Minőségi és látványos tetőfedő anyag - Bitumenes bazaltzúzalékos zsindelyek

A Tegola tradicionális zsindely gyártó kőzúzalékos zsindelyei közül 7 modell áll a tervezők és vásárlók rendelkezésére, de a termékpalettán megtalálhatók a fémborítású zsindelyek, illetve az energiatermelő zsindely is.


A keramizált bazaltzúzalék szórású zsindelyek 7 modellel segítik a tervezői kreativitást: miként lehet a formák játékának szépségével különleges hatásokat és varázslatosan élénk színeket megvalósítani.

MASTER COPPO - Háromdimenziós térhatás

Újdonságként jelent meg a kínálatban a Master Coppo zsindely, mely az olasz kolostorfedés mintájára készült. Ezt a 3 dimenziós térhatást éri el laminált több rétegű zsindelyként. Egyedi megjelenésű a zsindelyek között.

Tegola zsindely

Szigetelés a tetőn

MASTER - Kiemelkedő megjelenés

A Master zsindely különleges, dupla rétegű kialakításával a hagyományos tetőkre jellemző plasztikus hatás érhető el. A zsindelycsalád nyolc színe tökéletesen illeszkedik bármilyen környezethez. A szabálytalan alak és az árnyalt színek különlegessé teszik a Master zsindellyel fedett tetőket.

Tegola zsindely

Tegola zsindely

MOSAIK - Méhsejt

A Mosaik zsindely hatszögű alakjának és különleges színárnyalatainak köszönhetően mozaik-hatás érhető el. A kivitelezés igen egyszerű, a zsindelyek teljes felülten öntapadó lebenyei tovább fokozzák a héjalás vízelvezető képességét. Az öntapadó réteg következtében erősen szeles vagy havas időjárású területeken is nagy biztonsággal alkalmazható. (6 féle színben.)

Tegola zsindely

Tegola zsindely

GOTHIK - Masszív dinamizmus

Kitűnő megoldás eredeti, esztétikailag igényes és gazdaságos tetők fedésére. A szabálytalan alak és az árnyalt színek biztosítják a tető színjátszósságát. Lendületet ad a tervező fantáziájának. Az új, teljes felületén öntapadó csík növeli a biztonságot. (6 féle színben.)

Tegola zsindely

Tegola zsindely

LIBERTY – Kifejező eklektika

Az eredetiség és az önkifejezés szabadsága jegyében ez a zsindelymodell bármilyen tetőformához tökéletesen illik, emeli annak értékét. (2 féle színben.)

Tegola zsindely

Tegola zsindely

TRADITIONAL - Formabeli korlátozások nélkül

A cseréptetők ihlették, széleskörű felhasználhatóság jellemzi. Ez a zsindelymodell rendkívüli rugalmassága révén könnyedén alkalmazkodik a legkülönlegesebb tervezői igényekhez és a legkülönfélébb dőlésszögű tetőkhöz. Mintázata tetszetősen mozgalmassá teszi a tetőt. (7 féle színben.)

Tegola zsindely

Tegola zsindely

STANDARD - A színbajnok

A tető színei tökéletesen belesimulnak bármilyen környezetbe, hála annak a széles színskálának, amely rendelkezésre áll. Kiváló tulajdonságai közé tartozik rendkívüli ellenálló képessége, sokrétű alkalmazhatósága és könnyű beépítése. (13 féle színben.)

Tegola zsindely

Tegola zsindely

A Tegola Premium Zsindelyek összetétele

 • Színes keramizált bazaltzúzalék
 • Modifikált Tia-Juana bitumen
 • Nehéz, előimpregnált üvegfátyol
 • Modifikált Tia-Juana bitumen
 • Szilícium-homok

 

Miért válasszuk a zsindelyt?

A Tegola Canadese zsindely tetőnk változatos, színes, ellenáll az időjárási viszontagságoknak, bármely éghajlaton, szélsőséges körülmények között is. Ráadásul nem öregszik, nagyon csendes, könnyű és mégis stabil, könnyű felhelyezni és fenntartani.

1. Gazdag forma- és színválaszték

 • 7 különböző modell 43 színéből választhatjuk ki a tető formájához, a ház stílusához legmegfelelőbbet.

2. Egyetlen termék minden időjárási viszonyhoz
Rendkívül ellenálló

 • a hideggel és a meleggel (tesztek -70 és + 90 °C-on),
 • a széllel,
 • a környezetszennyezéssel,
 • a hőmérsékletváltozással,
 • és a heves esővel, jégesővel szemben.

3. Bármilyen alakú tetőformára sikeresen alkalmazható

 • Legyen az akár íves, vagy bármilyen tagolt felület a Tegola Canadese bitumenes zsindellyel könnyedén megvalósítható.

Tegola zsindely

Tegola zsindely

4. Tartós színek

 • A bazaltzúzalék nem szívja magába a vizet, ezért nem porlad. A zúzalékszemcséket magas hőmérsékleten, több mint 650 °C-on keramizálási eljárással színezik. A színezéshez felhasznált szervetlen festékanyag ellenáll az UV-sugárzásnak, ezért megőrzi élénk színét.

5. Könnyű tetőfedési rendszer
Különböző tetőfedő rendszerek súlyának összehasonlítása 300 m2-es tetőfelületre számítva:

 • a tartószerkezetek keresztmetszetének csökkentése,
 • az alacsonyabb tetősúly kisebb terhelést és nagyobb biztonságot jelent,
 • régi palatetők újra fedésére kiválóan alkalmas tetőfedő anyag.

6. Nincs szükség karbantartásra

 • A Tegola Canadese tető biztonságosan járható, könnyen ellenőrizhető. A zsindelyek nem csúsznak szét. Időjárásálló.

7. Nincs szükség különleges kiegészítő elemekre
A zsindely saját anyagából elkészíthetők a különböző részletek:

 • az éleknél,
 • a tető dőlésszög változásánál,
 • a vápákban
 • a gerincnél.

8. Sokféle tetőhajlás esetében alkalmazható

 • A különböző tetőfedési rendszereknél alkalmazható dőlésszögekkel összehasonlítva a legtágabb tartományban használható. A különböző alátétlemezek segítségével akár 15-90%-os tetőhajlásszög esetén is alkalmazható.

9. Praktikus csomagolás

 • Mozgatás közben nem törnek az elemek
 • Könnyen szállítható és tárolható
 • Könnyen felvihető a tetőre

10. Tetőbe integrálható Tegosolar panellel összeépíthető

Tegola zsindely

11. A Tegola a bazaltzúzalékos zsindelyfedéseihez teljes rendszert kínál, melyben a tető építéséhet felhasználható össze tartozék megtalálható. Ezek segítségével a kivitelezés egyszerű, gyors és gazdaságos:

 • szellőzők és hóvágók
 • szegek, rögzítőelemek
 • hagyományos és speciális öntapadó alátétlemezek, vápalemezek, bitumenes ragasztók, és páratechnikai alátétlemezek.

www.tegola.hu;
www.tegolazsindely.hu;

Kapcsolódó cikkek

Tervezzünk tetőt!

A tető nem csupán óvja, és meghatározza házunk jellegét, karakteressé, egyedivé is teszi azt, és az épület állagát is védi a jelentős károsodásoktól.

Szigetelés a tetőn

A régen épült tetőtérbeépítések nem olyan minőségűek, hogy azok megfeleljenek a mai kor követelményeinek. Ha felújítjuk, fontos, hogy milyen funkciót tölt majd be, padlás vagy lakható tetőtér...?

Fókuszban a tető

Nem gondolnánk, de a házaink tető konstrukciójának formai, színbeli kialakítását is jelentősen befolyásolják az aktuális divatok. A tető kiválasztása nem egyszerű feladat, fontos része a tervezésnek, figyelembe véve a megrendelő kívánságát és ízlését is.

A minőségi ereszcsatorna legfontosabb tulajdonságai

A magastetős épületek nélkülözhetetlen tartozéka az ereszcsatorna, mely nélkül a falazat súlyos károkat szenvedne. Mikor mondhatjuk, hogy az ereszcsatorna jó minőségű?

Utólagos szigetelés a tetőtérben. Gyors és problémamentes megoldások víz- és hőszigetelésre

A tetőtér – hiába remek lehetőség újabb helyiségek kialakítására – gyakran az egyik legproblémásabb része a lakóépületeknek. Ha a víz- és hőszigetelés nem megfelelő, elvész a kényelem is. Szerencsére azonban mindez egy alapos felújítással orvosolható.

Esztétikus és tartós tetőfedés cserepeslemezzel

A cserepeslemez alkalmazásával lehetőség nyílik egy- és többlakásos családi házak, gazdasági és közhasznú épületek, templomok és más műemlék jellegű épületek tetőinek modern, tartós és esztétikus befedésére. A gazdag színskála lehetővé teszi, hogy a tetőt a homlokzattal és a környezettel összhangba hozzuk.

3 Sika újdonság a Construmán: tetőjavítás házilag, különleges szerkezetmegerősítő háló és padlóbevonati rendszer

Tetőjavítás házilag? 3D prémium minőségű szerkezetmegerősítő háló? Sikafloor padlóbevonati rendszer? Látogasson el a Construma A épület 308 D Sika standjához, mert ott egy helyen mind a három újdonsággal testközelből megismerkedhet!

Európa piacvezető tetőfedő cége aktívan tesz a szakemberhiány ellen

Az építőipari termelés fellendülőben, a növekedésnek azonban korlátai vannak, amelyek közül a legsúlyosabb a munkaerőhiány. A szakmunkák presztízsének emelése mellett oktatási programokkal kíván ez ellen tenni a BMI Group.

2018 legszebb tetői - A CREATON Tetőszépségverseny 2018. díjazott munkái és mesterei

„A szakember hozzáértése, a megrendelői bizalom és a jó anyag találkozása” – a mottója a CREATON Tetőszépségverseny 2018. pályázatnak.

Önnek ajánljuk