz- és hőszigetelésre

A tetőtér – hiába remek lehetőség újabb helyiségek kialakítására – gyakran az egyik legproblémásabb része a lakóépületeknek. Ha a víz- és hőszigetelés nem megfelelő, elvész a kényelem is. Szerencsére azonban mindez egy alapos felújítással orvosolható.

Esztétikus és tartós tetőfedés cserepeslemezzel

A cserepeslemez alkalmazásával lehetőség nyílik egy- és többlakásos családi házak, gazdasági és közhasznú épületek, templomok és más műemlék jellegű épületek tetőinek modern, tartós és esztétikus befedésére. A gazdag színskála lehetővé teszi, hogy a tetőt a homlokzattal és a környezettel összhangba hozzuk.

Környezetbarát tetőfelújítás

A tető építése vagy felújítása során feltétlenül mérlegeljünk és az egyik fontos szempont a környezetbarát anyagok kiválasztása legyen! Így nem csupán a magas minőségre, hanem az energiatakarékosságra és környezetünk védelmére is figyelmet fordíthatunk.

4 fontos dolog, melyek nélkülözhetetlenek a jó tetőhöz

A megfelelő tervezéssel és kivitelezéssel, minőségi anyagokból épített tető hosszú évtizedekig ellenáll az időjárás viszontagságainak, és hatékonyan támogatja az otthonok energia-megtakarítását. Mit tehetünk annak érdekében, hogy a tető hibátlanul tegye a dolgát? Íme, a legfontosabb tényezők, melyek figyelmet érdemelnek az építés, felújítás során.

Gazdaságos és környezettudatos tetőfelújítás alumínium cseréppel

Akár építkezésről, akár felújításról beszélünk, az építőanyagok gyártásához nagy mennyiségű energiát használnak fel a gyártócégek. Közülük azonban egyre többen törekszenek arra, hogy pozitív irányba mozdítsák az ökológiai mérleget. Talán sokan nem is gondolnánk, hogy tető vagy homlokzat tervezésekor a legjobb döntésnek az alumínium alapanyag bizonyul.

Teljeskörű lakásfelújítás lépésről lépésre

A jó adottságokkal rendelkező, Budapest belvárosában található, tetőtéri lakás meglehetősen rossz állapotban került a tervezők kezébe. Az átalakítás legfontosabb pillanatait örökítettük meg, a végeredmény pedig példaértékű.

Trendi acél tető a társasházakon

Manapság egyre több tetőre kerül acél alapanyagú, időjárásálló cserepeslemezt, amellyel gyors a kivitelezés. Íme, a cserepeslemez közelebbről.

Trapézlemez, modern és költséghatékony megoldás tetőfedésre, raktár- és csarnoképítésre

Napjainkban az ipar, mezőgazdaság, gyártás, raktározás területén - világviszonylatban és hazánkban is - megfigyelhető nagyütemű fejlődés. Ez szükségessé teszi az olyan építési módok kifejlesztését, amelyek alkalmazásával csekély idő esik ki a termelésből, pénztermelésből. E célból fejlesztették ki a szárazépítészet egyik fontos képviselőjét, az acél trapézlemezt, mint építési terméket és a beépítéséhez kapcsolódó építési, szerelési technológiát.

Önnek ajánljuk