Esztétikus és tartós tetőfedés cserepeslemezzel

A cserepeslemez alkalmazásával lehetőség nyílik egy- és többlakásos családi házak, gazdasági és közhasznú épületek, templomok és más műemlék jellegű épületek tetőinek modern, tartós és esztétikus befedésére. A gazdag színskála lehetővé teszi, hogy a tetőt a homlokzattal és a környezettel összhangba hozzuk.

A cserepeslemez felhasználása, rögzítése

Az egyik legfontosabb tudnivaló, hogy a cserepeslemez azon tetők befedésére alkalmas, melyek dőlésszöge nem kisebb, mint 8 fok (14%). A cserepeslemez alá minden esetben páraáteresztő fóliát kell rögzíteni azért, hogy elvezesse a párát, áteressze a levegőt. Emellett fontos a hang-, és hőszigetelő hatása is.

A cserepeslemez tetőfedés szinte bármilyen stílusú lakó- és középületen használható
A cserepeslemez tetőfedés szinte bármilyen stílusú lakó- és középületen használható

A lemezek rögzítése az EPDM gumis gyűrűvel ellátott önfúrós csavarokkal történik. A gumi nem érzékeny a hőmérséklet ingadozásaira, biztosítja a rögzítés szorosságát. A lemezek takarásban úgynevezett fűzőcsavarral rögzíthetők.

A felhasznált csavarok száma a tető alakjától, valamint a bádogelemek mennyiségétől függ. Szerkezeti csavarból négyzetméterenként 5 db-ot használata javasolt. A cserepeslemezek gyors szereléséhez részletes útmutató áll rendelkezésre.

A lemezek gyorsan, EPDM gumis gyűrűvel szerelhetők
A lemezek gyorsan, EPDM gumis gyűrűvel szerelhetők

Méretek

A lemezek átlagos szélessége 1,1 méter és a könnyű kivitelezhetőség érdekében maximálisan 5,5 méter hosszúságúak lehetnek. Annak köszönhetően, hogy a lemezek konkrét hosszúságban készülnek, a hulladék minimálisra csökken. A cserepeslemez súlya körülbelül 5 kg/fm, ami azt jelenti, hogy a hagyományos cseréphez képest közel tízszer könnyebb, így kevésbé terheli a szerkezeteket, miközben biztonságos és viharálló.

A lemezek súlya közel tízszer könnyebb, mint a hagyományos tetőcserép
A lemezek súlya közel tízszer könnyebb, mint a hagyományos tetőcserép

Bevonati rendszer, időtállóság

A két oldalon horganyozott és több rétegű festékkel bevont felületek garantálják a hosszú élettartamot, illetve az átrozsdásodás elleni védelmet. A lemez öntisztuló, a szennyeződéséket az eső könnyen lemossa. A lemezek 25 μm fényes poliészter, 35 μm matt-pikkely vagy 50 μm pural/purmat festékbevonattal készülnek. A festékréteg a horganyréteg, a passziváló réteg és a primer réteg felett helyezkedik el.

A lemezek két oldalú horganyzása és a több rétegű festékbevonat gondoskodnak a hosszú élettartamról
A lemezek két oldalú horganyzása és a több rétegű festékbevonat gondoskodnak a hosszú élettartamról

A Polmetál termékek megtekinthetők a Construmán, április 3-7. között.

Kapcsolódó cikkek

Klikk rendszerű állókorcos lemezfedés – 1.rész

Az építészetben alkalmazott egyik legrégebbi technológia, az állókorcos lemezfedés napjainkban is méltán népszerű.

Klikk rendszerű állókorcos lemezfedés - 2.rész

A pattintott korcolt lemezek számos, előnyös tulajdonsággal rendelkeznek.

Miért válasszunk cserepeslemez tetőfedést?

Könnyű súlyával, gyors szerelhetőségével és időtállóságával a cserepeslemez napjaink egyik legnépszerűbb tetőfedő anyaga.

A minőségi ereszcsatorna legfontosabb tulajdonságai

A magastetős épületek nélkülözhetetlen tartozéka az ereszcsatorna, mely nélkül a falazat súlyos károkat szenvedne. Mikor mondhatjuk, hogy az ereszcsatorna jó minőségű?

Utólagos szigetelés a tetőtérben. Gyors és problémamentes megoldások víz- és hőszigetelésre

A tetőtér – hiába remek lehetőség újabb helyiségek kialakítására – gyakran az egyik legproblémásabb része a lakóépületeknek. Ha a víz- és hőszigetelés nem megfelelő, elvész a kényelem is. Szerencsére azonban mindez egy alapos felújítással orvosolható.

3 Sika újdonság a Construmán: tetőjavítás házilag, különleges szerkezetmegerősítő háló és padlóbevonati rendszer

Tetőjavítás házilag? 3D prémium minőségű szerkezetmegerősítő háló? Sikafloor padlóbevonati rendszer? Látogasson el a Construma A épület 308 D Sika standjához, mert ott egy helyen mind a három újdonsággal testközelből megismerkedhet!

Európa piacvezető tetőfedő cége aktívan tesz a szakemberhiány ellen

Az építőipari termelés fellendülőben, a növekedésnek azonban korlátai vannak, amelyek közül a legsúlyosabb a munkaerőhiány. A szakmunkák presztízsének emelése mellett oktatási programokkal kíván ez ellen tenni a BMI Group.

2018 legszebb tetői - A CREATON Tetőszépségverseny 2018. díjazott munkái és mesterei

„A szakember hozzáértése, a megrendelői bizalom és a jó anyag találkozása” – a mottója a CREATON Tetőszépségverseny 2018. pályázatnak.

Környezetbarát tetőfelújítás

A tető építése vagy felújítása során feltétlenül mérlegeljünk és az egyik fontos szempont a környezetbarát anyagok kiválasztása legyen! Így nem csupán a magas minőségre, hanem az energiatakarékosságra és környezetünk védelmére is figyelmet fordíthatunk.